Home Greek News Ιστιοπλοΐα: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο 420 για τους Σπανάκη και Μιχαλόπουλο, «χάλκινες» οι Παππά και Τσαμοπούλου

Ιστιοπλοΐα: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο 420 για τους Σπανάκη και Μιχαλόπουλο, «χάλκινες» οι Παππά και Τσαμοπούλου

by _
0 comment 127 views

Ιστιοπλοΐα: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο 420 για τους Σπανάκη και Μιχαλόπουλο, «χάλκινες» οι Παππά και Τσαμοπούλου


Θριαμβευτική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, με τους Οδυσσέα Σπανάκη – Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο, να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο και οι Μελίνα Παππά-Μαρία Τσαμοπούλου το χάλκινο.
Στις γυναίκες, στην πρώτη τους εμφάνιση σε αυτή την κατηγορία, Παππά και Τσαμοπούλου παρά το μέτριο ξεκίνημα τους με την 17η θέση στη δεύτερη ημέρα, συνέχισαν την προσπάθεια τους και με αντεπίθεση διαρκείας ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με 54 βαθμούς ποινής, πίσω από τις Βρετανίδες Χίθκοουτ και Μπόιλ (34 β.π.)και τις Ιταλίδες Καλίτσι και Γκρέγκορι (41 β.π.).
Στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 17, οι Οδυσσέας Σπανάκης και Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος από τις πρώτες ιστιοδρομίες είχαν το προβάδισμα και με μόλις 20 βαθμούς ποινής κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας πίσω τους Γάλλους Ντελέρκ και Ρόσι με 33 βαθμούς ποινής και τους Ισπανούς Μοράλες και Μπετενκούρ.
Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε εντυπωσιακά τις προσπάθειες του και τις ολοκλήρωσε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του με μόλις 20 βαθμούς ποινής και κατέκτησε εύκολα το χρυσό. Πίσω τους ήταν οι Γάλλοι, Ντελέρκ και Ρόσι, με 33 βαθμούς ποινής και την τριάδα έκλεισαν οι Ισπανοί, Μοράλες και Μπετενκούρ με 44 βαθμούς ποινής.
Επίσης την 5η θέση πήραν στην κατηγορία U17 oι Λάμπης Γιαννούλης / Σίμος Μιχαλόπουλος και την 12η οι Έλενα Σωτηρίου / Ελένη Γιαννούλη, επίσης πληρώματα του ΙΟΠ. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή σε αυτά τα μετάλλια, του προπονητή Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων της κατηγορίας 420 για το 2019.
Ο πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε για τις επιτυχίες: «Αυτός ο όμιλος, πραγματικά αποδεικνύει συνεχώς ότι όταν έχεις καλή βάση ακαδημίας και στην συνέχεια δυνατές αγωνιστικές ομάδες με σκοπό τον Πρωταθλητισμό και την κατάκτηση μεταλλίων όχι μόνο σε Εθνικό αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο, τότε είσαι ΙΟΠιτζής, ένα επίθετο ιστορία στην Ελληνική ιστιοπλοΐα.
Το έχω πει πολλές φορές αλλά πρέπει να ακούγεται, ο ΙΟΠ είναι πάνω από όλα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με όλη της την σημασία. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που προσπαθούν συνέχεια και ασταμάτητα με σκληρή προπόνηση και πάθος να καταφέρνουν να κατακτούν την κορυφή. Πολλά συγχαρητήρια και στον Ανδρέα που ξέρει να βγάζει μέσα από την οικογένεια, πρωταθλητές για τον όμιλο και την Ελλάδα».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr