Home Greek News Σοκ: Ο Ερντογάν λαμβάνει τους S-400 για προστασία από το δικό του στρατό μην του γίνει άλλο πραξικόπημα!

Σοκ: Ο Ερντογάν λαμβάνει τους S-400 για προστασία από το δικό του στρατό μην του γίνει άλλο πραξικόπημα!

by _
0 comment 175 views

Σοκ: Ο Ερντογάν λαμβάνει τους S-400 για προστασία από το δικό του στρατό μην του γίνει άλλο πραξικόπημα!

-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Σχολίαζουν τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ»: Αυτό είναι σύμφωνα με τον κ. Mark Sleboda, αναλυτή διεθνών υποθέσεων και ασφάλειας με έδρα τη Μόσχα, που μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή «Loud and Clear» του Radio Sputnik. Ενας από τους παρουσιαστές ήταν ο γνωστός ελληνικής καταγωγής πρ. πράκτορς της CIA Τζόν Κυριακού.

Προτού διαβάσετε όμως το παρακάτω άρθρο του Sputnik News, πρέπει πρώτα να καταλάβετε μερικά βαθιά πράγματα  σχετικά με τις σχέσεις Ερντογάν και NATO.

Όντως κινδυνεύει να πέσει ο Ερντογάν από το δικό στρατό, όπως κινδύνευε το 2016 και το…2010 όταν ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Βλέπετε, υπάρχει ένα μυστικό δίκτυο του NATO που συνδέει εν κρυπτώ όλα τα βαθέα κράτη των χωρών-μελών του ίδιου που λέγεται Cosmic-NATO. Ο κλάδος του στην…ΤΟΥΡΚΙΑ λέγεται Ergenekon. Όταν ο Ερντογάν αρχίζει να δημιουργεί «φασαρίες» -να πούμε το λιγότερο- στη Δύση, ενεργοποιείται αμέσως αυτό το δίκτυο, όπως έγινε το…2016. Ως γνωστόν, ο Ερντογάν θέλει να τρώγει ολόκληρη την πίτα και να έχει και τον σκύλο χορτάτο: Θέλει και τους S-400 και να παραμένει ενεργό μέλος του NATO. Ε, δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Και θέλει να εξασφλίσει και υλοποιήσει μάλιστα, στο ακέραιο, στη χώρα του, ολόκληρο το σύστημα των S-400 στην περίπτωση που ενεργοποιειθεί εκ νέου αυτός ο μυστικός μηχανιμσός του NATO εις βάρος του καθεστώτος του. Τους S-400 τους θέλει επίσης στην περίπτωση πολέμου με την…ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, αλλ’ ευτυχώς έχουμε τουλάχιστoν μερικούς συμμάχους -έστω και φαινομενικώς- στην Ουάσινγκτον που θέλουν να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος. Στα δε παρακάτω αποκλειστικά άθρα του σάιτ μας, θα μάθετε περισσότερα για ολ’ αυτά που σας περιγράφουμε παραπάνω, όπως αυτό με τίτλο “ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ «NATO COSMIC» ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ…ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!”. όπου γράφω…

ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ «NATO COSMIC» ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ…ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!

5 Ιανουαρίου 2010 – Η εντολή Τούρκου δικαστή να κατασχεθούν τα έγγραφα COSMIC «ωθεί» το βαθύ κράτος της Τουρκίας σε κατάσταση κρίσης:

Έχει κλονιστεί το «βαθύ κράτος» των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας και των αξιωματικών επιβολής του νόμου, που συνδέονται με τη CIA και την ισραηλινή Μοσάντ μέσω του δικτύου Εργκένεκον (Ergenekon) των κατασκόπων και πρακτόρων ψευδών «τρομοκρστικών χτυπημάτων» (“false flag” operations), για την απόφαση του δικαστή της Άγκυρας Καντίρ Kayan να διατάξει την έρευνα των άρκρως απόρρητων αιθουσών ΝΑΤΟ COSMIC της διοικήσεως της ομάδος τακτικής κινητοποίησης των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων στην Άγκυρα από πολιτικούς εισαγγελείς και αστυνομικούς.
Το COSMIC είναι μια ταξινόμηση του ΝΑΤΟ και η έρευνα του σκιώδους δικτύου Ergenekon έχει αποδείξει ότι τα έγγραφα του COSMIC ενδέχεται να περιέχουν αποδείξεις ότι οι δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας προετίθεντο να δολοφονήσουν κορυφαίους Τούρκους πολιτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Αντιπροέδρου Bulent Arinc. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, σχεδίαζε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ και του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι Τούρκοι ηγέτες εξέφρασαν την έντονη κριτική τους για την αιματηρή εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, με την ονομασία “Cast Lead” και την έκκληση της Ουάσινγκτον για αυξημένες κυρώσεις στο Ιράν.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ >> ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COSMIC ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΝΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ CIA ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ»!

Διαβάστε επίσης τα δύο παρακάτω γιατί θα σας αποκαλύψουν πράγματα τα οποία θα ρίξουν περισσότερο φώς τόσο για το πως το εν λογω μυστικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ επηρεάζει την…ΕΛΛΑΔΑ όσο για το γεγονός πως ο κ Τράμπ είναι σε πλακάκια με τους…ΤΟΥΡΚΟΥΣ και γι’ αυτό ΔΙΣΤΑΖΕΙ να τους επιβάλει κυρώσεις! Γι’ αυτό άλλωστε, ήταν ο ΙΔΙΟΣ που πριν δύο χρόνια ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΕ την άμεση σύλληψη, στην ΟΥΑΣΙΝΓΚΟΝ, των Τούρκων μπράβων που πήγαν και πλάκωσαν στο ξύλο τους Κούρδους που είχαν παίει εκεί στην Ουάσινγτον για να διαμαρτυρηθουν για την παρουσία του Ερντογάν εκεί! Για να μην πούμε και για τα…ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του κ Τράμπ στην…ΤΟΥΡΚΙΑ!

Δεν ήταν ο ίδιος ο κ Τράμπ που πριν από 2 εβδομάδες περίπου έλεγε ότι μπορεί ο ίδιος, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΓΡΕΣΟΥ, να εγκρίνει την απόκτηση από τους Τούρκους ΚΑΙ των F-35 ΚΑΙ των…S-400;;; Εμ…μιλάμε εν προκειμένω για μια ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ σύγκρουση συμφερόντων!!! Δεν μας λέει τίτοτε αυτό το πράγμα για τα συμφέροντα του Τράμπ τόσο στην Τουρκία όσο και στην…ΡΩΣΙΑ;;;

Παρεμπιπτόντως, το πλήρες όνομα του συστήματος αεράμυνας των Ρώσων S-400 είναι…S-400 Triumf και η λέξη Triumf, στην πραγματική της μορφή, είναι Triumph (που σημαίνει θρίαμβος). Από αυτήν την λέξη λοιπόν, Triumph, παράγεται το όνομα…Trump, δηλαδή,…ΤΡΑΜΠ. Μήπως μας ακούγεται λίγο…ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ;;;…

Ντοκουμέντο-σοκ του Wikileaks: Οι Τούρκοι θα ειβάλουν στην Ελλάδα μέσω…ΕΒΡΟΥ εκεί ακριβώς όπου έγινε η ΑΠΑΓΩΓΗ των 2 Ελλήνων στρατιωτών!

Ο Τράμπ έδωσε συγχωροχάρτι σε έναν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ που εξέθεσε πρακτόρισσα της CIA που ανακάλυψε τουρκο-ισραηλινό κύκλ. κατασκοπίας εντός των ΗΠΑ!

Πάμε τώρα στο άρθρο μας!….


Οι S-400 του Ερντογάν θα αναχαιτίζουν τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ / ΕΕ στην Τουρκία

Από την Sputnik News – Ρωσία / 12 Ιουλίου 2019


Την Παρασκευή, η Τουρκία έλαβε τα πρώτα της στοιχεία από τα συστήματα αεράμυνας S-400 Triumf που αγόρασε από τη Ρωσία εν μέσω πολλών αντιπαραθέσεων. Ένας αμυντικός εμπειρογνώμονας είπε στο Sputnik ότι η Άγκυρα αποκτά τα συστήματα ως «ασφαλιστήριο συμβόλαιο” έναντι ενός άλλου πραξικοπήματος από τη δική της αεροπορία και δεν έχει καμία πρόθεση να τα εντάξει σε άλλα συστήματα, όπως οι ΗΠΑ φοβούνται.

“Η Τουρκία έλαβε την πρώτη παρτίδα των συστημάτων αερα- γικής άμυνας S-400.Οι παραδόσεις αποστέλλονται στην αεροπορική βάση Murted στην επαρχία της Άγκυρας ” , ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε ένα tweet της Παρασκευής .Η παράδοση του προηγμένου εξοπλισμού άμυνας θα προκαλέσει επίσης οικονομικές κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προσπάθησαν να αποτρέψουν την τουρκική αγορά των S-400.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι αν οι S-400 λειτουργούν στο ίδιο δίκτυο με το F-35 Lightning II, θα εκθέσουν αδυναμίες στο αεροσκάφος με τη βοήθεια άλλων χειριστών S-400, όπως η Ρωσία και η Κίνα, οι οποίες θα μπορούσε κάποια μέρα να δεχθούν επίθεση από F-35.

Η παράδοση των F-35 που αγοράστηκε από την Τουρκία ακυρωθηκε ήδη, όπως και η παράδοση άλλων αεροσκαφών. Σε απάντηση, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε προς τη Ρωσία και την Κίνα για ένα αεροσκάφος μυστικότητας, ακόμα και αν ανακοίνωσε πρόσφατα μια εγχώρια προσπάθεια για την παραγωγή ενός τέτοιου.

Εντούτοις, η ένταξη που φοβάται η Ουάσινγκτον είναι πιθανόν αδύνατη, δήλωσε ο Mark Sleboda, αναλυτής διεθνών υποθέσεων και ασφάλειας με έδρα τη Μόσχα, την Παρασκευσή στην εκπομπή «Loud and Clear» του Radio Sputnik, και το πραγματικό κίνητρο του Ερντογάν πίσω από την απόκτηση των πυραυλικών συστημάτων είναι να χρησιμεύει ως “ασφαλιστήριο συμβόλαιο” έναντι του ΝΑΤΟ ή του δικού του στρατού εν τη περιπτώσει που θα εστρέφετο εναντίον του.

“Πρώτα απ ‘όλα, μόνο η πρώτη συνιστώσα του S-400 έφτασε στην Τουρκία”, δήλωσε ο Sleboda στους παρουσιαστές Brian Becker και John Kiriakou (πρώην πράκτορα της CIA). ” Αυτό δεν είναι ένα ενιαίο σύστημα εξοπλισμού, αυτό είναι ένα περίπλοκο κομμάτι του συστήματος επιφάνειας-αέροςA2AD [Anti-Access / Area Denial].Υπάρχουν εκτοξευτές, υπάρχουν οχήματα υποστήριξης, υπάρχει εντολή και έλεγχος, υπάρχουν πολλαπλοί στρωματοποιημένοι ανιχνευτές ραντάρ και ανύψωσης, και ούτω καθεξής. Υπάρχουν πολλά κομμάτια εξοπλισμού εδώ. ”

“Αυτό που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Τουρκία είναι μόνο οι εκτοξευτές – που, στην πραγματικότητα, είναι το λιγότερο αμφιλεγόμενο μέρος των S-400s.Και δεν έλαβαν επίσης ούτε πυραύλους.Σύμφωνα με αναφορές, δεν θα παραδοθούν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, και, στην πραγματικότητα, το σύστημα S-400 της Τουρκίας πιθανότατα να μην φτάσει πλήρως και δεν θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του έτους το νωρίτερο – πιθανώς το επόμενο έτος».

Ο Sleboda ισχυρίστηκε ότι οι ανησυχίες του Πενταγώνου είναι επι ματαίω: «Δεν θα έπρεπε κανονικά να ενσωματωθεί το σύστημα S-400 στα πρότυπα ολοκληρωμένα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Sleboda, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει επίσης επιδιώξει τα γαλλικά συστήματα άμυνας μέσου βεληνεκούς SAMP-T. ” Και φυσικά, το S-400 ήταν ένα πολύ περίπλοκο εργαλείο, θεωρούμενο από πολλούς εμπειρογνώμονες το καλύτερο σύστημα αεράμυνας στον κόσμο.Λειτουργεί καλύτερα όταν περιλαμβάνεται ως τμήμα ενός πολυεπίπεδου, ολοκληρωμένου συστήματος αεράμυνας, με συστήματα σημείων μικρής εμβέλειας και μεγαλύτερα ραντάρ, καθώς και συνδέσεις στο διαδίκτυο που ενσωματώνουν ολόκληρο το δίκτυο. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτό πρόκειται να είναι ένα ανεξάρτητο σύστημα και η Τουρκία ακόμη και δήλωσε ότι μπορεί να συνεχίσει να ῾διασκεδάζει῾ την αμερικανική προσφορά για τα [MIM-104] Patriot για να ενσωματωθούν με τα ήδη υπάρχοντά τους συστήματα του ΝΑΤΟ “.

© SPUTNIK /

Ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 Triumf

“Αλλά το σύστημα S-400 έχει τις δυνατότητες που δεν διαθέτει τώρα η Τουρκία. Έχει τη δυνατότητα να καταρίψει πυραύλους κρούζ και βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και stealth και κανονικά μαχητικά αεροσκάφη, αεριωθούμενα αεροπλάνα, βομβαρδιστικά και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό παραπέμπει σε ακριβώς τον λόγο που ο Ερντογάν είναι τόσο απελπισμένος για το S-400. Δεν ενσωματώνεται στα συστήματα του ΝΑΤΟ. Επίσης, δεν θα μπορούσε να απενεργοποιηθεί από το ΝΑΤΟ, όπως συνέβη στον πόλεμο του Κόλπου με τον Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος είχε αγοράσει γαλλικά συστήματα αεράμυνας τα οποία έκλεισαν με σήμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες – εξ αποστάσεως “.

«Αν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ έπαιρναν μια κακή πολιτική στροφή με την Τουρκία και τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίον έχει διαμορφώσει την τουρκική πολιτική το καθεστώς του, και απεφάσιζαν ότι ήταν στόχος για αλλαγή καθεστώτος, θα του επέτρεπαν να έχει περιορισμένη υπεράσπιση έναντι αυτού».

“Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος που έλαβε χώρα εναντίον της Τουρκίας το 2016, μεγάλο μέρος του κέντρου του στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν που είχε αποτύχει έγινε από την αεροπορία”, δήλωσε ο Σμόμποντα σημειώνοντας ότι οι πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, “που πετούσαν μαχητικά κατασκευασμένα από την Δύσιν, επιχείρησαν (το 2016) να καταρίψουν τον Ερντογάν από τον ουρανό και το τουρκικό σύστημα αεράμυνας, επειδή είναι του ΝΑΤΟ, δεν θα λειτουργούσε εναντίον αυτών των αεροσκαφών (σε περίπτωση άλλου πραξιποπήματος), αλλ’ ένα ρωσικής κατασκευής σύστημα.

Ο Sleboda σημείωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι ένα από τους πιο δυτικοποιημένους κλάδους του τουρκικού στρατού, όχι μόνο χρησιμοποιώντας περισσότερο εξοπλισμό από τη Δύση από τους άλλους κλάδους, αλλά και που λαμβάνει μεγάλο μέρος της εκπαίδευσής του από τα δυτικά έθνη, και ως εκ τούτου, θέτοντας επίσης μεγαλύτερο πολιτικό κίνδυνο για το καθεστώς του Ερντογάν.

“Όχι μόνο είναι θεωρητικά δυνατό να χρησιμοποιηθεί εναντίον κρατών μελών του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών όπως το Ισραήλ, οπλισμένου με αμερικανικά όπλα, αλλά είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθεί αν υπάρχει άλλη τέτοια εξέγερση που περιλαμβάνει τον τουρκικό στρατό, εξοπλισμένο με αμερικανικό εξοπλισμό, αμερικανά και άλλα δυτικά μαχητικά, θα μπορούσαν να καταριφθούν από ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας.Έτσι είναι ένας τρόπος βοήθειας για την προστασία από τον δικό του στρατό.


 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr