Home Greek News Ο Στουρνάρας εισηγείται την κατάργηση των capital controls. Δηλ., ομολογεί πως αυτός είχε εισηγηθεί την επιβολή τους;;

Ο Στουρνάρας εισηγείται την κατάργηση των capital controls. Δηλ., ομολογεί πως αυτός είχε εισηγηθεί την επιβολή τους;;

by _
0 comment 143 views

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα εισηγηθεί λέει την κατάργηση των capital controls. Δηλ., ομολογεί πως αυτός είχε εισηγηθεί την επιβολή τους;;;


Δείτε τι είχαμε γράψει για τους κεφαλαιακούς ελέγχους (capital controls) πριν τρία χρόνια!!!….


Το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών του περασμένου Ιουνίου (2015) α λα…ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ…ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!


 | -του Ιωάν. Κουντούρη

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΒΟΜΒΑ«ΕΚΤΑΚΤΟ! “ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ”;;;», ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ…

Το όλο ζήτημα σχετικά με τις ύπουλες δραστηριότηες του κ. Γιάννη Στουρνάρα, πριν και μετά την έναρξη της τραπεζικής αργίας, βγήκε στην επικαιρότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επειδή ο Αυστριανός Υπουργός Οικονομικών, Hans Gergk Schelling, μίλησε ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Αυστριακού Κοινοβουλίου δυο μέρες μετά την έναρξη της αργίας της τράπεζων στην Ελλάδα αναφέροντας ότι τα χρήματα από το πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης (ELA), στην πραγματικότητα, είναι κεφάλαιο της Τράπεζας της… Ελλάδος εκθέτοντας έτσι τον Γιάννη Στουρνάρα για το γεγονός ότι, ούτε το ΕΣΚΤ ούτε η Τρόικα, έκλεισαν τις ελληνικές τράπεζες, ενώ, στην πραγματικότητα, δεν ήταν καν απαραίτητο να γίνει αυτό!

Ο Στουρνάρας δεν είχε υποβάλει τότε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι στις 25 Ιουνίου του 2015 απέστειλε στην ΕΚΤ την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για πρόσθετη ρευστότητα που χορηγείται από τον ELA, σύμφωνα με το άρθρο 14,4 ΣΛΕΕ (TFEU), όπερ σημαίνει ότι δεν εχρειάζετο να ζητήσει από τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης άδεια να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες, αφού είχε την εξουσία να το κάνει…ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

Ο Στουρνάρας δεν προσεκόμισε ποτέ έγγραφα για να αποδείξει και καταδείξει ότι ο αποκλεισμός της πλατφόρμας του TARGET2 απο πλευράς της ΕΚΤ έλαβε πραγματικά χώρα με απόφαση να μπλοκαριστούν κεφάλαια σύμφωνα με την παράγραφο 14,4 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ, TFEU), μαζί με την απαραίτητη κύρωση της απόφασης από την ομάδα της Συνόδου Κορυφής! Τα χρήματα ELA ΑΝΗΚΑΝ εξ αρχής…ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ. Τότε ΓΙΑΤΙ έκλεισαν τις ελληνικές τράπεζες –και ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ υπο καθεστώς κεφαλαιακών ελέγχων– αναγκάζοντας τους Έλληνες πολίτες να…ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟΝ;;;!!!

ΑΡΑ, ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;;; ΜΑ…ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ, Hellenic Crisis (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ), ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΟΝ), ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!…ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΥΜΩΝ!!!…

ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛ’ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ??? ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛ’  ΑΥΤΑ??? ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛ’ ΑΥΤΑ??….

24/07/2015 – Σύσκεψη υπό τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την επιβολή περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος σύσκεψη υπό τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα με αντικείμενο την αντιμετώπιση των συνεπειών από την επιβολή περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.) κ. Γιάννης Παναγόπουλος.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε:

«Σήμερα έγινε μια πολύ χρήσιμη σύσκεψη, όπου παρείχαμε στοιχεία για το τι ακριβώς έχει γίνει μέχρι σήμερα, ποιός είναι ο αριθμός των εγκρίσεων σε σχέση με τον αριθμό των αιτημάτων.

Κυρίως όμως αποφασίσαμε να βάλουμε ένα χάρτη μπροστά μας για το πώς θα προχωρήσουμε από δω και στο εξής.

Είδαμε ποιά είναι τα θέματα που οι φορείς έθεσαν και εμείς θα δούμε τώρα τις τράπεζες το πώς τα θέματα θα λυθούνε σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά ικανοποιητικά. Τις επόμενες δέκα μέρες θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Σήμερα είμαστε ήδη από πλευράς εγκρίσεων, πολύ κοντά στις μηνιαίες εισαγωγές, που η ελληνική οικονομία έκανε προ της επιβολής των capital controls. Άρα σε συνολικό επίπεδο δεν απέχουμε πολύ από το πώς λειτουργούσε η οικονομία πριν από τα capital controls.»

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε:

• «Στις τράπεζες πλέον αποκεντρώνουμε το 70% των αποφάσεων. Tο όριο των 50.000 έχει γίνει 100.000 ευρώ την ημέρα ανά πελάτη στις τράπεζες και αυτό καλύπτει περίπου το 70% των αιτημάτων».

• «Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, προσπαθούμε κι αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα».

Πηγη >> https://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/News/PressReleases/DispItem.aspx?Item_ID=5029&List_ID=1af869f3-57fb-4de6-b9ae-bdfd83c66c95&Filter_by=DT

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr