Home Greek News Μαζική αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων- Αυτά που ΔΕΝ σας είπαν για το «112» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαζική αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων- Αυτά που ΔΕΝ σας είπαν για το «112» (ΒΙΝΤΕΟ)

by _
0 comment 168 views

Μόνο στο EL: Μαζική αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων- Αυτά που ΔΕΝ σας είπαν για το «112» (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα από τα καυτά θέματα συζήτησης των τελευταίων ωρών….

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Με την «πληροφοριακή» καταιγίδα, σχετικά με την δοκιμαστική λειτουργία της γραμμής να έχει κοπάσει, μπορούμε πλέον να αναπτύξουμε διάφορες σκέψεις και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αρχικά, να αναφέρουμε πως με αφορμή τη θεομηνία στην Χαλκιδική, η κυβέρνηση αποφάσισε εκτάκτως να δρομολογήσει τη λειτουργία της γραμμής έκτακτης ανάγκης «112».

Τι είναι το «112»

Το περιβόητο «112» είναι ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης, ο οποίος χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως καταλαβαίνετε, σκοπός του είναι να διευκολύνει όλους τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ, στην περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ενώ βρίσκονται εξωτερικό.

Ο αριθμός λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης, ενώ σε ορισμένες χώρες αποτελεί και τον μοναδικό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί επίσης σε μερικές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική.

Η γραμμή έκτακτης ανάγκης, λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με:

  • την Αστυνομία
  • τo Πυροσβεστικό Σώμα
  • το ΕΚΑΒ
  • το Λιμενικό Σώμα
  • την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056
  • την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000

Στις τηλεφωνικές κλήσεις απαντούν ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Η κλήση προς το 112 γίνεται χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο, ακόμη και αν αυτό δεν διαθέτει κάρτα SIM. Κρατήστε στο αυτό στο μυαλό σας. Επίσης, κλήσεις προς τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης μπορούν να γίνουν και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ότι το «112» λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενώ στην περίπτωση που η περιοχή του συμβάντος δεν καλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του καλούντος, η κλήση πραγματοποιείται μέσω άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας που καλύπτουν τη συγκεκριμένη περιοχή.

Επίσης, όταν κάποιος καλεί το «112» δίνει την ίδια στιγμή στίγμα της τοποθεσίας του στις αρμόδιες αρχές, ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να ξέρουν που είναι, αν χρειαστεί να μεταβούν στην τοποθεσία που βρίσκεται για να τον βοηθήσουν.

Όλα τα παραπάνω είναι λίγο ή περισσότερο γνωστά.

Αυτό το σύστημα λοιπόν θέλησε να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, πραγματοποιώντας με τη μορφή του επείγοντος, την πρώτη δοκιμή εχθές το πρωί.

Τι έγινε: Αρκετά κινητά δέχτηκαν λίγο πριν τις 12:00 ειδική ειδοποίηση, η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση» με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.

Ωστόσο, κάπου εδώ αρχίζουν τα «περίεργα».

Το μήνυμα, δεν έμοιαζε σαν αυτό που πολλές φορές δεχόμαστε από κάποια διαφημιστική εταιρία στο κινητό μας, αλλά συνοδευόταν με ήχο σειρήνας ενώ υπάρχουν αναφορές για ενεργοποίηση του φακού του κινητού ορισμένων πολιτών.

Αυτό με λίγα λόγια, αποτελεί όχι απλά παραβίαση αλλά κατάληψη του κινητού κάποιου από μια «αόρατη αρχή», που στέλνει σε όλους υποσυνείδητα το μήνυμα, πως ότι ώρα θέλουν, έχουν πλήρη έλεγχο του κινητού μας.

Φυσικά πολλοί μπορούν να πουν πως αυτές οι σκέψεις είναι τραβηγμένες και ότι ο σκοπός δεν είναι η παραβίαση των προσωπικών μας δεδομένων αλλά η ασφάλειά μας. Θα συμφωνήσουμε ως προς το τελευταίο, ωστόσο δεν αναιρείται αυτό που γράψαμε παραπάνω, ασχέτως αν δεν συμβεί ποτέ κάποια κακόβουλη χρήση του συστήματος. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε.

Τα πράγματα όμως είναι χειρότερα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ειδικών, δεν είναι όλα τα κινητά συμβατά με τη χρήση αυτού του συστήματος. Δεν μπορούν δηλαδή να δεχθούν όλα τα smarthphones το δοκιμαστικό μήνυμα που εστάλη, με πλήρη χρήση του μικροφώνου, του φακού κτλ. Έτσι, όταν το σύστημα ετοιμαστεί και είναι λειτουργικό, θα υπάρξει όπως όλα δείχνουν ανάγκη, χιλιάδες πολίτες να παραπετροποιήσουν τα κινητά τους που δεν είναι συμβατά με αυτό….για το καλό τους.

Εκτός και αν παραμετροποιηθεί το ίδιο το πρόγραμμα ώστε να είναι συμβατό με όλα τα κινητά.

Σκεφτείτε τώρα, πως αν κάποιος μας έλεγε πως έχει πρόσβαση στο κινητό μας όποτε θέλει, θα οργιζόμασταν και θα του το απαγορεύαμε. Τώρα όμως, που αυτό μας το λέει μια «αόρατη αρχή» για το…καλό μας, κανείς δεν αντιδρά και οι πάντες θα σπεύσουν ακόμη και να παραμετροποιήσουν το κινητό τους για να είναι συμβατό και να μπορεί να λάβει ένα τέτοιο μήνυμα αν χρειαστεί.

Ακόμη ένα εφιαλτικό σενάριο, θα είναι ένα τέτοιο σύστημα να παραβιαστεί από χάκερ και να σταλθούν μαζικά μηνύματα στους πολίτες για πιθανή καταστροφή προκαλώντας πανικό και χάος. Άν αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη θα βρείτε πολλά παρόμοια σενάρια.

Έχουμε επομένως και σε αυτό του ρητού που λέει πως με το μαχαίρι μπορείς να κόψεις ψωμί να φας αλλά μπορείς και να σκοτώσεις άνθρωπο.

Οι παραπάνω σκέψεις δεν μεταδόθηκαν από κανένα ΜΜΕ, αφού εστίασαν μόνο στα «καλά» του πράγματος.

Επιστρέφοντας ξανά στον πρωθυπουργό, δήλωσε σχετικά με το «112»:

« Το «112» σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους. «Θα παρακολουθώ τα χρονοδιαγράμματα προσωπικά και πολύ αυστηρά. δεν μπορώ να δεχθώ ότι μπορεί να χαθεί έστω και μία ανθρώπινη ζωή επειδή κάποιος πολίτες δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί».

«Το σύστημα 112 είναι πρωτοποριακό, θα είναι διαθέσιμο στην ολότητά του στο τέλος του έτους. Σήμερα κατοχυρώσαμε και ελέγξαμε ότι η βασική του υποδομή δουλεύει.

Βασική δουλειά μας τώρα είναι ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις συσκευές. Αυτό απαιτεί ενέργειες και από εμάς. Θα τις δείτε το επόμενο διάστημα. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Συμπερασματικά, σαφώς και ένα τέτοιο σύστημα αποτελεί κάτι πολύτιμο για τη χώρα σε δύσκολες στιγμές. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ορισμένα μελανά σημεία, που φαίνεται να διακυβεύουν την προστασία της προσωπικής μας ζωής.

Τέλος, αυτό που πρέπει να θυμάται κάθε κάτοχος smarthphone και εν γένει οποιασδήποτε «έξυπνης» συσκευής με αφορμή το «112», είναι πως αν κάποιος θέλειμπορεί εξ αποστάσεως, να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο του κινητού του και να ακούσει τι λέει, ακόμη και να πραγματοποιήσει εγγραφή των όσων ακούγονται στο χώρο, να ανοίξει την κάμερα και να δει που βρίσκεται ή ακόμα και να τραβήξει φωτογραφία/βιντεο εν αγνοία του κατόχου, ενώ φυσικά είναι δυνατός ανά πάσα στιγμή, ο εντοπισμός της θέσης του.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο:


(φώτο: Eurokinissi)

https://www.el.gr/nea-taxh/mind-control/mono-sto-el-maziki-apostoli-proeidopoii/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr