Home Greek News Παρέδωσαν το Μαξίμου χωρίς… τριψήφια και διαδικτυακή ασφάλεια

Παρέδωσαν το Μαξίμου χωρίς… τριψήφια και διαδικτυακή ασφάλεια

by _
0 comment 107 views

Παρέδωσαν το Μαξίμου χωρίς… τριψήφια και διαδικτυακή ασφάλεια

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, 00:02

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Ακούγεται απίστευτο και όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του liberal.gr, είναι αληθινό.

Εν έτη 2019, η παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου , του επιχειρησιακού κέντρου διακυβέρνησης της χώρας, έγινε από την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς δύο βασικά στοιχεία που διασφαλίζουν ομαλές συνθήκες εργασίας στα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την δουλειά στην κεντρική διοίκηση της χώρας. Πρόκειται για το σύστημα της ενδοεπικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του ( τα γνωστά τριψήφια) αλλά και την σύνδεση των υπολογιστών του κτιρίου στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα:

– Εδώ και τέσσερις μέρες, το Μέγαρο Μαξίμου λειτουργεί χωρίς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μία κατάσταση διόλου ευχάριστη και ασφαλώς καθόλου λειτουργική.

Γιατί έχει συμβεί αυτό; Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή ο στοιχειώδης έλεγχος που διενεργήθηκε στο πληροφοριακό σύστημα μετά την αλλαγή σκυτάλης απέδειξε ότι το επίπεδο ασφάλειας του διαδικτύου ήταν πολύ χαμηλό στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Τόσο χαμηλό, που έθετε σε κίνδυνο οποιαδήποτε μεταφορά δεδομένων. Για το λόγο αυτό ελήφθη η απόφαση να μην χρησιμοποιηθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μέσω να λυθεί το ζήτημα και ολόκληρη η επικοινωνία να διεκπεραιώνεται μέσω κινητών τηλεφώνων. Η δυσκολία ήταν τόσο μεγάλη σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα που υπήρξαν περιπτώσεις, όπου στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου χρειάστηκαν να συνδέσουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε κάποιους υπολογιστές για να κάνουν τη δουλειά τους και να μεταφερθούν απαραίτητα δεδομένα.

-Τα πρώτα 24ωρα μετά από την αλλαγή σκυτάλης στη διακυβέρνηση της χώρας , στο Μέγαρο Μαξίμου καταγράφεται μεγάλο πρόβλημα με τα περίφημα τριψήφια τηλέφωνα. Παρά τις προσπάθειες των νέων ενοίκων να αναζητήσουν την σχετική λίστα με τα τριψήφια , η λίστα δεν βρέθηκε πουθενά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να γίνεται μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Στα παραπάνω παράδοξα , θα πρέπει να κάνουμε μια χρήσιμη επισήμανση, ως προς την χρονική συγκυρία που συνέβησαν αυτά. Δεν ήταν απλώς οι πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης. Η κυβέρνηση ελάχιστες ώρες μετά την ορκωμοσία χρειάστηκε να διαχειριστεί την πρώτη κρίση με τα όσα τραγικά συνέβησαν στη Χαλκιδική. Μία κρίση, η οποία αντιμετωπίστηκε χωρίς τριψήφια και χωρίς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr