Home Greek News Ουάσινγκτον: Οι φυσικοί πόροι Κύρπου πρέπει να κατανεμηθούν ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης

Ουάσινγκτον: Οι φυσικοί πόροι Κύρπου πρέπει να κατανεμηθούν ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης

by _
0 comment 237 views

Ουάσινγκτον: Οι φυσικοί πόροι Κύρπου πρέπει να κατανεμηθούν ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης


Σύμφωνα με το el.gr

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εχθές το βράδυ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον κ. Τραμπ ότι η προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η τόνωση των επενδύσεων. Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αυτοί ήταν και οι δικοί του στόχοι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Σχόλιο el: Ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Τραμπ. Ο Μητσοτάκης έχει την ίδια φιλοσοφία μαζί του, στα οικονομικά θέματα.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά δεν σταματάμε εδώ, αλλά ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ οι Αμερικανοί για την Κύπρο και ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ!….

Οι ΗΠΑ στηρίζουν Ελλάδα

Με νέα ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει την πρόσφατη αποστολή του πλωτού γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στην Κυπριακή ΑΟΖ και εκφράζει για δεύτερη φορά την έντονη ανησυχία του για τις παράνομες δραστηριότητες που επιχειρεί να διεξαγάγει η Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

«Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτέιγκους.

Χαρακτηρίζοντας μάλιστα την αποστολή του «Γιαβούζ» ως ένα «προκλητικό βήμα» που ανεβάζει τις εντάσεις στην περιοχή, η εκπρόσωπος επισημαίνει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα για τις επανειλημμένες προσπάθειες της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις γεωτρήσεων στα ύδατα της Κύπρου και για την πιο πρόσφατη αποστολή του πλωτού γεωτρύπανου «Γιαβούζ» από τη χερσόνησο της Καρπασίας».

Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται και η πάγια θέση της Ουάσινγκτον που υποστηρίζει ότι οι φυσικοί πόροι του νησιού πρέπει να κατανεμηθούν ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι «η ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία, να εντείνει τον διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων και μεταξύ των περιφερειακών γειτόνων και να αποτελέσει τη βάση για βιώσιμη ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία».

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…!!!


Πηγή >> https://www.el.gr/nea-taxh/stoes/epikoinonia-tramp-mitsotaki-koini-gr/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr