Home Greek News ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…!!!

by _
0 comment 229 views

ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΥΠ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…!!!


ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ!!!

Νέος Διοικητής ΕΥΠ ο πρώην Γεν. Διευθυντής μεγάλης πολυεθνικής στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας Παναγιώτης Κοντολέων


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!


Πήρε τον άμεσο έλεγχο της ΕΥΠ ο Κ. Μητσοτάκης Ολόκληρο το ΦΕΚ 


Με σημαντικές αναδιαρθρώσεις στις δομές του κράτους σε ότι αφορά την συλλογή πληροφοριών για την Εθνική Ασφάλεια ξεκινάει την θητεία της η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αφού η ΕΥΠ «περνάει» υπό τον άμεσο έλεγχο του γραφείου του Πρωθυπουργού…

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ

Σημειώνεται ότι ο κ.  Παναγιώτης Κοντολέων θα είναι το νέο αφεντικό των μυστικών υπηρεσιών της χώρας στη θέση του κ. Ιωάννη Ρουμπάτη.

Ο Παναγιώτης Κοντολέων ήταν μεγαλοστέλεχος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας security.

Ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη δικηγόρος Αθηνών, Γρηγόρης – Αλέξανδρος Δημητριάδης θα είναι ο σύνδεσμος του πρωθυπουργού με την ΕΥΠ.

Διαβάζουμε τα παρακάτω στα «ΝΕΑ»:

Ο 40άρης ανιψιός του Κυριάκου που είναι τα μάτια του και τα αυτιά του

https://www.tanea.gr/2019/07/09/politics/government/o-40aris-anipsios-tou-kyriakou-pou-einai-ta-matia-tou-kai-ta-aytia-tou/

Σύμφωνα με στελέχη που κινούνται στο περιβάλλον Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του ανιψιού του, ιδιοκτήτη δικηγορικής εταιρείας στο Κολωνάκι, ο πρόεδρος της ΝΔ βλέπει την ψύχραιμη φωνή στα δύσκολα και την καθαρή σκέψη στις έκτακτες ή και προγραμματισμένες κομβικές διαδικασίες.

Ο 40άρης ανιψιός του Κυριάκου που είναι τα μάτια του και τα αυτιά του | tanea.gr

Αν η εμπιστοσύνη μετριόταν σε κάποιου είδους κλίμακα, θα τον είχε στην κορυφή της. Ίσως να μην τον έβαζε καν σε αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ανιψιός του, δικηγόρος Αθηνών, Γρηγόρης – Αλέξανδρος Δημητριάδης είναι ο πραγματικά εξ απορρήτων του. Άνθρωπος με χαμηλό προφίλ, μονίμως στο «παρασκήνιο» χωρίς να έχει διεκδικήσει την προβολή μέχρι σήμερα, ο 40άρης Γρηγόρης Δημητριάδης αποτελεί ίσως το πιο κρίσιμο κομμάτι στο πάζλ των μυστικοσυμβούλων του προέδρου της ΝΔ – προτού καν ο Μητσοτάκης βρεθεί στη θέση του υπουργού στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013, όπως λένε οι γνωρίζοντες.

Είναι το πρόσωπο που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην επόμενη μέρα του Μητσοτάκη, καθώς φέρεται να αναλαμβάνει «ειδική αποστολή» στο νέο ισχυρό Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τις ίδιες πηγές, ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη (το τρίτο παιδί της οικογένειας του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη) και του Σπύρου Δημητριάδη, θα έχει πλέον «έδρα» στο Μαξίμου ως ο άνθρωπος – κλειδί στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο διαχωρίζεται από τη γενική γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Όπως σε όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής διαδρομής του προέδρου της ΝΔ, ο Δημητριάδης θα εξακολουθεί να είναι «τα αφτιά και τα μάτια» του Μητσοτάκη, φροντίζοντας ώστε οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο ίδιος πιθανότατα θα αναλάβει και την εποπτεία και επικοινωνία με την ΕΥΠ για λογαριασμό του Μαξίμου, κίνηση που επίσης επιβεβαιώνει τη σχέση απολύτου εμπιστοσύνης των θείου και ανιψιού.

Μια καθαρή σκέψη

Σύμφωνα με στελέχη που κινούνται στο περιβάλλον Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του ανιψιού του, ιδιοκτήτη δικηγορικής εταιρείας στο Κολωνάκι, ο πρόεδρος της ΝΔ βλέπει την ψύχραιμη φωνή στα δύσκολα και την καθαρή σκέψη στις έκτακτες ή και προγραμματισμένες κομβικές διαδικασίες.

Μία τέτοια ήταν άλλωστε η κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων, στην οποία φέρεται ότι συμμετείχε ενεργά ο Δημητριάδης, μαζί βεβαίως με τους στενότερους συνεργάτες στο επιτελείο της οδού Πειραιώς. Εκείνος, πάντως, βρισκόταν συχνότερα στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οδό Ευφρονίου στο Παγκράτι παρά στα κεντρικά της ΝΔ στην οδό Πειραιώς. Από εκεί, χωρίς ποτέ να έχει προβεί σε δήλωση ή on camera εμφάνιση, στήριζε τον πρόεδρο του κόμματος. Ακόμα και στα social media η παρουσία του είναι περιορισμένη.

Δεν φαίνεται να έχει προσωπικό λογαριασμό στο Facebook και στο Instagram, ενώ στο Twitter αναρτά ή αναδημοσιεύει μόνο πολιτικά θέματα (τελευταία τις δηλώσεις του Μητσοτάκη από περιοδείες του, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ κ.λπ.).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Παναγιώτης Κοντολέων…

Ο πρώην γενικός διευθυντής της εταιρείας security“G4S” (στην Ελλάδα), που μεταξύ άλλων είχε συμμετοχή στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, που συνεργάζεται με την πρεσβεία των ΗΠΑ επί πολλά έτη, που κέρδισε τον διαγωνισμό για τα «βραχιολάκια» αλλά και την φύλαξη των Kέντρων Kράτησης Μεταναστών, τοποθετείται νέος διοικητής της ΕΥΠ. Η “G4S” ελέγχει έξι μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα) τα οποία ξεπουλήθηκαν στους Γερμανούς από τους εθνολετήρες των ΣΥΡΙΖΑνελ! 350 άτομα της εταιρείας εργάζονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»…

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η “G4S” καθότι είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο των υπηρεσιών ασφαλείας – προστασίας με έδρα την Μεγ. Βρετανία, εξοπλίζει ισραηλινές και βρετανικές φυλακές ενώ αναλαμβάνει και αποστολές φύλαξης στην Μέση Ανατολή όπως το μεγάλο προσκύνημα των Μουσουλμάνων στην Μέκκα. Επίσης,  η “G4S”  έχει υπογράψει συμβόλαια για τη διαχείριση της ασφάλειας στρατοπέδων σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

Μεγαλομέτοχος της εταιρείας στο παρελθόν υπήρξε ο Bill Gates.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:

https://www.g4s.com/

Ας δούμε όμως ακολούθως και μία παλιότερη συνέντευξη (από το 2008) του ανθρώπου που θα αναλάβει τις τύχες της μυστικής μας υπηρεσίας στο περιοδικό “SecurityManager” για να έχουμε μια πρώτη εικόνα γι αυτόν…

Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Κοντολέων: Η εκπαίδευση βασικό συστατικό επιτυχίας

https://www.securitymanager.gr/synentefximetonpanagiotikontoleoniekpedefsivasikosystatikoepitychias/

Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο Security Manager, o Γενικός Διευθυντής της G4S

Παναγιώτης Κοντολέων, μας ανέπτυξε https://www.securitymanager.gr/wp-content/uploads/2017/05/interv_march_april_1_2008.jpg

μια σειρά θεμάτων όπως η εκπαίδευση, το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας, η συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες, η ασφάλεια των μεταφορών και η τεχνολογία, παρουσιάζοντας παράλληλα τη θέση και τις προοπτικές της εταιρείας στην αγορά.

Ας αρχίσουμε από ένα βασικό θέμα, όπως η εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας των ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στη χώρα μας. Πώς θα χαρακτηρίζατε το επίπεδο εκπαίδευσης των ανθρώπων που εργάζονται στις φυλάξεις, αλλά και γενικότερα των στελεχών, στις ιδιωτικές εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας;

Επιτρέψτε μου να απαντήσω, ακολουθώντας τη χρονική σειρά που ακολουθείται στην πράξη: Τα κριτήρια πρόσληψης προσωπικού ασφαλείας χωρίζονται σε δύο επίπεδα: τα τυπικά, που απαιτούνται (σύμφωνα με το νόμο 2518) για την έκδοση της ειδικής επαγγελματικής άδειας και τα ουσιαστικά, που ορίζονται/τηρούνται από την κάθε εταιρεία. Στη συνέχεια, κάθε εταιρεία εκπαιδεύει τους επιλεγέντες, στο δικό της  εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι οι ιδιαιτερότητες από εταιρεία σε εταιρεία στον τρόπο επιλογής και στο επίπεδο εκπαίδευσης, δεν διευκολύνουν τη σταθερότητα στην ποιότητα υπηρεσιών. Συνολικά, είναι κοινός τόπος ότι η απουσία στάνταρ (και στην εκπαίδευση) σημαίνει ότι ο αποδέκτης των υπηρεσιών δεν μπορεί να συγκρίνει την αξία που θα του προσδώσει η συνεργασία με την εταιρεία Χ, σε σχέση με την εταιρεία Ψ. Αναφορικά με το εκπαιδευτικό επίπεδο των στελεχών των εταιρειών ασφαλείας, η τεχνογνωσία είναι ως επί το πλείστον είτε εμπειρική είτε συγγενής (με την έννοια της προϋπηρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις).
Αυτό οφείλεται στη γενικότερη έλλειψη σύνδεσης της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με την παραγωγή. Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης έχει συστήσει έδρα στελεχών security (οι πρώτοι απόφοιτοι εισήλθαν στην παραγωγή το 2001). Στην Ελλάδα, όπου μεγάλος αριθμός στελεχών εργάζεται (είτε σε εταιρείες με αντικείμενο το security είτε σε όλους τους οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) σε θέσεις με ευθύνη σε θέματα ασφαλείας – και προφανώς χρήζει εξειδικευμένης εκπαίδευσης – δεν υπάρχει ούτε σαν σχέδιο κάτι το αντίστοιχο.

Πώς η G4S αντιμετωπίζει το έλλειμμα εκπαίδευσης από κάποιον επίσημο φορέα και ποια είναι η συνολικότερη πρόταση που έχετε να κάνετε, προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο εκπαίδευσης των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο;

Η G4S ανέκαθεν θεωρούσε την εκπαίδευση σαν ένα από τα τρία συστατικά (επιλογή – εκπαίδευση – διοίκηση προσωπικού) της επιτυχούς δραστηριοποίησης στις υπηρεσίες ασφαλείας. Η G4S εφαρμόζει απόλυτα την τήρηση των τυπικών κριτηρίων επιλογής και έχει συστήσει, με βάση την παγκόσμια πολυετή και πολυσχιδή εμπειρία της, ένα ξεχωριστό σετ κριτηρίων επιλογής, με σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Όσον αφορά την εκπαίδευση, το πρόγραμμα της G4S αποτελείται από τη:
  • Bασική εκπαίδευση, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι φύλακες με γενικά (π.χ. έλεγχος/επιτήρηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων) και ειδικά (π.χ. πρώτες βοήθειες – CPR) αντικείμενα.
  • Eιδική εκπαίδευση (π.χ. στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας, για δεκαήμερη εκπαίδευση στην ασφάλεια αεροπορικών υπηρεσιών), ανάλογα με το εξειδικευμένο αντικείμενο.
  • Eπανεκπαίδευση (κάθε χρόνο ή και συχνότερα, ανάλογα με τις ειδικές απαιτήσεις).

Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης συντηρείται στην G4S, με την αποτελεσματική εποπτεία του προσωπικού. Οι επόπτες της G4S κατά την καθημερινή τους επαφή με το προσωπικό ασφαλείας, βεβαιώνουν τη γενική και ειδική τεχνογνωσία, ως προς την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων στην κάθε φύλαξη.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα, είναι οι πιστοποιήσεις. Σε κάποιες χώρες υπάρχει επίσημος φορέας που αξιολογεί και πιστοποιεί τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας, όπως για παράδειγμα ο SIA (Security Industry Authority) στην Αγγλία. Πιστεύετε ότι πρέπει να καθιερωθεί και στην Ελλάδα ένας αντίστοιχος φορέας – και με βάση ποια κριτήρια να παρέχει πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας;

Κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, βρίσκει τη G4S απόλυτα σύμφωνη, αρκεί να προδιαγράφει την εφαρμογή της μέσα στο χώρο της αγοράς, ώστε να προσδίδει αξία στους ενδιαφερόμενους (πελάτες). Θεωρούμε ότι απαιτείται μία ευρύτερη συναντίληψη των παραγόντων της αγοράς (αρμόδιες αρχές, εταιρείες ασφαλείας, εργαζόμενοι, πελάτες-οργανισμοί και καταναλωτές κ.λπ.) για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας βιώσιμης σχετικής πρότασης.

Θέμα με τις πιστοποιήσεις και γενικότερα με τη λειτουργία τους, τίθεται όμως μερικές φορές και για τις ίδιες τις εταιρείες του χώρου. Ποια είναι η άποψή σας για τον έλεγχο λειτουργίας των ιδιωτικών εταιρειών υπηρεσιών ασφαλείας στη χώρα μας;  

Οι εταιρείες, όπως και το προσωπικό ασφαλείας, οφείλουν να δραστηριοποιούνται εντός του περιγράμματος που χαράζει ο βασικός κανονιστικός νόμος και το ρυθμιστικό για την οικονομική (φορολογία, κοινωνικές εισφορές, ισότητα απασχόλησης κ.λπ.) και κοινωνική (προστασία προσωπικών δεδομένων κ.λπ.) δραστηριότητα, νομικό πλαίσιο. Ο έλεγχος προβλέπεται και διεξάγεται από τις αρμόδιες αρχές.

Σε ποιες περιπτώσεις και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θεωρείτε ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ασφαλείας θα πρέπει να φέρουν όπλα; 
Η G4S θεωρεί ότι τα σχετικά θέματα είναι άριστα ρυθμισμένα από τον κανονιστικό για τον κλάδο, νόμο (2518).

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των κρατικών και ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε ποιους τομείς;    

Η συνεργασία της εταιρείας μας με τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι άψογη. Όλοι, εποπτεύοντες και συνεργαζόμενοι φορείς, προσπαθούμε για τις βέλτιστες λύσεις ασφαλείας εντός των νομοθετικών και κοινωνικο-οικονομικών πλαισίων. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, ιδιαίτερα στον τομέα των διαγωνισμών του δημοσίου, για παροχή υπηρεσιών ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, έχει επανειλημμένα σημειωθεί το φαινόμενο είτε οι προϋπολογισμοί (!!!) είτε τα ποσά κατακύρωσης δημοσίων διαγωνισμών να είναι κατώτερα των προβλεπομένων νομίμων ορίων, σύμφωνα με τις οικείες συλλογικές συμβάσεις και τα οριζόμενα από τις ρυθμίσεις για κοινωνικές εισφορές. Παρά δε τις σχετικές μας ενστάσεις (με την παράθεση των σχετικών κανονιστικών διατάξεων), οι εργοδότες οργανισμοί προχωρούν στη συνεργασία με παράτυπους μειοδότες. Η G4S είναι σαφώς υπέρ της τήρησης των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και προσπαθεί με κάθε τρόπο για την εφαρμογή τους.

Η τεχνολογία και τα συστήματα παίζουν ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο στις εφαρμογές ασφαλείας στις μέρες μας. Ποιες είναι οι προβλέψεις της εταιρείας όσον αφορά τις τάσεις για την αγορά των συστημάτων ασφαλείας γενικότερα και πού προσανατολίζεται η εταιρεία ώστε να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις που υπάρχουν;

Η αγορά των συστημάτων ασφαλείας προσφέρει ένα λαμπρό πεδίο ανάπτυξης, εξαιτίας της αλματώδους ανάπτυξης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας. Προς το παρόν, η διαφοροποίηση είναι τεχνολογική και έγκειται στην αναβάθμιση της παραγωγής, της μετάδοσης, της επεξεργασίας και της αποθήκευσης της πληροφορίας, λόγω της ψηφιοποίησης, της υψηλής επεξεργαστικής δύναμης και της ευρυζωνικότητας. Η πρόκληση για το μέλλον έγκειται στο πώς η – πλούσια σε όγκο και εύρος – διαθέσιμη τεχνολογία, θα χρησιμοποιηθεί σε νέες εφαρμογές που θα απαντούν σε θέματα όπως η πρόβλεψη κινδύνου και η ανάλυση συμπεριφοράς. Πιο απλά, το ζητούμενο είναι η παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες θα προσδίδουν αξία στο χρήστη, οργανισμό ή ιδιώτη.

Η ασφάλεια των αεροδρομίων θεωρείται ένα από τα πλέον κρίσιμης σημασίας έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία σας. Πώς έχει διαμορφωθεί πλέον το τοπίο σε αυτόν τον τομέα και πώς ανταποκρίνεται η εταιρεία στις νέες ανάγκες;

Συνολικά, η ασφάλεια των μεταφορών είναι ο τομέας που πρόκειται να έχει σημαντική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον, εξαιτίας της θέλησης των ευρωπαϊκών κοινωνιών (όπως αυτές εκφράζονται από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τις ασύμμετρες απειλές. Στον ελληνικό χώρο, ήδη αποτελεί αντικείμενο διαγωνισμού η ανάληψη του συνόλου των υπηρεσιών ασφαλείας στα έξι μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα) και προετοιμάζονται ανάλογα προγράμματα ασφαλείας στους δώδεκα μεγαλύτερους ελληνικούς λιμένες.
Η G4S είναι από τους πρωτεύοντες προμηθευτές αεροπορικών υπηρεσιών ασφαλείας  στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Ενδεικτική της στρατηγικής σημασίας που έχει ο χώρος για την G4S, είναι η ύπαρξη ξεχωριστού κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο (European Aviation, Port & Rail Division), που προσφέρει τεχνογνωσία, υποστηρίζει και συντονίζει έργα που αφορούν τον τομέα αυτό, για όλες τις εταιρείες του Ομίλου στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτά, περιλαμβάνονται 9 διεθνή αεροδρόμια, 28 περιφερειακά αεροδρόμια και 50 αερομεταφορείς. Στην Ελλάδα, η G4S παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες ασφαλείας αερομεταφορών (ήτοι ελέγχου επιβατών, χειραποσκευών, πληρωμάτων, φύλαξης αεροσκαφών, φύλαξης αεροπορικών εγκαταστάσεων, ελέγχου εισερχόμενων οχημάτων, περιπολίας πίστας, ελέγχου φόρτου (cargo): με προσωπικό 350 ατόμων στο «¨Ελευθέριος Βενιζέλος» (από το 2000 μέχρι σήμερα), με προσωπικό 200 ατόμων για την Ολυμπιακή Αεροπορία και με προσωπικό 25 ατόμων για τις Aegean Airlines, Singapore, Emirates, KLM, Thai, Turkish, Air China, Abela, Newrest.

Ποια η θέση της G4S αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο;

Η Group 4 Securicor είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός οργανισμός ασφαλείας στον κόσμο, με πλήρη δραστηριότητα σε 100 χώρες και πάνω από 500.000 υπαλλήλους. Είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Λονδίνου (FTSE 100) και της Κοπεγχάγης, με ετήσιο κύκλο εργασιών πάνω από 6.8 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2007.

Στην Ελλάδα, ο όμιλος G4S προέρχεται από τη συγχώνευση των μεγαλύτερων εταιρειών στη χώρα, της Group 4 και της Wackenhut και αποτελεί σήμερα την ηγέτιδα δύναμη στις υπηρεσίες ασφαλείας, με πάνω από 3.000 εργαζομένους, 35 επιχειρησιακά κέντρα σε όλη τη χώρα και ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ για το 2007. Ενδεικτικά, η G4S προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις με:

  • Επανδρωμένες υπηρεσίες ασφαλείας υψηλής εξειδίκευσης, σε αεροδρόμια, διπλωματικές και στρατιωτικές αποστολές, τραπεζικά δίκτυα, οικονομικούς και εμπορικούς οργανισμούς, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τηλεπικοινωνίες και μεταφορές.
  • Υπηρεσίες χρηματαποστολών και διαχείρισης αξιών σε όλους τους μεγάλους οικονομικούς και εμπορικούς οργανισμούς της Ελλάδος.
  • Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ασφαλείας σε 30.000 (οργανισμούς και ιδιώτες) συνδρομητές της, μέσω των 3 κέντρων λήψεως σημάτων συναγερμού και εικόνας και
  • τηλεματικές υπηρεσίες (διαχείριση στόλου και ασφάλεια μεταφορών),
  • μελέτες ασφαλείας σε οργανισμούς ειδικών απαιτήσεων, όπως λιμένες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, χώρους παραγωγής και διακίνησης, κτίρια γραφείων και μουσεία.

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της G4S, ώστε να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση της και ποια η φιλοσοφία της, προκειμένου να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στις αυξανόμενες ανάγκες;

Η G4S, ως ηγέτιδα του χώρου, έχει καταστρώσει στρατηγικά σχέδια για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της σε νέα πεδία, στα οποία θα μπορέσει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την υποδομή που διαθέτει. Για παράδειγμα, αναφέρουμε την προσπάθεια για ανάπτυξη των υπηρεσιών εφαρμογής της κατ οίκον κράτησης κατά την προδικαστική περίοδο, μέσω τεχνολογίας, ένα μέτρο που η G4S εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο). Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν αρχίσει να αναλαμβάνονται (εν όψει και των σχετικών ΣΔΙΤ) για την ασφάλεια σωφρονιστικών ιδρυμάτων, λιμένων, κέντρων διανομής, αερολιμένων κ.λπ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ του Κώστα “MrBugsBunny” Βαξεβάνη και της παρέας του γι αυτήν την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας ΕΔΩ:

ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ “Mr. BUGS BUNNY” ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ… ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΠ…!!! ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΜΠΑΤΗ…!!!

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr