Home Greek News Εκλογές 2019: Τα διακυβεύματα για ΝΔ – Ελληνική Λύση – Χρυσή Αυγή

Εκλογές 2019: Τα διακυβεύματα για ΝΔ – Ελληνική Λύση – Χρυσή Αυγή

by _
0 comment 111 views

Εκλογές 2019: Τα διακυβεύματα για ΝΔ – Ελληνική Λύση – Χρυσή Αυγή


Στη εκλογική μάχη μπαίνουν σήμερα με αξιώσεις ΝΔ, Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση.

Στις ευρωεκλογές τα κόμματα της Δεξιάς πήραν 42% εκ του οποίου το 9% ανήκε στη λαϊκή δεξιά. Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 είχαν συγκεντρώσει το 38% των ψήφων.

Νέα Δημοκρατία: Αυτοδυναμία,αυτοδυναμία…αυτοδυναμία, αυτή η λέξη βρίσκεται στο μυαλό όλων των στελεχών της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι και το μεγάλο στοίχημα των εκλογών.Η ΝΔ ερχόμενη με τον αέρα της διαφοράς των 10 μονάδων στις ευρωεκλογές ελπίζει να ξαναζήσει τις… ένδοξες ημέρες προ κρίσης.

Ο πήχης πάντως έχει μπει ψηλά και σε περίπτωση που η επίδοση δεν είναι η αναμενόμενη οι γκρίνιες και η εσωστρέφεια δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην Πειραιώς.

Άλλωστε το τελευταίο που θέλουν στη ΝΔ είναι να εξαρτώνται από το ΠΑΣΟΚ και τη Γεννηματά σε μία ενδεχόμενη συγκυβέρνηση.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις  τα ποσοστά της κυμαίνονται μεταξύ 34-41%

Χρυσή Αυγή: Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου παλεύει για την επιβίωση του, καθώς είναι “όμηρος” της δίκης η οποία τραβάει εδώ και χρόνια.

Με το μισό κόμμα να βρίσκεται υπό περιοριστικούς χώρους, χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση και με το πλήρη αποκλεισμό της από τα ΜΜΕ, η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να διεξάγει προεκλογικό αγώνα και στις ευρωεκλογές είδε τα ποσοστά της να εξανεμίζοντια.

Παρ όλα αυτά ο σκληρός πυρήνας ψηφοφόρων της σε συνδυασμό με τη ψήφο των νέων φαίνεται να είναι το κλειδί που θα την κρατήσει στη Βουλη. Οι πάντες στο κόμμα γνωρίζουν πως σε περίπτωση που δεν πιάσουν το 3% η επιστροφή γίνεται δύσκολη έως απίθανη.

Πάντως αν κρατήσουν το 4,87% των ευρωεκλογών δεν θα έχουν πρόβλημα

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά της κυμαίνονται μεταξύ 2,5-5%

Ελληνική Λύση: Ο Κυριάκος Βελόπουλος αποτέλεσε την έκπληξη των ευρωεκλογών καθώς παρότι πλήρως περιθωριοποιημένος από τα μεγάλα ΜΜΕ κατάφερε και συγκέντρωσε το πολύ σεβαστό ποσοστό του 4,18%.

Ο Βελόπουλος ο οποίος έτρεξε μία καμπάνια “παλαιού τύπου” περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα μπήκε τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας και των φιλικών της προσκείμενων ΜΜΕ, καθώς θεωρούν πως κρατώντας την Ελληνική Λύση εκτός Βουλής εξασφαλίζουν την αυτοδυναμία.

Το στοίχημα για την Ελληνική Λύση είναι το αν θα καταφέρει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους των ευρωεκλογών, όπου η ψήφος είναι πιο χαλαρή.

Τα ποσοστά του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις κυμαίνονται μεταξύ 2,5 – 4,8%

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, ότι ένα κεντροδεξιό κόμμα διεκδικεί με αξιώσεις αυτοδυναμία και ταυτόχρονα άλλα δύο δεξιά κόμματα βρίσκονται πολύ κοντά στη είσοδό τους στην επόμενη Βουλή μαρτυρούν πολλά για τη δυναμική του χώρου.


https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/ekloges-2019/786400_ekloges-2019ta-diakyveymata-gia-nd-elliniki-lysi-hrysi-aygi

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr