«ΤΟΥΡΝΕ» ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΗ – ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ – ΜΟΝΟ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ [ΔΕΙΤΕ LIVE]


«ΤΟΥΡΝΕ» ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΗ – ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ – ΜΟΝΟ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ [ΔΕΙΤΕ LIVE]


Με… την συνέντευξη στον ΣΚΑΙ άρχισε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη και τον Ντίνο Σιωμόπουλο. «Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ», είπε επί λέξει. Είπε ότι ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα. Μάλιστα, είπε ότι εκείνος έθεσε στο τέλος το Μακεδονικό.«Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Είπε ακόμα ότι η ΝΔ έχει στο συρτάρι της προγραμματικούς σκελετούς και υποστήριξε ότι η ΝΔ έχει πει ότι θα κόψει συντάξεις. Επέμεινε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για 7ημερη εργασία και ότι θα κάνει περικοπές επιδομάτων και απολύσεις στο Δημόσιο.

«Με το σχέδιό τους για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές», κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  Εξήγησε ότι έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στην κάλυψη των συντάξεων και αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων. Κατηγόρησε, επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

«Να μας εξηγήσουν γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.
Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η ΝΔ δεν διέψευσε το σχέδιο της για πιστοληπτική γραμμή. «Θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες», καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση σε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς από τον Κώστα Καραμανλή έως τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τους ότι άφησαν τεράστια ελλείμματα ενώ εκείνος αφήνει πλεόνασμα και είπε ότι το 83% των φόρων επιβλήθηκαν την περίοδο Σαμαρά.

«Το μόνο που μπορείτε να μας χρεώσετε είναι ότι είχαμε δημιουργήσει προσδοκίες ότι θα βγαίναμε πιο γρήγορα από την κρίση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού στο ακέραιο. Έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια». Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην περίφημη διαπραγμάτευση, είπε ότι του την είχαν στημένη στις Βρυξέλλες και αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι έκανε πολλά στραβά αλλά και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν τότε δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα γιατί οι εταίροι είχαν αποφασίσει να μας πετάξουν από το ευρώ.

Δείτε ζωντανά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα…


http://www.makeleio.gr