Home Greek News Πρώτο κρας-τεστ για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ψηφίζουν στο Στρασβούργο

Πρώτο κρας-τεστ για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ψηφίζουν στο Στρασβούργο

by _
0 comment 118 views

Πρώτο κρας-τεστ για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ψηφίζουν στο Στρασβούργο

Μίνα Αγγελίνη


Συνεδριάζουν οι ευρωβουλευτές για να επικυρώσουν τον διορισμό της στην προεδρία της Κομισιόν και να εκλέξουν τον διάδοχο του Αντόνιο Ταγιάνι στη θέση του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου

Tώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την μεγάλη έκπληξη για την προεδρία της Κομισιόν καθώς το Ευρωκοινονοβούλιο καλείται σήμερα να επικυρώσει τον διορισμό της στο αξίωμα. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία καλείται να εκλέξει τον αντικαταστάτη του Αντόνιο Ταγιάνι στη θέση του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου.

Υποψήφιοι είναι η Σκα Κέλερ, των Ευρωπαίων Πρασίνων (Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, Γερμανία), η Σίρα Ρέγκο (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών, Ισπανία), ο Νταβίντ Σασόλι (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιταλία) και ο Ζαν Ζαχραντίλ (Συμμαχία Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη, Τσεχική Δημοκρατία).

Την ώρα που στη Γερμανία έχουν αρχίσει τα «όργανα» μόλις ανακοινώθηκε το όνομα της Ούρσουλα για να διαδεχτεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδριάζει σήμερα για να δώσει το πράσινο φως για τον διορισμό της. Στην πατρίδα της οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι τάσσονται κατά της υποψηφιότητάς της Ούρσουλα στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει το κλίμα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο ntv.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, θα εξεταστούν οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρουσία των Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ούρσουλα ήταν η έκπληξη, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα «Liberation» και της αφιερώνει το σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας είναι το «μαύρο πρόβατο» για τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες με πρωτοκλασάτα στελέχη του SPD να προειδοποιούν ότι, ο διορισμός της μπορεί να σημάνει το τέλος του μεγάλου συνασπισμού (Groko) . H Σοσιαλδημοκράτισσα υπουργός Δικαιοσύνης , Καταρίνα Μπάρλει δήλωσε σήμερα ότι δεν συμφωνεί με την υποψηφιότητά της όπως και η Σκα Κέλλερ από το κόμμα των Πρασίνων.Για το λόγο αυτό, οι δύο κυρίες θα καταψηφίσουν την Ούρσουλα.

Για τους Σοσιαλδημοκράτες, Μανουέλα Σβέσιχ, Μαλού Ντράιερ και Τόρστεν Σάφερ Γκίμπελ, η Ούρσουλα δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για την προσπάθεια εκδημοκρατισμού της Ε.Ε.

Ωστόσο, παρά τις έντονες αντιδράσεις των συμπατριωτών της, η Ούρσουλα θα βρίσκεται σήμερα στο Στρασβούργο όπου θα θα έχει συνομιλίες με διάφορες πολιτικές ομάδες.

Εάν επικυρωθεί ο διορισμός της τότε θα είναι η πρώτη γυναίκα στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο μεγάλος χαμένος της μαραθώνιας Ευρωσυνόδου για τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα ηνία κορυφαίων ευρωπαικών οργάνων είναι ο Χριστιανοκοινωνιστής, Μάνφρεντ Βέμπερ. Χθες παραιτήθηκε από κορυφαίος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ονόματος της Ούρσουλα.

Στη θέση που χηρεύει στο υπουργείο Άμυνας, εφόσον επικυρωθεί ο διορισμός της Ούρσουλα στην ηγεσία της Κομισιόν, ακούγονται τα ονόματα του υπουργού Υγείας, δηλωμένου ομοφυλόφιλου Γενς Σπαν, των ειδικών σε θέματα Άμυνας, Γιόχαν Βάντεπουλ και Χένινγκ Οτε και του γεν. γ του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Πέτερ Τάουμπερ.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr