Home Greek News Άνετη επικράτηση της ΝΔ με αυτοδυναμία «βλέπουν» οι στοιχηματικές

Άνετη επικράτηση της ΝΔ με αυτοδυναμία «βλέπουν» οι στοιχηματικές

by _
0 comment 131 views

Άνετη επικράτηση της ΝΔ με αυτοδυναμία «βλέπουν» οι στοιχηματικές


Σε άνετη επικράτηση της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές 2019, την προσεχή Κυριακή 7 Ιουλίου, «ποντάρουν» τα πρακτορεία στοιχημάτων.

Μόλις λίγες ημέρες προτού εκατομμύρια ψηφοφόροι συρρεύσουν, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, στις κάλπες, τα πρακτορεία στοιχημάτων έχουν καταλήξει στις τελικές αποδόσεις για τις εκλογές.

Στη λίστα δεν συμμετέχουν, προφανώς, τα 20 κόμματα που «κόπηκαν» από την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με τη στοιχηματική εταιρεία Stoiximan, η νίκη της ΝΔ θεωρείται βέβαιη καθώς η απόδοση που δίνει για επικράτηση στις εκλογές της Κυριακής είναι μόλις… 1,005. Το ενδεχόμενο να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ «δίνει» απόδοση 19,00, ενώ ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με απόδοση 250,00.

Στα όρια του… no bet η πρωτιά της ΝΔ / Πηγή: STOIXIMAN.GR


Νίκη της ΝΔ με αυτοδυναμία «βλέπουν» τα πρακτορεία στοιχημάτων
Στο ερώτημα για το αν θα υπάρξει νίκη του πρώτου κόμματος με αυτοδυναμία, η Stoiximan κλίνει προς το «Ναι», δίνοντας απόδοση 1,25. Αντίθετα, η περίπτωση της μη αυτοδυναμίας «πληρώνει» με πολλαπλασιαστή 3,75.


Οι αποδόσεις για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας / Πηγή: STOIXIMAN.GR
Σε ό,τι αφορά τη διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, από τις αποδόσεις της Stoiximan προκύπτει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η ΝΔ να κερδίσει με διαφορά μικρότερη των 9,75 μονάδων. Παρά ταύτα, η διαφορά με ποσοστό μεγαλύτερο του 9,75% δεν θεωρείται απίθανη, με τη Stoiximan να δίνει μια σχετικά μικρή απόδοση, της τάξης του 2,35.


Το ειδικό στοίχημα για τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ / Πηγή: STOIXIMAN.GR


Για το ποσοστό που θα συγκεντρώσει, πάντως, η ΝΔ, στις εκλογές της Κυριακής, τα πρακτορεία στοιχημάτων, όπως η Stoiximan, «βλέπουν» ποσοστό άνω του 37,5% (απόδοση 1,60). Για τη δεύτερη περίπτωση, ποσοστού, δηλαδή, μικρότερου του 37,5%, η απόδοση είναι στο 2,25.

Βάσει της απόδοσης της stoiximan είναι πιο πιθανό η ΝΔ να λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 37,5% / Πηγή: STOIXIMAN.GR
Εκλογές 2019: Πάνω από 7,25% το ΚΙΝΑΛ;

Την ίδια στιγμή, σε ένα μίνι – «θρίλερ» εξελίσσεται το ερώτημα για τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει το νυν κυβερνόν κόμμα. Είναι ενδεικτικό ότι η Stoiximan δίνει ακριβώς την ίδια απόδοση (1,87) στα ενδεχόμενα να ξεπεράσει το 26% ή να είναι κάτω από το 26%.

Αναποφάσιστα τα πρακτορεία στοιχημάτων για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ / Πηγή: STOIXIMAN.GR
Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ η Stoiximan δείχνει να κλίνει, οριακά, προς ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 7,25% (απόδοση 1,80), έναντι ποσοστού μικρότερου του 7,25% (απόδοση 1,95).

Οριακά πιο πιθανό, βάσει της απόδοσης, το σενάριο ποσοστού άνω του 7,25% για το ΚΙΝΑΛ / Πηγή: STOIXIMAN.GR
Για το ΚΚΕ φαίνεται πως είναι πιθανότερο το σενάριο να ξεπεράσει το «φράγμα» του 5,25% (απόδοση 1,55), καθώς η περίπτωση μιας επίδοσης κάτω του 5,25% πληρώνει με απόδοση 2,35.


Το ειδικό στοίχημα για το ποσοστό του ΚΚΕ / Πηγή: STOIXIMAN.GR
Εκλογές – «θρίλερ» για τα μικρά κόμματα -Τι «βλέπουν» για την αποχή
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αποδόσεις για τα μικρότερα κόμματα, με τη Χρυσή Αυγή -που σύμφωνα με αναλυτές κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής- να έχει απόδοση 1,72 για ποσοστό κάτω του 4% και απόδοση 2,05 για ποσοστό μεγαλύτερο του 4%.

Από τις… προγνωστικές αποδόσεις του Stoiximan για τις εκλογές 2019 φαίνεται επίσης πιθανό το σενάριο να μπει στη Βουλή το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη (απόδοση 1,40 για ποσοστό μεγαλύτερο του 3,5%), καθώς και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (απόδοση 1,87 για ποσοστό μεγαλύτερο του 3,25%), ενώ δείχνει να μένει εκτός η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη (απόδοση 1,5 για ποσοστό μικρότερο του 1,5%).

Δείτε τον σχετικό πίνακα με τις αποδόσεις για τα μικρά κόμματα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


Οι αποδόσεις για τα μικρά κόμματα / Πηγή: STOIXIMAN.GR
Τέλος, αναφορικά με την αποχή, το πιθανότερο ενδεχόμενο για τα πρακτορεία στοιχημάτων, είναι να κυμανθεί ανάμεσα στο 39% και το 41%.


https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/ekloges-2019/785149_aneti-epikratisi-tis-nd-me-aytodynamia-vlepoyn-oi

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr