Home Greek News DIRECT ΧΤΥΠΗΜΑ! ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ – ΤΙ «ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ» ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

DIRECT ΧΤΥΠΗΜΑ! ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ – ΤΙ «ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ» ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

by _
0 comment 110 views

DIRECT ΧΤΥΠΗΜΑ! ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ – ΤΙ «ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ» ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ισχυρό προβάδισμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με παγίωση της εκτίμησης για μη αναστροφή της διαφοράς των 10 ποσοστιαίων μονάδων, που αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα για τις κάλπες του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δείχνουν τα ευρήματα των μυστικών δημοσκοπήσεων που διενεργούνται για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου ενόψει της αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μηνύματα που εισπράττει το πρωθυπουργικό επιτελείο από τις «κυλιόμενες δημοσκοπήσεις» των συνεργαζόμενων με το Μέγαρο Μαξίμου εταιρειών των κ. Παναγόπουλου και Ρουτζούνη, δηλαδή της ALCO και της Κapa research, βρίσκονται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις διαβεβαιώσεις που δίνει δημοσίως ο Αλ. Τσίπρας για πολιτική ανατροπή των εκλογικών συσχετισμών υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που καθημερινά μελετά με τους στενούς του συνεργάτες όχι μόνο δεν επιβεβαιώνεται η θέση πως «το ματς γυρίζει», αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος η διαφορά να εκτοξευτεί σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στα μέσα της εβδομάδας ο πρωθυπουργός πήρε στα χέρια του δημοσκοπήσεις που σε πανελλαδικό επίπεδο έδειχναν πως η Ν.Δ. διατηρεί προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 10 μονάδες. Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόταν στο 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26,5%, το ΚΙΝ.ΑΛ. στο 7%, το ΚΚΕ στο 5%, η Χρυσή Αυγή στο 4%, ενώ δυναμική εισόδου στη Βουλή καταγραφόταν για το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25, με ποσοστό 4% και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3%. Στο 1,5% εμφανιζόταν το κόμμα της Ενωσης Κεντρώων του Β. Λεβέντη.

Λεκανοπέδιο Αττικής

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και οι επιμέρους μετρήσεις της εκλογικής συμπεριφοράς της κοινής γνώμης, από άλλες δημοσκοπήσεις, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, που, αν μη τι άλλο, είναι βαρόμετρο για την έκβαση του εθνικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την Αττική, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν έλθει σε γνώση του πρωθυπουργικού επιτελείου δείχνουν πως στην Α’ Αθηνών η Ν.Δ. φέρεται να αγγίζει το 40% και ο ΣΥΡΙΖΑ να κινείται κοντά στο 22%.

Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 41,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, ενώ στον Νότιο προηγείται με 36%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Δυτικό Τομέα η Ν.Δ. επίσης αποκτά πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά των κομμάτων να κυμαίνεται σε τουλάχιστον 3 ποσοστιαίες μονάδες. Δηλαδή, η Ν.Δ. βαδίζει με ασφάλεια στο 27% και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25%.


http://www.makeleio.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr