Home Greek News «Γκριζάρει» την Θράκη η Τουρκία: «Η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης & τα δικαιώματα 150.000 Τούρκων»

«Γκριζάρει» την Θράκη η Τουρκία: «Η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης & τα δικαιώματα 150.000 Τούρκων»

by _
0 comment 113 views

«Γκριζάρει» την Θράκη η Τουρκία: «Η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης & τα δικαιώματα 150.000 Τούρκων»

22/06/2019 – 08:58 | Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 – 09:08


“Γκριζάρει” ολόκληρη την περιοχή της Θράκης η Αγκυρα θέτοντας ευθέως θέμα παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης και των δικαιωμάτων 150.000 “Τούρκων”!

“Η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης καθώς δεν αναγνωρίζει τους μουφτήδες που επιλέγει η τουρκική μειονότητα” ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy.

“Τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας παραβιάζονται με αυτό τον τρόπο.

Η Ελλάδα θέλει να διορίζει τους μουφτήδες αντί να εκλέγονται από την τουρκική μειονότητα.

Σκοπός είναι να εξαλειφθεί η αυτονομία των Μουφτήδων στην χώρα.

Καλώ την Ελλάδα να έρθει σε επικοινωνία με την τουρκική μειονότητα και να λύσει το πρόβλημα στη γραμμή της Συνθήκης της Λωζάνης.

Η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας και να αντιστραφεί η πολιτική της με την οποία παράνομα επιβάλει διορισμένους.

Είναι πολύ ανησυχητική η αρνητική αυτή πράξη που λαμβάνει χώρα σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ.

Περιμένουμε από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις ΜΚΟ οι οποίες δεν μπορούν να φέρουν τον προσδιορισμό “τουρκικός-ή” στα ονόματα τους.

Καλούμε όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς και τους θεσμούς της ΕΕ να παρακολουθήσουν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και να προχωρήσουν σε έρευνες καθώς οι πράξεις της Ελλάδας έρχονται σε σύγκρουση με τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν πως στην Δυτική Θράκη υπάρχουν 150.000 Τούρκοι το στάτους των οποίων καθορίζεται από αρκετές διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες καθώς και από την Συνθήκη της Λωζάνης.

“Η τουρκική μειονότητα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην Ελλάδα όπως άρνηση εθνικού προσδιορισμού, ταυτότητας, εκπαίδευσης, περιορισμούς στην θρησκεία, δήμευση περιουσιών και πολιτική εκπροσώπηση” τονίζει η Daily Sabah.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/782441_gkrizarei-ti-thraki-i-toyrkia-i-ellada-paraviazei-tin-synthiki

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr