Home Greek News New York Times: «Ο Τραμπ είχε ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν – Την ανέβαλε λίγο πριν το πρώτο πλήγμα»

New York Times: «Ο Τραμπ είχε ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν – Την ανέβαλε λίγο πριν το πρώτο πλήγμα»

by _
0 comment 101 views

New York Times: «Ο Τραμπ είχε ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν – Την ανέβαλε λίγο πριν το πρώτο πλήγμα»


Όλα ήταν έτοιμα για στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν την Πέμπτη και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε πάρει την απόφαση να απαντήσει στην κατάρριψη του αμερικανικού drone από το Ιράν αλλά στο τέλος άλλαξε γνώμη, σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους μέχρι τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης όλοι οι διπλωματικοί κύκλοι περίμεναν πλήγμα κατά ιρανικών στόχων όπως ραντάρ και συστοιχίες πυραύλων μετά από έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των στενότερων συμβούλων του προέδρου και εκπροσώπων του Κογκρέσου, μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η επιχείρηση είχε αρχίσει – πριν τελικά να ανακληθεί – με αεροπλάνα να έχουν απογειωθεί και πλοία του Ναυτικού να έχουν πάρει θέση.

Οι ΝΥΤ σημειώνουν ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Τραμπ απλά άλλαξε απόφαση ή αν η κυβέρνηση προχώρησε σε στροφή λόγω στρατηγικής»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν υπήρξε κάνενα σχόλιο για την απόφαση Τραμπ σε ερώτηση που τέθηκε στον Λευκό Οίκο και στο Πεντάγωνο σημειώνοντας ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ζήτησε, παράλληλα, την ανάκληση του άρθρου.

Κατά τις πληροφορίες των Times το χτύπημα – το τρίτο στη Μέση Ανατολή επί προεδρίας Τραμπ μετά τις δύο πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία το 2017 και το 2018 – θα γινόταν τα ξημερώματα σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνος απωλειών είτε για στρατιωτικούς είτε για απλούς πολίτες του Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη για το αν θα βομβαρδίσει το Ιράν είχε απαντήσει «σύντομα θα το μάθετε» αποδίδοντας την κατάρριψη του αμερικανικού drone, αξίας 130 εκατ. δολαρίων, σε «ανθρώπινο λάθος από κάποιον ανόητο» Ιρανό αξιωματικό χωρίς έγκριση από την Τεχεράνη.



You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr