Home Greek News FARS: Ο βασικός ύποπτος πίσω από επιθέσεις σε πετρελαιοφόρα πλοία στη Θάλασσα του Ομάν η Mossad (Μοσάντ)

FARS: Ο βασικός ύποπτος πίσω από επιθέσεις σε πετρελαιοφόρα πλοία στη Θάλασσα του Ομάν η Mossad (Μοσάντ)

by _
0 comment 154 views

FARS: Ο βασικός ύποπτος πίσω από επιθέσεις σε πετρελαιοφόρα πλοία στη Θάλασσα του Ομάν η Mossad (Μοσάντ)

-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube

Κορυφαία αιγυπτιακή εφημερίδα απέρριψε την πιθανότητα ότι το Ιράν διεξήγαγε τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον δύο πετρελαιοφόρων στη Θάλασσα του Ομάν, περιγράφοντας το Ισραήλ ως τη μοναδική πλευρά και ένοχο που να επωφεληθεί από την πράξη σαμποτάζ.

“Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει και να δώσει προσοχή στις καταγγελίες των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν για τις πρόσφατες επιθέσεις, επειδή ο Τράμπ χτυπά το «τύμπανο του πολέμου» και το Ισραήλ είναι ευχαριστημένο με αυτό και το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την πετρελαική περιοχή και επιζημιο για το Ιράν και άλλα κράτη του Περσικού Κόλπου “, ανέφερε η εφημερίδα Mesriyoun της αραβικής γλώσσας τη Δευτέρα.

“Το Ισραήλ είναι η πρώτη και μόνο πλευρά που επωφελείται από την ανάφλεξη της πυρκαγιάς του πολέμου στην περιοχή”, πρόσθεσε.

Η εφημερίς υπογράμμισε την δυσαρέσκεια του Ισραήλ με οποιαδήποτε πρόοδο με το Ιράν και πρόσθεσε: “Επομένως, όλες οι υποψίες πρέπει να επικεντρωθούν στο πιθανό ρόλο του Ισραήλ και της Μοσάντ, δεδομένου ότι η Μοσάντ είχε παίξει σημαντικό ρόλο στα περιστατικά κατά τους αραβοϊσραηλινούς πολέμους κάτα το παρελθόν και μετά.”

Σε σχετικές παρατηρήσεις το Σάββατο, ανώτεροι Άραβες διπλωμάτες έριξαν την ευθύνη στο Ισραήλ ως ένοχο πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα στη Θάλασσα του Ομάν, υπενθυμίζοντας ότι το Τελ Αβίβ έχει τις δυνατότητες και τα κίνητρα για να κάνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς ώστε να ασκήσουν μεγαλύτερες πιέσεις στο Ιράν.

Οι Άραβες διπλωμάτες υπογράμμισαν ότι το Ισραήλ ήταν το πρώτο καθεστώς που είχε επωφεληθεί από οποιονδήποτε πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Το Ιράν έχει αρνηθεί έντονα οποιαδήποτε συμμετοχή στις επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, ένας εξέχων ρώσος εμπειρογνώμων είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν τις επιθέσεις της περασμένης Πέμπτης σε δύο πετρελαιοφόρα στη Θάλασσα του Ομάν για να εξαπλωθεί η ιρανοφοβία, να ικανοποιηθεί το Ισραήλ και να βρεθεί πρόσχημα για παρατεταμένη παρουσία στην περιοχή.

“Ισχυρισμοί ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τα περιστατικά των δύο πετρελαιοφόρων στη Θάλασσα του Ομάν δεν είναι πιστευτοί”, δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Ιρανικών Σπουδών και ανώτερος αναλυτής για τα περιφερειακά ζητήματα, Ραζάμπ Σαφάροφ, σε συνέντευξή του στο κανάλι Russia 24 την Παρασκευή.

Ο Safarov πρόσθεσε ότι ο σημαντικότερος λόγος για να κατηγορηθούν οι ΗΠΑ για το περιστατικό είναι το ενδιαφέρον τους για παρατεταμένη ανάπτυξη στον Περσικό Κόλπο με το πρόσχημα ότι υπερασπίζεται τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου ενάντια σε αυτό που ονομάζουν την «απειλή του Ιράν».

Οι ΗΠΑ παράγουν σήμερα 12 εκατ. βαρέλια πετρελαίου σε καθημερινή βάση και όχι μόνο έχουν γίνει αυτάρκεις αλλά και έχουν μετατραπεί σε έναν από τους σημαντικότερους εξαγωγείς πετρελαίου και, ως εκ τούτου, θέλουν να παραλύσουν τη μεταφορά πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο και να εκμηδενίσουν τις οικονομίες των ευρωπαϊκπων κρατών», ανέφερε.

Ο Σαφάροφ δήλωσε ότι, εξαπολύντας επιθέσεις εναντίον των πετρελαιοφόρων στη Θάλασσα του Ομάν, η Ουάσινγκτον επιδιώκει την ιρανοφοβία στον κόσμο για να καλύψει τα οικονομικά της συμφέροντα, να ικανοποιήσει το ισραηλινό λόμπι, να ασκήσει πιέσεις στα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου να λεηλατήσει τα πετροδολλάριά τους και να καταφέρει ένα πλήγμα κατά της οινονομίας της Ευρώπης και της Κίνας.

Η ιαπωνική εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια του δεξαμενόπλοιου «Kokuka Courageous» δήλωσε ότι το πλήρωμά της έβλεπε «ιπτάμενα αντικείμενα» πριν από την επίθεση στον Κόλπο του Ομάν, εν αντιθέσει με τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι το σκάφος υπέστη ζημιά από ναυτικές εκρηκτικές νάρκες.

Περισσότερες λεπτομέριες εδώ >> https://www.veteranstoday.com/2019/06/18/mossad-main-suspect-behind-attacks-on-oil-tankers-in-sea-of-oman/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr