Home Greek News «ΑΓΙΟΣ» Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ !!!

«ΑΓΙΟΣ» Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ !!!

by _
0 comment 122 views

«ΑΓΙΟΣ» Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ !!!

Με τον σταυρό της μητρόπολης Μεσσηνίας τιμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο! Αυτό, προφανώς, σε μια ένδειξη ευγνωμοσύνης της εκκλησίας της Μεσσηνίας προς τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Στα χνάρια του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος θέλησε να μετατρέψει πρόσφατα τα θυρανοίξια του ιερου ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους σε φιέστα, βάδισε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Και μπορεί τελικά η ιδεα του κ. Κατσίβελα να μην τελεσφόρισε, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, και να αναγκάστηκε να τιμήσει τον Αντώνη Σαμαρά σε «κομματική» μάζωξη της Νέας Δημοκρατίας που ακολούθησε των εκδηλώσεων, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τον Μητροπολίτη. Μεσσηνίας.

Παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις, που έγιναν σήμερα στην Πύλο, για τα θυρανοίξια του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου τελούν υπο την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού και πουθενά δεν υπάρχει πρόβλεψη για την απονομή τιμών στον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Χρυσόστομος προχώρησε στην απονομή, εντός του ναού, του σταυρου της μητρόπολης Μεσσηνίας στον Αντώνη Σαμαρά.

Η συγκεκριμένη κίνηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις, καθώς εμφανίζεται η κεφαλή της εκκλησίας του Νομού να ακολουθεί μικροκομματικές λογικές. Μάλιστα, όσοι αντέδρασαν στην σημερινή φιέστα του μητροπολίτη Μεσσηνίας, σημειώνουν ότι αν ο κ. Χρυσόστομος ήθελε να τιμήσει τον κ. Σαμαρά θα μπορούσε να το κάνει είτε στο κτίριο της μητρόπολης, είτε σε ένα άλλο χώρο στην Πύλο, και πάντως όχι στα εγκαίνια που διοργάνωσε το υπουργείο πολιτισμού.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://nikosxeiladakis.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr