Home Greek News Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Μπαράζ τοποθετήσεων αξιωματικών σε κενές θέσεις εξωτερικού

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Μπαράζ τοποθετήσεων αξιωματικών σε κενές θέσεις εξωτερικού

by _
0 comment 109 views

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Μπαράζ τοποθετήσεων αξιωματικών σε κενές θέσεις εξωτερικού

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, 13:39 – Τελευταία ενημέρωση: 13:40

Τη σκυτάλη των ρουσφετολογικών μεταθέσεων έχει πάρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο επιχειρεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου να κλείσει όλες τις θέσεις εξωτερικού που υπάρχουν για τα στελέχη του με κατ’ εξαίρεση τοποθετήσεις, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και ανακλήσεις μονίμων αξιωματικών εν εφεδρεία στην ενεργό υπηρεσία για να τοποθετηθούν σε ευθύνης, στις Βρυξέλλες και το Βέλγιο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, φέρει ημερομηνία 7 Ιουνίου και έλαβε ΦΕΚ στις 8 Ιουνίου, ανακαλούνται τέσσερις ανώτατοι αξιωματικοί εν εφεδρεία ο ένας εκ των οποίων προορίζεται για στρατιωτικός αντιπρόσωπος στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Ευρώπης στην Μόνς στο Βέλγιο.

Επίσης ένας ακόμη εκ των τεσσάρων προορίζεται ως στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στην Στρατιωτική Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ετοιμάζονται με ταχύτατες διαδικασίες οι φάκελοι και περνούν και από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Κατεχάκη μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, χωρίς να διαθέτουν και την ανάλογη προϋπηρεσία – θητεία, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η μετάθεσή τους στο εξωτερικό.

Το θέμα κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, προειδοποιώντας για την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στις κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις στο εξωτερικό συγκεκριμένων προσώπων την τελευταία στιγμή.

Οι πληροφορίες δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις εξελίξεις για τα όσα γίνονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ελάχιστες ώρες πριν την επίσημη προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

https://www.liberal.gr/politics/ypourgeio-ethnikis-amunas-mparaz-topothetiseon-axiomatikon-se-kenes-theseis-exoterikou/255375

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr