Home Greek News Πώς το «Mitsotakis trade» έχει οδηγήσει σε ράλι μετοχές και ομόλογα

Πώς το «Mitsotakis trade» έχει οδηγήσει σε ράλι μετοχές και ομόλογα

by _
0 comment 237 views

Πώς το «Mitsotakis trade» έχει οδηγήσει σε ράλι μετοχές και ομόλογα

Newsroom

Ξένοι αναλυτές διαβάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εκτιμούν πως το επικρατέστερο σενάριο ως προς το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, με αποτέλεσμα οι προειδοποιήσεις των θεσμών αναφορικά με τον κίνδυνο δημοσιονομικής εκτροπής εξαιτίας του πακέτου Τσίπρα και των λοιπών προεκλογικών κινήσεων της ελληνικής κυβέρνησης να περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, καθώς το αποκαλούμενο και ως «Mitsotakis trade» βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, χθες το χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο 3,28% σε νέα υψηλά 13 μηνών, διευρύνοντας τα κέρδη του από την αρχή του έτους στο 37% που είναι και η καλύτερη επίδοση εφέτος στον κόσμο. Σε ιστορικά χαμηλά κινούνται και τα ελληνικά ομόλογα τα οποία τώρα έχουν εκτοξευθεί στα 100-110 της ονομαστικής τους αξίας, έχοντας μάλιστα ακόμη περιθώρια, καθώς η ελληνική δεκαετία βρίσκεται π.χ. στο 2,85%, η κυπριακή στο 0,9% και η γερμανική στο -0,2210%.

Η υπεραντίδραση της αγοράς οδήγησε εφέτος σε κέρδη 13,81 δισ. ευρώ τις ελληνικές μετοχές, καθώς η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ από τα 43,6 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018 αυξήθηκε στα 57,41 δισ. ευρώ χθες, ενώ τα κέρδη τους από τις ευρωεκλογές κυμαίνονται στα 5,91 δισ. ευρω, αφού η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ στις 24.5.2019 βρίσκονταν στα 51,5 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ενδιαφέρον παρουσιάζει το επενδυτικό συνέδριο που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στην Νέα Υόρκη και το οποίο διοργανώνουν από κοινού το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Enterprise Greece, με στόχο να παρουσιαστούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού επιχειρείν σε 55 αναλυτές και διαχειριστές κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης όπως οι Lazard ΑΜ, Goldman Sachs AS, Greylock, Oaktree Capital Management κ.ά.

Οι 18 εισηγμένες που θα εκπροσωπηθούν σε υψηλό επίπεδο στη Νέα Υόρκη είναι οι Aegean Airlines, Alpha Bank, Autohellas, ΕΧΑΕ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα – Terna Energy, ΕΛΠΕ, Ικτίνος Ελλάς, Μότορ Οϊλ, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Profile, ΔΕΗ και Σαράντης.

https://www.cnn.gr/oikonomia/story/180223/pos-to-mitsotakis-trade-

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr