Home Greek News ΗΠΑ: To τέλος της ”εκκλησιαστικής μαφίας”

ΗΠΑ: To τέλος της ”εκκλησιαστικής μαφίας”

by _
0 comment 141 views

ΗΠΑ: To τέλος της ”εκκλησιαστικής μαφίας”

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ: 15 εκατ. δολάρια ”εξαφανίστηκαν” από το ταμείο ανοικοδόμησης του αγ. Νικολάου (Μανχάτταν). Τα 4,5 εκατ. τα δανείστηκε -και τα επέστρεψε- η Αρχιεπισκοπή. Τα υπόλοιπα 10 εκατ. δολ., κατάληξαν στον πατριάρχη ως μέρος της εξαγοράς του γιά την παραχώρηση ”αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας”…

Tο ”ΚΑΛΑΜΙ”, τράβηξε το…παραβάν που σκέπαζε τον ”εκκλησιαστικό βόθρο”, τον οποίον, γιά 25 χρόνια, ξεπουλημένα ΜΜΕ Ομογένειας και Ελλάδας, παρουσίαζαν ως… ”παραδεισένιο έργο τέχνης”. Τώρα, η ”μπόχα” μολύνει την ατμόσφαιρα της Ομογένειας ΗΠΑ και ενοχλεί άσχημα.

Στις 3 τελευταίες εβδομάδες, δημοσιεύτηκαν πολλά. Χωρίς αντίλογο ή διάψευση. Τι θα μπορούσε να διαψεύσει η ”εκκλησιαστική μαφία” με τα ”παπαγαλάκια” της;;; Τίποτα. Δεν επιδέχονταν διάψευσης. ‘Ηταν γεγονότα, ειδικά η υπόθεση ”απάτη με χρήματα γιά ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου”. Και λίγα γράφηκαν. Υπάρχουν και χειρότερα…

Ο διαχρονικός εξευτελισμός της Ορθοδοξίας, της Εκκλησίας, της Ομογένειας από τα αδηφάγα αρπακτικά, που μετάτρεψαν τις εκκλησίες που έχτισαν Ομογενείς στις ΗΠΑ σε εμπορικές επιχειρήσεις, γιά χάρη του φιλοχρήματου, εξαγοράσιμου, πατριάρχη Βαρθολομαίου Αρχοντόνη (που διασύρει την Ορθοδοξία), έπρεπε να τελειώσει. Και τέλειωσε. Τώρα, δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. Η Ομογένεια είναι αγανακτισμένη, αρκετά ανέχτηκε τις εκκλησιαστικές αλητείες και τους βρίζει ομαδικά: ”Απατεώνες”, ”αρπαχτικά”, ”λαμόγια” κ.ά. Η μόνη αντίδρασή της; Προσφυγή στην αμερικάνικη Δικαιοσύνη.

Τα τελευταία 25 χρόνια ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ, ΔΕΝ δημιούργησε τίποτα. Η Εκκλησία , η Αρχιεπισκοπή (θυγατρική επιχείρηση του πατριάρχη) έκανε μεγάλη ζημιά. Σχολεία ελληνικά έκλεισαν, εκκλησίες πωλούνται, πολιτιστικά-εκπαιδευτικά Ιδρύματα ΔΕΝ δημιουργήθηκαν. Επειδή, όλο το χρήμα μαζευόταν (και μαζεύεται) από τους ”χριστιανέμπορους ρασοφόρους”, που φρόντιζαν, επίσης, να τοποθετούν ”φελλούς”, γραφικούς και ανίκανους σε ομογενειακές Οργανώσεις, γιά να τις ελέγχουν ως υπολειτουργούσες.

Και ενώ η Αρχιεπισκοπή είναι χρεοκοπημένη, το έργο ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου έχει σταματήσει, εξαιτίας έλλειψης χρήματος, περισσότερα από 100 εκατ. δολ. των φοροδιαφευγόντων (”ξέπλυμα χρήματος” μέσω Αρχιιεπισκοπής) ”αρχόντων του πατριαρχείου”, δυστυχώς, ”αναπαύονται” σε ”πατριαρχικά ταμεία” στις ΗΠΑ, υπό την ”επίβλεψη” του διαπλεκόμενου ”φάδερ ‘Αλεξ” (Καρλούτσου), που λειτουργεί ως ”εισπράκτορας” του Βαρθολομαίου. Γιά ποιό λόγο; Που και πως θα χρησιμοποιηθούν; Γιατί μέρος τους δεν δίνεται γιά άγιο Νικόλαο, γιά να επαναλειτουργήσουν ελληνικά σχολεία και γιά να βγει η Αρχιεπισκοπή από την χρεοκοπία; Δηλαδή, στις ΗΠΑ έχουμε ”εκκλησία επιχείρηση Βαρθολομαίου”, με την Αρχιεπισκοπή ως ”εκκλησία θυγατρική επιχείρηση Βαρθολομαίου”;;; ‘Ολο το χρήμα της Ομογένειας γιά τον αδηφάγο πατριάρχη;

Η υπόθεση της απάτης με την αρπαγή χρήματος -που στάλθηκε στον πατριάρχη- από τις δωρεές γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου στο Μανχάτταν, θα συνοδεύει γιά πάντα -ως ρετσινιά- τα αρπακτικά και τον ασυνείδητο πατριάρχη, όπως και το ”δεξί του χέρι”, τον Ελπιδοφόρο. Αυτή είναι η παραγματικότητα και ενοχλεί.

Οι ρασοφόροι υποτίμησαν βάναυσα την νοημοσύνη της Ομογένειας. Και την χρησιμοποίησαν, την ”λήστευσαν” στο όνομα το Χριστού, που υποτίθεται ”υπηρετούν”, με την βήθεια ξεπουλημένων ομογενειακών ΜΜΕ.

Αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το πατριαρχείο, με τους ”ανθρώπους” του στις ΗΠΑ, έκανε εξαιρετική δουλειά γιά την… Τουρκία: Διάλυσε την Ομογένεια και την Εκκλησία, κατάστρεψε το μέλλον του Ελληνισμού στις ΗΠΑ με το κλείσιμο σχολείων που δημιούργησαν Ομογενείς και άρπαξε το χρήμα.

Και με τον Ελπιδοφόρο ως ”αρχιεπίσκοπο Αμερικής”, ο οποίος έχει καταγγελθεί και από αμερικάνικο ΜΜΕ ως ”πράκτορας τουρκικών Υηρεσιών”, η ”αποστολή” τους, στις ΗΠΑ, θα ολοκληρωθεί, φυσικά εις βάρος του Ελληνισμού, εις βάρος της Ομογένειας. Πρώτος τους στόχος, η αρπαγή εκκλησιών (κτιρίων, οικοπέδων κ.ά.), η πώλησή τους, με το χρήμα να καταλήγει στο πατριαρχείο. ‘Ηδη η επιχείρηση ”ξεπούλημα” άρχισε στην μητρόπολη Σικάγου, με πρωτεργάτη το άχρηστο ”φερέφωνο” που υποδύεται τον μητροπολίτη.

Γ. Λυκ. – 6 Ιουνίου ’19

……….

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Ο αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ εκπροσωπεί την Ομογένεια ΗΠΑ, ούτε είναι ”αρχηγός” της
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), εκπροσωπεί ΜΟΝΟ, τυπικά και ουσιαστικά, ποσοστό (περίπου) 17% της Ομογένειας, όσα δηλαδή είναι τα μέλη -με πληρωμένες συνδρομές- των ενοριών της, ανά τις ΗΠΑ. Η Εκκλησία μας, στις HΠΑ, είναι ”members only”, ΜΗ κερδοσκοπική εταιρία [501 (c)(3)], που πρέπει να λειτουργεί με τους νόμους των ΗΠΑ και όχι με…”συνοδκές αποφάσεις”, που λαμβάνονται αυθαίρετα σε άλλη χώρα.
‘Eτσι και ο (κάθε) αρχιεπίσκοπος, που κουτοπόνηρα-παραπλανητικά εμφανίζεται ως δήθεν ”αρχηγός της Ομογένειας” ΗΠΑ, εκπροσωπεί ΜΟΝΟ το 1/6 της ελληνικής Ομογένειας και μπορεί να ομιλεί ΜΟΝΟ γιά το ποσοστό αυτό. Τα υπόλοιπα 5/6, ΔΕΝ τον εξουσιοδότησαν να ομιλεί γιά λογαριασμό τους, ΔΕΝ τον εξουσιοδότησαν να τα εκπροσωπεί. Και καλά θα κάνουν ”ιεράρχες”, επιτήδειοι, παραπληροφορούντες, άσχετοι με Ομογένεια ‘Ελληνες πολιτικοί, ΜΜΕ και λοιποί, να μην αγνοούν την παραπάνω πραγματικότητα. Αρκετά υποτίμησαν την νοημοσύνη των Ελλήνων στις ΗΠΑ.

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή: www.kalami.us

https://www.kalami.us/2019/omogeneia/ekklhsia_xrhma.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr