Home Greek News Σκοπιανά ΜΜΕ: «Στην βόρεια Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική” μειονότητα – Το λένε και Έλληνες επιστήμονες»!

Σκοπιανά ΜΜΕ: «Στην βόρεια Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική” μειονότητα – Το λένε και Έλληνες επιστήμονες»!

by _
0 comment 109 views

Σκοπιανά ΜΜΕ: «Στην βόρεια Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική” μειονότητα – Το λένε και Έλληνες επιστήμονες»!

Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όχι τόσο επειδή έδω παράγωγη σύνθετη ονομασία της λέξης «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς αλλά επειδή αναγνώρισε γλώσσα και ταυτότητα «μακεδονική».

Αυτόματα αυτό δημιουργεί ζήτημα ιστορικό, δηλαδή κάποιοι εμφανίζονται να διεκδικούν μεγάλο μέρος της ελληνικής Ιστορίας και για λόγους «απλοποίησης» είναι πίο εύκολο να διαχωρίσουμε τους Αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες από τον Ελληνισμό από το να πούμε πως οι «Μακεδόνες» του σήμερα είναι Σλάβοι οι οποίοι απλώς υιοθέτησαν την ονομασία.

Είναι επίσης γνωστό πως στην Ελλάδα υπήρχαν βλαχόφωνοι και σλαβόφωνοι-συνειδησιακά όμως- Έλληνες οι οποίοι φυσικά επέλεξαν να παραμείνουν στα εδάφη της Μακεδονίας τα οποία ανακτήθηκαν από το τότε Βασίλειο της Ελλάδος το 1913.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΕΟ >> https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/778630_skopiana-mme-stin-voreia-ellada-yparhei-makedoniki-meionotita-lene-kai

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr