Home Greek News Η Μόσχα απάντησε στις ΗΠΑ για τους S-400: «Οτι και να κάνετε σε 60 ημέρες θα έχουν παραδοθεί στη Τουρκία»

Η Μόσχα απάντησε στις ΗΠΑ για τους S-400: «Οτι και να κάνετε σε 60 ημέρες θα έχουν παραδοθεί στη Τουρκία»

by _
0 comment 223 views

Η Μόσχα απάντησε στις ΗΠΑ για τους S-400: «Οτι και να κάνετε σε 60 ημέρες θα έχουν παραδοθεί στη Τουρκία»

Ο επικεφαλής του κρατικού οργανισμού Rostec, ο «πολύς» Σεργκέι Τσεμέζοφ, εκ των στενότερων συνεργατών του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, δήλωσε πριν λίγο ότι «Η Ρωσία θα ξεκινήσει την αποστολή των κύριων μερών των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία σε δύο μήνες» μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ο Τσεμέζοφ προσέθεσε επίσης ότι «Η Ρωσία έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών στον χειρισμό των S-400. Είναι έτοιμοι να τα αξιοποιήσουν επιχειρησιακά».

Η δήλωση είναι στην ουσία απάντηση της Μόσχας στα τελεσίγραφα (διαρκώς ανανεούμενα, πάντως) των ΗΠΑ προς τη Τουρκία και σε συνέχεια της αποκάλυψης του pronews.gr, ότι τα πρώτα τμήματα (εκτός από κάποιες εργαλειομηχανές που έχουν ήδη παραδοθεί) θα αρχίσουν να καταφθάνουν στη Τουρκία σε σαράντα ημέρες.

Στόχος της Αγκυρας είναι να καταστούν επιχειρησιακά το αργότερο δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της παράδοσής τους και να εκτελέσουν την πρώτη δοκιμή το αργότερο μετά από έξι μήνες.

Πού θα εγκατασταθούν; Μόνο η Αγκυρα γνωρίζει με ακρίβεια, αφού εργασίες εγκατάστασης έχουν ξεκινήσει σε διάφορα σημεία της τουρκικής επικράτειας, και για λόγους παραπλάνησης αλλά όλα δείχνουν ότι οι περιοχές εγκατάστασης θα είναι:

– Πέριξ της Κωνσταντινούπολης, για την προστασία της πόλης, της γέφυρας του Βοσπόρου και της αεροπορικής βάσης της Badirma (ο Πάνορμος της αρχαίας Κυζίκου), όπου εδρεύει η 142 Filo (Μοίρα) με μαχητικά F-16 LANTIRN

– Στην αεροπορική βάση του Balikesir που διαθέτει τις επίλεκτες 191 και 192 Filo με F-16

– Ισως κοντά στην προωθημένη αεροπορική βάση του Dalaman απέναντι από την Ρόδο, προκειμένου να  καλύπτει το νότιο Αιγαίο και να αντιμετωπίσει τα F-16 Block 52+ της 115 ΠΜ.

Με δύο λόγια, η Τουρκία με τους ρωσικούς S-400 θα ελέγχει όλο τον εναέριο χώρο του Αιγαίου μέχρι και εντός του χερσαίου ελληνικού χώρου.

Το pronews.gr είχε αποκαλύψει χθες ότι η Αγκυρα επικαλέστηκε λόγους «Εθνικής κυριαρχίας» και απέρριψε οριστικά τις αμερικανικές απαιτήσεις…

Δεν αποκλείεται τα κύρια συστήματα να φτάσουν και ενωρίτερα, πάντως…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/778579_i-mosha-apantise-stis-ipa-gia-toys-s-400-oti-kai-na-kanete-se

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr