Home Greek News H κυβέρνηση ακυρώνει τα μέτρα ανακούφισης για τη μεσαία τάξη 

H κυβέρνηση ακυρώνει τα μέτρα ανακούφισης για τη μεσαία τάξη 

by _
0 comment 152 views

H κυβέρνηση ακυρώνει τα μέτρα ανακούφισης για τη μεσαία τάξη

Οπισθοχωρεί η κυβέρνηση στις υποσχέσεις περί αποκατάστασης της μεσαίας τάξης, καθώς την Παρασκευή θα καταθέσει τροπολογία με την οποία καταργεί τα μέτρα που έχει ψηφίσει η Βουλή για το 2020 και τα οποία προέβλεπαν την μείωση του φόρου εισοδήματος στο 20% (από 22%), την απαλλαγή από ειδική εισφορά αλληλεγγύης όσων ζουν με έως 30.000 ευρώ και την μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ξαφνική μετατόπιση της κυβέρνησης, από την ομολογία πριν δύο χρόνια πως «πιέσαμε τη μεσαία τάξη», στη θέση των τελευταίων δύο μηνών πως «η μεσαία τάξη δεν έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ» και «θα έρθουν μέτρα για τη στήριξή της», φαίνεται πως δεν έπεισε το εκλογικό ακροατήριο στο οποίο στόχευε για εκλογικά και δημοσκοπικά οφέλη. Ο πανικός της μάλιστα είναι τέτοιος ώστε, ενώ πριν μία εβδομάδα μόλις (Παρασκευή 31 Μαΐου) το υπουργείο Οικονομικών διέψευδε τις πληροφορίες του protothema.gr ότι θα έρθει τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου, εχθές επιβεβαίωνε ότι τελικά θα την καταθέσει αύριο, ακυρώνοντας μάλιστα ταυτόχρονα και τα «θετικά αντίμετρα» που είχαν ψηφιστεί για να ισχύσουν από 1.1.2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…. Source: https://meaculpa.gr/oikonomia/25251-h-kubernisi-akuronei-ta-metra-anakoufisis-gia-ti-mesaia-taksi?fbclid=IwAR0kA9JiP4zdyj9CReU7VGtJQ-CwA6_D9XEJ2MzkHiWXPCe99VyvNlLVZt0


Oικονομία – Meaculpa.gr – Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό
© Meaculpa.gr – Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr