Home Greek News ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα» δηλώνουν οι ΗΠΑ σε ενδεχόμενη «θερμή» κρίση με τη Τουρκία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα» δηλώνουν οι ΗΠΑ σε ενδεχόμενη «θερμή» κρίση με τη Τουρκία

by _
0 comment 122 views

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα» δηλώνουν οι ΗΠΑ σε ενδεχόμενη «θερμή» κρίση με τη Τουρκία


Αιφνιδιαστική επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί το τέλος της εβδομάδας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ύστερα από επείγουσα πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αμερικανός ομόλογος του Πάτρικ Σάναχαν (δεξιά της φωτό, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ δίπλα του).

Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες διπλωματικές πληροφορίες, από την Ουάσιγκτον, η επίσκεψη του ΥΕΘΑ έχει ως κύριο αντικείμενο την ενημέρωση της Αθήνας για την ήδη ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να στηρίξει την Ελλάδα – με στρατιωτικά μέσα – στην περίπτωση που η Τουρκία και ο Πρόεδρος Ερντογάν αποφασίσει να προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο σε βάρος της Ελλάδας.

Οι ίδιες υψηλού επιπέδου διπλωματικές πηγές προσδιορίζουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει την Ελλάδα με:

– Παροχή στρατιωτικών πληροφοριών προς την Ελλάδα με όλα τα μέσα (δορυφόροι, ραντάρ, SATCOM κλπ.)

– Επίσπευση παράδοσης ανταλλακτικών για την υποστήριξη και την αύξηση της διαθεσιμότητας των F-16, C-130, P-3 και των ραντάρ

– Η Ουάσιγκτον θα προσφέρει σε real time «την διάταξη μάχης» των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων για να αποφευχθεί θερμό επεισόδιο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα ότι σε περίπτωση που η Τουρκία προμηθευθεί έγκαιρα τους ρωσικούς πυραύλους S-400 για να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας, τότε η υποστήριξη που θα προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα θα καλύπτουν και άλλους σημαντικούς τομείς.

Η πρώτη ανεπίσημη εξήγηση για αυτήν την στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα είναι ότι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης παραμένει σταθερή, διότι δεν επιθυμεί αναταραχή στη Μεσόγειο, δεδομένου ότι πρέπει να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή αυτή.

Οι ίδιες πηγές ακόμα πρόσθεσαν ότι γι’ αυτήν τη θέση των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί αρμοδίως η Τουρκία και ο πρόεδρος Ρ.Τ,Ερντογάν.

Η κίνηση που επιχειρούν οι ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα με την υπόσχεση απόλυτης στήριξης της σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που μπορεί να προκαλέσει η Τουρκία – σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται – δείχνει ακριβώς ότι η Ουάσιγκτον αναζητά τρόπους να αποτρέψει την Άγκυρα να διανοηθεί την πρόκληση επεισοδίου.

Και ακόμα περισσότερο να μην διανοηθεί να «εγκαινιάσει» τους ρωσσικούς πυραύλους S-400 εναντίον ΝΑΤΟϊκής και στενής συμμάχου των ΗΠΑ, χώρας. όπως η Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αμερικανική αυτή κίνηση ερμηνεύεται ως στήριξη της Ελλάδας ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/777865_apokleistiko-apolyti-stirixi-stin-ellada-dilonoyn-oi-ipa-se

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr