Home Greek News ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία αποσύρει τη βασική υποστήριξή της στον Μαδούρο, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ αποδεικνύονται αποτελεσματικές

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία αποσύρει τη βασική υποστήριξή της στον Μαδούρο, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ αποδεικνύονται αποτελεσματικές

by _
0 comment 131 views

-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Wall Street Journal»…

Η Ρωσία αποσύρει τη βασική υποστήριξή της για τον Μαδούρο, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ αποδεικνύονται αποτελεσματικές

Η Ρωσία αποσύρει τη βασική υποστήριξη των αμυντικών συμβούλων της στον Μαδούρο, που θεωρείται ως σημαντική αναποδιά για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας

Η Ρωσία απέσυρε σημαντικούς αμυντικούς συμβούλους από τη Βενεζουέλα, μια αμηχανία για τον Πρόεδρο Nicolás Maduro (Νίκολας Μαδούρο), καθώς η Μόσχα ζυγίζει την πολιτική και οικονομική αντοχή του ηγέτη ενάντια στην αυξανόμενη πίεση των ΗΠΑ .

Η ρωσική κρατική αμυντική ανάδοχος εταιρεία Rostec, η οποία έχει εκπαιδεύσει τα στρατεύματα της Βενεζουέλας και έχει συμβουλέψει τη σύναψη συμβάσεων όπλων, μείωσε το προσωπικό του στη Βενεζουέλα σε λίγες μόνο δεκάδες, από περίπου 1.000 στο ύψος συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Καράκας πριν από αρκετά χρόνια, είπε ένα πρόσωπο κοντά στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η σταδιακή αποχώρηση, η οποία κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση, οφείλεται στην έλλειψη νέων συμβάσεων και στην αποδοχή ότι το καθεστώς του κ. Maduro δεν έχει πλέον τα χρήματα για να συνεχίσει να πληρώνει για άλλες υπηρεσίες Rostec που συνδέονται με προηγούμενες συμβάσεις.

Η Ρωσία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους διεθνείς υποστηρικτές του Μαδούρο, αλλά η εκκαθάριση της παρουσίας της Rostec δείχνει τα όρια της προσέγγισης της Ρωσίας στη νότια αμερικανική χώρα σε μια εποχή όπου η Μόσχα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες – εν μέρει λόγω του αντίκτυπου των αμερικανικών κυρώσεων – στο εσωτερικό της χώρας. Η Βενεζουέλα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Μόσχας στη Νότια Αμερική.

Η απόσυρση των μόνιμων και έκτακτων υπαλλήλων από την Rostec αποτελεί σημαντική αναποδιά για τον Maduro , ο οποίος «διαφημίζει» συχνά τη βοήθεια που παίρνει από τη Ρωσία και την Κίνα ως ένδειξη ότι κι άλλες παγκόσμιες δυνάμεις είναι διατεθειμένες να τον βοηθήσουν στην πικρή αντιπαράθεσή του εναντίον των ΗΠΑ. Η ρωσική στρατιωτική υποστήριξη έχει κεντρική σημασία για τη δέσμευση του κ Maduro να υπερασπιστεί τη Βενεζουέλα από κάθε ξένη εισβολή.

Η ανικανότητα της κυβέρνησής του να πληρώσει την Rostec αντικατοπτρίζει επίσης την οικονομική καταστροφή που χτυπά τη χώρα. Η κυβέρνηση Maduro δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα για σχολιασμό.

Διαβάστε περισσότερα από την Wall Street Journal, κάνοντας κλικ εδώ >> https://www.wsj.com

Επίσης και σύμφωνα με το AP (Associated Press)….

TORONTO – Ο Καναδάς αναστέλλει τις επιχειρήσεις του στην πρεσβεία του στη Βενεζουέλα.

Η υπουργός Εξωτερικών Χρυστίβα Φρίλαντ δήλωσε σε δήλωσή της την Κυριακή ότι το καθεστώς του προέδρου της Βενεζουέλας Νικόλα Μαντούρο «έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τη δυνατότητα των ξένων πρεσβειών να λειτουργούν στη Βενεζουέλα» και στο τέλος του μηνός «οι καναδοί διπλωμάτες στη Βενεζουέλα δεν θα είναι πλέον σε θέση να να αποκτήσουν διπλωματική διαπίστευση “, καθώς οι θεωρήσεις τους θα λήξουν. Λέει ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά, προσωρινά, να αναστείλουν πάραυτα τις εργασίες τους.

Η Freeland λέει ότι ο Καναδάς θα συνεχίσει να μιλάει εναντίον του καθεστώτος Maduro.

Ο Καναδάς ανήκει στον όμιλο Lima, ο οποίος αποτελείται από περίπου δώδεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής και τον Καναδά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ώθηση να αναγνωρισθεί ο Juan Guaidó ως νόμιμος ηγέτης της Βενεζουέλας και αναζητεί τρόπους για να καθαιρέσει τον Μαδούρο.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr