Home Greek News AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ

by _
0 comment 160 views

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ

Η πολύπαθη τράπεζα Αττικής μια εκ των τραπεζών η οποία ζει και βιώνει έως και σήμερα με χρήματα των Ελληνων ασφαλισμένων μια και βασικός μέτοχος της εν λόγω τράπεζας είναι ο ΕΦΚΑ για ακόμη μια φορά βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας..Μετά την δημόσια διαμάχη μεταξύ Ρουμελιώτη και του πνευματικού τέκνου του κυρίου Στουρνάρα κύριο Πανταλάκη όπου είχε ως αιτία την αποπομπή του πρώτου από την διοίκηση της εν λόγω τράπεζας έρχεται σήμερα ο κύριος Πανταλάκης να μας αποδείξει εμπράκτως ακόμη μια φορά το επίπεδο της διοίκησης που ασκεί στην εν λόγω τράπεζα με τις ευλογίες και τις πλάτες τόσο της κυβέρνησης όσο και του κυρίου Στουρνάρα.

Πριν λίγες μέρες η Νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής δημοσίευσε την ετήσια οικονομική έκθεση για το 2018 και σύμφωνα με τον Ν.4374/2016 άρθ 6 οφείλει να δημοσιοποιήσει τις δαπάνες σε διαφήμιση και χορηγίες σε διάφορα Φυσικά και Νομικά πρόσωπα..
Η παρακάτω λίστα είναι αυτή που δώθηκε στην δημοσιότητα…

Οπως βλέπετε στην εν λόγω λίστα η Τράπεζα διέθεσε συνολικά ποσό 140.342,57 ευρώ για χορηγίες και διαφήμιση..Εκείνο όμως που έχει πολύ μεγάλη αξία είναι το ύψος της χορηγίας στην κοινοφελή επιχείρηση του δήμου Νεαπόλεως Συκεών Θεσσαλονίκης όπου ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ ένα μέγεθος αρκετά μεγάλο για το μέγεθος της εν λόγω τράπεζας..
Ομως οι κύριοι της Τράπεζας Αττικής μάλλον δεν πήρανε χαμπάρι πως στον εν λόγω δήμο ο δήμαρχος αλλά και ο πρόεδρος της εν λόγω κοινοφελούς επιχείρησης καταδικαστήκανε για απάτη και πλαστογραφία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα οποία αποκαλύπτουμε

Δ. Νεάπολης Συκεών: Καταδικάστηκε ο διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης Συκεών δημιουργεί η σημερινή καταδικαστική απόφαση σε βάρος του διευθυντή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Όπως σημειώνει το dailythess.gr, για την υπόθεση βρέθηκε κατηγορούμενος στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Θ.Γ. ο οποίος κρίθηκε ένοχος για χρήση ψευδούς βεβαίωσης. Η υπόθεση διερευνήθηκε έπειτα από αναφορά που υποβλήθηκε από μέλη της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη Πολιτών».
Τα στοιχεία αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα που έγινε στους φακέλους που είχαν υποβληθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το δήμο και αφορούσαν στην ίδρυση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είχε προσκομιστεί βεβαίωση κύριας χρήσης σύμφωνα με την οποία τα σχολικά κτίρια ανήκουν στην κατηγορία κατηγορία χρήσης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και όχι στην κατηγορία Εκπαίδευσης!
Μάλιστα όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο το συγκεκριμένο έγγραφο συνέταξε επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.
Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Σ. Δανιηλίδη
Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά μόνο ένα συγκεκριμένο τμήμα των καταγγελιών που έχουν γίνει καθώς λόγω του κινδύνου παραγραφής επισπεύσθηκε η εκδίκασή της.Ηδη σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης Συκεών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος  της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. 
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης – Συκεών, όπου, κατόπιν ελέγχων φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους αριθμούς των παιδιών που δηλώθηκε ότι φιλοξενούνταν στους συγκεκριμένους σταθμούς και με βάση τους οποίους επιδοτούνταν η λειτουργία τους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Κατόπιν καταγγελίας, ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης επιχειρησιακών προγραμμάτων του Υπ. Εργασίας πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Η πρώτη τιτλοφορείται «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση», και η δεύτερη «Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», μέσω των οποίων λειτουργούν διάφορες δομές του δήμου, όπως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.Η έρευνα φέρεται να ανέδειξε κραυγαλέες αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωμένων παιδιών και αυτών που πραγματικά φιλοξενούνταν στους σταθμούς. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας για τα έτη 2011, 2012, 2013 ο εισαγγελέας διαφθοράς παρήγγειλε ποινική δίωξη για απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΥΚΕΩΝ ΔΕΝ ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΩΣ ΕΠΟΠΤΕΥΩΝ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ..

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr