Home Greek News Γερμανός πρώην αρχικατάσκοπος: Η Mossad πίσω από τη διαρροή που έριξε την κυβέρνηση στην Αυστρία

Γερμανός πρώην αρχικατάσκοπος: Η Mossad πίσω από τη διαρροή που έριξε την κυβέρνηση στην Αυστρία

by _
0 comment 111 views

Γερμανός πρώην αρχικατάσκοπος: Η Mossad πίσω από τη διαρροή που έριξε την κυβέρνηση στην Αυστρία


Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν έδωσε εντολή να διαλυθεί η κυβέρνηση, λίγες μέρες μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε και το οποίο είχε συνέπεια την παραίτηση των υπουργών – μελών του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων (FPO).

Ενορχηστρωμένο από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ήταν το σκάνδαλο που προκάλεσε την κατάρρευση της κυβέρνησης στην Αυστρία, σύμφωνα με τον πρώην διπλωμάτη και αναπληρωτή επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, Ρούντολφ Άνταμ.

Σε άρθρο του στο περιοδικό Cicero, επεσήμανε ότι το σχέδιο καθαίρεσης του αντικαγκελάριου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε μέσα από τη διαρροή βίντεο είναι απίθανο να ενορχηστρώθηκε από τις ΗΠΑ, οι οποίες επί του παρόντος «είναι πλήρως απασχολημένες με την Κορέα, το Ιράν και την Κίνα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ούτε η Ρωσία θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτήν την «πολιτική δολοφονία», όπως τη χαρακτήρισε, με τον Άνταμ να συμπληρώνει ότι καμία ευρωπαϊκή υπηρεσία «δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε» να κάνει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που η Κίνα και οι αραβικές χώρες φαίνεται να ενδιαφέρονται ελάχιστα για την αυστριακή εγχώρια πολιτική.

«Το μόνο που μένει είναι ένα κράτος που διαθέτει τις ανθρώπινες και τεχνικές ικανότητες για μια τέτοια επιχείρηση και ένα σαφές κίνητρο: το Ισραήλ», υπογράμμισε κάνοντας αναφορά στη Mossad.

Ο Άνταμ, ο οποίος εργάστηκε στις γερμανικές πρεσβείες στη Μόσχα και στο Λονδίνο, επεσήμανε ότι οι εβραϊκές κοινότητες στην Ευρώπη φοβούνται ότι θα αυξηθεί το αντισημιτικό αίσθημα και η άρνηση του Ολοκαυτώματος, που θα μπορούσε να αποτελέσει μια υπαρξιακή απειλή για το κράτος του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Άνταμ, «ο θρίαμβος των πολιτικών κομμάτων κοντά στο FPO θα μπορούσε να μετατρέψει την ΕΕ στο σύνολό της σε περισσότερο επικριτική απέναντι στο Ισραήλ». Κατά ειρωνικό τρόπο, ο ίδιος ο Άνταμ κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό μετά τη δημοσίευση του άρθρου του.

Την προηγούμενη Παρασκευή, σχεδόν μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μερικά από τα μεγαλύτερα γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν επικαλούμενα καταγραφή βίντεο που έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης τον Ιούλιο του 2017 στην Ίμπιζα, της Ισπανίας, ότι μια γυναίκα έκανε προσφορά στον Στράχε για παροχή χρημάτων στο ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα των Ελευθέρων (FPO) και την αγορά των μισών μετοχών της μεγαλύτερης εφημερίδας της Αυστρίας προκειμένου το Μέσο να υποστηρίξει το FPO πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2017.

Ο Στράχε φέρεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να προσέφερε στη γυναίκα, ως αντάλλαγμα, κατασκευαστικά συμβόλαια της κυβέρνησης. Το σκάνδαλο είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Στράχε από τις θέσεις του αντιπροέδρου και του ηγέτη του FPO.

Το βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Ο Άνταμ εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό δεν είναι σύμπτωση, δεδομένης της «πρωτοφανούς επιτυχίας» των ακροδεξιών κομμάτων.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Σεμπάστιαν Κουρτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί τη Δευτέρα, καθώς πέρασε η πρόταση μομφής σε βάρος του.

https://sputniknews.gr/kosmos/201905283566374-germans-prhn-arxikatskopos-h-Mossad-psw-ap-th-diarro-pou-rikse-thn-kuvrnhsh-sthn-austra/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr