Home Greek News Επέλαση της «καθαρόαιμης» Δεξιάς στην ΕΕ: Κέρδισε 179 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο

Επέλαση της «καθαρόαιμης» Δεξιάς στην ΕΕ: Κέρδισε 179 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο

by _
0 comment 107 views

Επέλαση της «καθαρόαιμης» Δεξιάς στην ΕΕ: Κέρδισε 179 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο

#Ευρωεκλογές2019 #Ευρωεκλογές #εκλογές #εκλογες_2019 #ΣΥΡΙΖΑ #προδοτες

Η «καθαρόαιμη» Δεξιά επέλασε κυριολεκτικά σε αυτές τις ευρωεκλογές αφού κέρδισε 179 έδρες ενώ τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Ευρώπης έχασαν την πλειοψηφία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το κόμμα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών παραμένουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ωστόσο το κέντρο στο σύνολο του είχε σημαντικές απώλειες έναντι των ευρωσκεπτικιστών της αριστεράς και της δεξιάς πτέρυγας. Οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης μπορούν να σημαίνουν πολλά και για τις μελλοντικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου κυρίως γιατί οι μικρές αυτές πολιτικές ομάδες μπορούν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στις αποφάσεις του νέου Κοινοβουλίου.

Πιο κάτω η σημερινή σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου

Συγκεκριμένα το ΕΛΚ σήμερα έχει 179 έδρες έναντι 216 που είχε την περασμένη πενταετία, ενώ οι Σοσιαλιστές & Δημοκράτες 150 έναντι 185. Το GUE στο οποίο συμμετέχει το ΑΚΕΛ έχει σήμερα 38 έδρες έναντι 36 που είχε την περασμένη πενταετία.

Το κεντροδεξιό ΕΛΚ παρέμεινε ισχυρό στη Γερμανία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες είχαν καλύτερες επιδόσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ολλανδία.

Στο σύνολο τους τα κόμματα του πατριωτικού χώρου πήγαν καλά στη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη Γαλλία το κόμμα της Μαρί Λεπέν κέρδισε το κόμμα του Προέδρου Μακρόν. Στην Ιταλία το κόμμα του Σαλβίνι πήρε σπουδαία νίκη έναντι του κεντρο-αριστερού Δημοκρατικού Κόμματο.

Στη Βρετανία το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ κέρδισε με 31,7% παίρνοντας ποσοστά τόσο από τους Εργατικούς όσο και από τους Συντηρητικούς.

Μεταξύ των μεγαλύτερων νικητών της Ευρώπης ήταν οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι, παρά το γεγονός ότι στην Κύπρο ήταν οι μεγάλοι χαμένοι. Η πολιτική ομάδα των Φιλελεύθερων ALDE βγήκε ενισχυμένη ιδιαίτερα λόγω της στήριξης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ενώ οι Πράσινοι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία στη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Η προσέλευση συνολικά στις κάλπες ήταν η καλύτερη της εικοσαετίας. Σε 22 από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ σημείωσε σημαντική αύξηση φτάνοντας το 50,95%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr