Home Greek News Τα γκάλοπ παγώνουν το Μαξίμου που καταφεύγει σε Ρομά, πρόσφυγες και όσους «δεν έχουν σταθερό»

Τα γκάλοπ παγώνουν το Μαξίμου που καταφεύγει σε Ρομά, πρόσφυγες και όσους «δεν έχουν σταθερό»

by _
0 comment 134 views

Τα γκάλοπ παγώνουν το Μαξίμου που καταφεύγει σε Ρομά, πρόσφυγες και όσους «δεν έχουν σταθερό»

Καθαρή έως μεγάλη νίκη της ΝΔ δίνουν οι δημοσκοπήσεις  – Δεν δίνουμε δωράκια και παροχές, είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη – Ενταση , προσαγωγές και συλλήψεις πριν την ομιλία Τσίπρα

Στην πιο κρίσιμη καμπή της προεκλογικής αναμέτρησης και ενώ οι δημοσκοπήσεις επιμένουν πλέον σταθερά να καταγράφουν μεγάλες διαφορές υπέρ της ΝΔ και μάλιστα να ανοίγουν και πάλι την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να εμφυσήσει ελπίδα στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, επικαλούμενος τη θεωρία ότι υπάρχει μία «κρίσιμη κοινωνική ομάδα», πολύ δεν υπολογίζουν οι εταιρίες, οι οποίες διενεργούν γκάλοπ.

Μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους Ρομά και τους πρόσφυγες, που έδωσαν και πάλι «δυναμικό παρών» με πλαστικές σημαίες και πρόδηλο ενθουσιασμό. «Τους καλωσορίζουμε, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την επιχείρηση μετακινούμενων ψηφοφόρων στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

tess0
gypsies2

Οι δύο αυτές ομάδες ψηφοφόρων, όπως και εκείνοι «που δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο, άρα δεν μπορούν να βρεθούν από τους δημοσκόπους», όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, αποτελούν, κατά το Μαξίμου τα «κρυφά χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές.

Οι κυβερνώντες επιμένουν να μιλούν για ήττα με μικρή διαφορά, που δεν θα αλλάξει τον σχεδιασμό του κ. Τσίπρα για εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο ή ακόμα και για νίκη την Κυριακή, επικαλούμενοι ακριβώς τέτοιου είδους στοιχεία.

Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται είναι ξεκάθαρες και μιλούν για καθαρή έως μεγάλη νίκη της ΝΔ. Μόλις χθες βράδυ η Metron Analysis, παρουσίασε για λογαριασμό του Alpha γκάλοπ, που δείχνει τη διαφορά στις 7,2 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ είναι στο 30,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,1%, με τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 5,6% και έπονται Χρυσή Αυγή με 5% και ΚΚΕ με 4,8%. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις δημοσκόπων, το ΚΙΝΑΛ και ο ευρύτερος χώρος της κεντροαριστεράς πιέζεται τις τελευταίες ημέρες κυρίως από τη ΝΔ, καθώς καταγράφεται μία διάθεση ψηφοφόρων της να στείλουν σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης.

Από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας προσπάθησε ξανά να διαβεβαιώσει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα είναι μόνιμα και όχι προεκλογικά δωράκια, ενώ κατέφυγε και πάλι στην ιστορία της αριστεράς, φανερώνοντας την αγωνία του Μαξίμου για διαρροές ψηφοφόρων του προς μικρότερα κόμματα του αντιμνημονιακού χώρου, ήτοι την αντισυστημική ψήφο. «Η δολοφονία του Λαμπράκη δεν στιγμάτισε τη Θεσσαλονίκη. Στιγμάτισε αυτούς που την ανέχθηκαν και που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη πόλη ως πεδίο βολής φθηνό, για να ασκούνται οι κάθε λογής ακραίοι, εθνικιστές, παρακρατικοί του χθές και Χρυσαυγίτες του σήμερα» τόνισε ενδεικτικά σε κάποιο σημείο της ομιλίας του σημειώνοντας ότι σε «όλους αυτούς δίνουμε απάντηση σήμερα με την παρουσία μας και την Κυριακή».

https://www.protothema.gr/politics/article/893060/ta-galop-pagonoun-to-maximou-pou-katafeugei-se-roma-prosfuges-kai-osous-den-ehoun-stathero/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr