Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας: Εταιρεία γεωτρήσεων του Τέξας θα συνεργαστεί με την Τουρκία για παράνομη εξόρυξη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

Σύμφψωνα με το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council)…

Η Weatherford, μια εταιρεία γεωτρήσεων με έδρα το Τέξας, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να συνεργαστεί με την Τουρκία για παράνομη εξόρυξη φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Ας είμαστε σαφείς: τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και ο ΟΗΕ τόνισαν ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μόνο η Κύπρος έχει το δικαίωμα να διερευνήσει φυσικούς πόρους από τις ακτές της. Ωστόσο, η Τουρκία όχι μόνο επιμένει ότι μπορεί να εξερευνήσει και ναι, ακόμα και να κάνει γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, έχει επίσης στείλει πολεμικά πλοία και ερευνητικά σκάφη στην περιοχή. Πρόκειται ουσιαστικά για εισβολή της κυριαρχίας της Κύπρου και καμία εταιρεία δεν πρέπει να είναι συνεργός  αυτής της παράνομης δράσης.

Βοηθήστε μας να ειδοποιήσουμε την Weatherford για αυτό το ζήτημα. Κάντε κλικ εδώ για να τουιτάρετε στην Weatherford ζητώντας από αυτήν να αρνηθεί να συνεργαστεί με την Τουρκία ενάντια εις τη  Κυπριακήν Δημοκρατίαν:

http://hellenicleaders.com/Weatherford

Ευχαριστώ για τη λήψη μέτρων,
Έντι Ζεμενίδη
Εκτελεστικός διευθυντής
HALC