Home Greek News Οι Αρχές γνώριζαν ότι θα πραγματοποιηθεί επίθεση στο Κοινοβούλιο 

Οι Αρχές γνώριζαν ότι θα πραγματοποιηθεί επίθεση στο Κοινοβούλιο 

by _
0 comment 109 views

Οι Αρχές γνώριζαν ότι θα πραγματοποιηθεί επίθεση στο Κοινοβούλιο

Eρωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη εσωτερικού εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ., με το οποίο ζητούσε εντατικοποίηση των μέτρων έξω από τη Βουλή, καθώς υπήρχε φόβοςγια επίθεση στο κτίριο, εξ αιτίας της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα.  Την αποκάλυψη του εγγράφου, με ημερομηνία 13 Μαΐου 2019 είχε κάνει προ τριών ημερών η ιστοσελίδα tovima.gr. Ωστόσο, παρότι γνώριζαν ότι υπήρχε κίνδυνος για επίθεση στο Κοινοβούλιο και το θέμα είχε δημοσιοποιηθεί, τελικά η επίθεση πραγματοποιήθηκε κανονικά, αφήνοντας έκθετους αυτούς που είχαν αναλάβει την προστασία του κτιρίου.

Στο προ τριών ημερών ρεπορτάζ του, η ιστοσελίδα ανέφερε ότι η Αστυνομία «αποφάσισε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από τη Βουλή», έντρομη από την κλιμάκωση της δράσης αντιεξουσιαστών, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., με τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Οι συντάκτες του εγγράφου ζητούν «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Δείτε τώρα το έγγραφο…

Source: https://meaculpa.gr/hellas/24164-oi-arxes-gnorizan-oti-tha-pragmatopoiithei-epithesi-sto-koinoboulio?sfns=mo
Ελλάς – Meaculpa.gr – Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό
© Meaculpa.gr – Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr