Μεριδιο στο κοιτασμα διεκδικει η Αγγλικη βαση στην Κυπρο….Καιρος να κλεισει η Βαση τους !

Μεριδιο στο κοιτασμα διεκδικει η Αγγλικη βαση στην Κυπρο….Καιρος να κλεισει η Βαση τους !

Επιβεβαιωνουν παλι, ποσο βρωμεροι ειναι…
Ειναι αισχροι, μεχρι εκει που δεν παιρνει….
Απαιτουν μεριδιο απ το κοιτασμα, γιατι εχουν βαση στην Κυπρο….
Ναι καλα διαβασατε…οι γκει θελουν κι αυτοι μεριδιο !
Καιρος να μαζεψουν τα μπογαλακια τους και να ξεκουμπιστουν απ το νησι !

Χάρτης που αποκαλύπτει τη βρετανική εμπλοκή στην κυπριακή ΑΟΖ έρχεται στο φως της δημοσιότητας με γραπτή δήλωση του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη. Σύμφωνα με τον χάρτη η Κύπρος αποκτά «αγγλική» ΑΟΖ λόγω των βρετανικών βάσεων, και στην οποία περιλαμβάνεται και το κοίτασμα «Αφροδίτη».

«Τον Ιούνιο του 2017, διερευνώντας θέματα για την ΑΟΖ στην Ευρώπη, εντοπίστηκε ένα πολύ σοβαρό ατόπημα σε μελέτη του ORECCA (European Offshore Renewable Energy Roadmap 2011, στο πλαίσιο έργου που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ) με Οδικό Χάρτη για την ΑΟΖ στην Ευρώπη που περιελάμβανε και την Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, Κώστας Μαυρίδης.

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωση του Ευρωβουλευτή:

«Το σχετικό μέρος του χάρτη -βρετανικής έμπνευσης- παρατίθεται πιο κάτω, παρουσιάζει την Κύπρο ως να «απέκτησε» αγγλική ΑΟΖ, με αφετηρία τις δύο αγγλικές βάσεις, σε περιοχές που επεκτείνονται στη νότια θάλασσα της Κύπρου. Η αυθαίρετη «αγγλική ΑΟΖ» της βάσης του Ακρωτηρίου προεκτείνεται και περιλαμβάνει το θαλάσσιο οικόπεδο 12 με το κοίτασμα «Αφροδίτη». Στην πραγματικότητα, οι δύο αυθαίρετες περιοχές ανήκουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπως έχει ήδη ρυθμιστεί με διεθνείς συμφωνίες, με βάση το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Δημοσιοποίησα, ενημέρωσα δεόντως και κατήγγειλα έντονα την αγγλική αυθαιρεσία, αναμένοντας αντίδραση από την Κύπρο και καλώντας την Ευρ. Επιτροπή να διορθώσει τον χάρτη και να αποκλειστούν στο μέλλον τέτοιες αυθαιρεσίες.

Η αντίδραση της Κυπριακής Κυβέρνησης και του τότε Υπουργού Εξωτερικών ήταν η σιωπή.

Όποιος πραγματικά θέλει να ‘ναι χρήσιμος, παρά αρεστός στην πολιτική, -όπως συχνά επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-, οφείλει να ενεργεί εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων».

Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr/2019/05/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D.html