Home Greek News Την Τρίτη συζητείται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την άδεια του Κουφοντίνα

Την Τρίτη συζητείται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την άδεια του Κουφοντίνα

by _
0 comment 109 views

Την Τρίτη συζητείται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την άδεια του Κουφοντίνα

Παναγιώτης Τσιμπούκης

Με πρωτοφανείς για τα δικαστικά χρονικά διαδικασίες… σούπερ-εξπρές ορίστηκε η συζήτηση για τις 21 Μαΐου – Απροκάλυπτα πολιτικά παίγνια από την εισαγγελέα, αλλά και το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ώστε να χορηγηθεί άδεια στον «Λουκά» της 17Ν

Πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά του Αρείου ΠάγουΠροσδιορίστηκε ήδη με διαδικασίες σουπερ εξπρές να συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε χθες αργά το βράδυ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σήμερα Σάββατο, ημέρα αργίας για τα δικαστήρια, προσδιορίστηκε η ημερομηνία συζήτηση της αίτησης αναίρεσης της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού, που είναι η ερχόμενη Τρίτη.

Δηλαδή, σε όλο αυτό το απροκάλυπτο πολιτικό παιχνίδι που ξεκίνησε χθες το βράδυ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δια της Ξένης Δημητρίου προσχώρησε σήμερα και ο Άρειος Πάγος και ειδικά το Ποινικό Τμήμα του.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ορίστηκε ήδη ο εισαγγελέας που θα κάνει πρόταση προς τους αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος και δεν είναι άλλη από την ίδια τη Ξένη Δημητρίου.

Για τους γνωρίζοντες τα δρώμενα στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και στα Ποινικά Τμήματα συμμετέχουν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και όχι η κυρία Δημητρίου. Φυσικά και έχει δικαίωμα να συμμετέχει στην σύνθεση Ποινικού Τμήματος αλλά αυτό στην καθημερινή πράξη δεν συμβαίνει.

Τώρα, το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή η όχι την αναίρεση της κυρίας Δημητρίου. Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή του δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας του.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr