Home Greek News Πρόταση-σοκ από Α.Τσίπρα σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μισά-μισά ΑΟΖ, Αιγαίο & κοιτάσματα με αντάλλαγμα την Ομοσπονδία σε Κύπρο»!

Πρόταση-σοκ από Α.Τσίπρα σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μισά-μισά ΑΟΖ, Αιγαίο & κοιτάσματα με αντάλλαγμα την Ομοσπονδία σε Κύπρο»!

by _
0 comment 133 views

Πρόταση-σοκ από Α.Τσίπρα σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μισά-μισά ΑΟΖ, Αιγαίο & κοιτάσματα με αντάλλαγμα την Ομοσπονδία σε Κύπρο»!


Ο Ελληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την συμφωνία «καζάν-καζάν» («μισά-μισά») που απαιτεί η Τουρκία από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκαν κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την προϋπόθεση να… δεχθεί να μην καταλάβει άλλο κομμάτι της Κύπρου και να αποδεχθεί την διζωνική ομοσπονδία με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την αντικατάστασή τους από το… ΝΑΤΟ!

Επίσης να δεχθεί την κατάργηση των εγγυητριών δυνάμεων.

Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» σε δημοσίευμά της στο οποίο τονίζει «Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει προτείνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα εξής:

– Αρχικά, η Τουρκία θα κάνει τις παραχωρήσεις που θα της ζητήσει η Κύπρος για να λυθεί το Κυπριακό προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδίας.

– Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί και την αντικατάστασή τους από μονάδα του ΝΑΤΟ.

– Οι δυνάμεις της Δύσης που μετέχουν στο ενεργειακό κονσόρτσιουμ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα συμφωνήσουν να βάλουν και την Τουρκία στο παιχνίδι, γεγονός που εξυπηρετεί και τις ΗΠΑ και άλλες χώρες».

Δηλαδή ο άνθρωπος τα δίνει όλα, δίνει ΑΟΖ, κοιτάσματα (πιθανότατα και στο Αιγαίο) αποδέχεται τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής του 1974 και δίνει την μισή Κύπρο, κλπ. απλά για να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο και να αντικατασταθούν από… ΝΑΤΟϊκά! Κάνοντας την ελληνική Κύπρο από κράτος, προτεκτοράτο.

Στο Σκοπιανό απέδειξε ότι δεν είναι ικανός να αντιληφθεί τους κινδύνους για την χώρα και το έθνος από το γεγονός ότι εκχώρησε ελληνικά ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα σε ένα αδύναμο σλαβοαλβανικό μόρφωμα.

Τώρα αποδεικνύεται ο καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας και του Ερντογάν, αφού αφ’ενός μεν τον βγάζει από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει στο οικονομικό πεδίο, αφ’ετέρου δε, κυριολεκτικά τα δίνει όλα, απλώς και μόνο για να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο, με προοπτική να επιστρέψουν ακόμα ισχυρότερα.

Και βέβαια η Τουρκία πετυχαίνει όλους τους στόχους της, χωρίς να ρίξει… ούτε μία σφαίρα, όπως είναι η πάγια επιδίωξή της!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


Πηγή >> https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/773155_protasi-sok-apo-atsipra-se-rterntogan-misa-misa-aoz-aigaio

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr