Home Greek News Περιφέρεια Αττικής: Ο νικητής και η έκταση της νίκης του πρόκριμα για τις εκλογές του Οκτωβρίου

Περιφέρεια Αττικής: Ο νικητής και η έκταση της νίκης του πρόκριμα για τις εκλογές του Οκτωβρίου

by _
0 comment 127 views

Περιφέρεια Αττικής: Ο νικητής και η έκταση της νίκης του πρόκριμα για τις εκλογές του Οκτωβρίου

H Περιφέρεια Αττικής, όπως και στις προηγούμενες εκλογές του 2014 για τις Περιφέρειες της χώρας, δίνει το «χρώμα» του νικητή στην παράταξη που θα επικρατήσει.

Το 2014 η οριακή νίκη της Ρένας Δούρου, χάρη στην απροθυμία των ψηφοφόρων του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή να υπερψηφίσουν στον δεύτερο γύρο τον υποστηριζόμενο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Γ.Σγουρό, λόγω του κύματος διώξεων και προφυλακίσεων του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας (ΚΟ) του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή από την κυβέρνηση Σαμαρά, έδωσε την αίσθηση της επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, αν και είχε χάσει τις περισσότερες περιφέρειες.

Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν: Το στοίχημα για τον Γιώργο Πατούλη, υποψήφιο της ΝΔ και μεγάλο φαβορί για την νίκη στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών, είναι να αντιμετωπίσει στον β’ γύρο την Ρένα Δούρου, σε διαφορετική περίπτωση αν ο Γ.Σγουρός προκριθεί ως δεύτερος (στις στοιχηματικές αποδόσεις υπολείπεται ελαφρά της Ρένας Δούρου, τότε ο Γ.Πατούλης μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα αν δεν καταφέρει να συνασπίσει κυρίως τους δεξιούς ψηφοφόρους στο πρόσωπό του.

Κρίσιμης και καθοριστικής σημασίας θα είναι κατ’αρχήν το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος είναι καθαρά τέταρτος σε όλες τις αποδόσεις, όλων των γραφείων στοιχημάτων με το ποσοστό του να προβλέπεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ του 10-12%!

Αυτή την στιγμή ο Η.Παναγιώταρος παίζεται ως νικητής με απόδοση 1/25, ενώ πίσω του, ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο Γιάννης Πρωτούλης του ΚΚΕ. Πρώτος ο Γ.Πατούλης με την μικρότερη απόδοση, δεύτερη η Ρ.Δούρου και τρίτος ο Γ.Σγουρός.

Αν οι ψήφοι του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, στον δεύτερο γύρο κατευθυνθούν προς τον Γ.Πατούλη, τότε μπορεί να νικήσει ακόμα και με αντίπαλο τον Γ.Σγουρό, αν επιλέξουν να αποστασιοποιηθούν από την υποψηφιότητά του, τότε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Σοβαρότερο πρόβλημα με αντίπαλο τον Γ.Σγουρό, αλλά και με τη Ρ.Δούρου η έκταση της νίκης του στον β’ γύρο μπορεί να είναι οριακή αν δεν δεχθεί την μαζική στήριξη των ψηφοφόρων του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Το κλίμα πόλωσης που επιχειρεί να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητοστάκης στις σχέσεις του κεντροδεξιού κόμματος με το εθνικιστικό κόμμα, σίγουρα δεν βοηθούν στις «γέφυρες» που κάποιες πλευρές επιχειρούν να δημιουργήσουν μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση, η Περιφέρεια Αττικής κρίνει το νικητή, ενώ και η έκταση της νίκης ή της ήττας θα είναι καθοριστική και για τις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Το 2014, η νίκη της Ρένας Δούρου, ενώ ήταν το απόλυτο αουτσάϊντερ, «έδειξε» τον νικητή των εκλογών που θα ακολουθούσαν επτά μήνες αργότερα…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr