Χάνει με 10 μονάδες ο Τσίπρας – Τι αποκαλύπτει μεγάλη Ευρωπαϊκή Δημοσκόπηση (κάρτες)

Χάνει με 10 μονάδες ο Τσίπρας – Τι αποκαλύπτει μεγάλη Ευρωπαϊκή Δημοσκόπηση (κάρτες)

Το σκηνικό της απόλυτης κατάρρευσης του Αλέξη Τσίπρα αλλά και το δημοσκοπικό χάοςπου τον χωρίζει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποκαλύπτει η “Δημοσκόπηση των Δημοσκοπήσεων” που παρουσιάζει το έγκυρο Ευρωπαικό μέσο Politico.eu.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του “μοντέλου” ανάλυσης των δημοσκοπήσεων και πρόβλεψης των Εκλογικών αποτελεσμάτων για την Ελλάδα (το Politico.eu έχει αντίστοιχη πρόβλεψη για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) η διαφορά που χωρίζει σήμερα την Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται πέριξ των 10 ποσοστιαίων μονάδων.

Και προφανώς είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ για τον Τσίπρα.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,39%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,92%, το ΚΙΝΑΛ 8,35%, η Χρυσή Αυγή 7,36% το ΚΚΕ 6.9%.

Με αυτά τα δεδομένα η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 10 ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 6, το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή από 2 και το ΚΚΕ 1.

Σε αυτή την περίπτωση θα διπλασιαστούν οι έδρες της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η προβολή αποτελέσματος του Politico της 10ης Μαϊου για τις ευρωεκλογές στη χώρα μας.

Το think tank Open Europe σχολιάζοντας τις επικείμενες Ευρωεκλογές στην Ελλάδατονίζει ότι παρά τη μεταστροφή τους το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παραμένει ακόμα μακριά από τη σοσιαλδημοκρατία.

Σε άρθρο με τίτλο «European Parliament elections preview: Greece» υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες Ευρωεκλογές του 2014 είχαν συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με τα μέτρα λιτότητα κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας αξιοποίησε αποτελεσματικά με το κόμμα του να συγκεντρώνει το 27% των ψήφων και έξι έδρες θέτοντας τις βάσεις το δρόμο για την νίκη στις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015.

Μάλιστα υπενθυμίζει τις τότε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2014 αποστερούσε από την κυβέρνηση κάθε πολιτική ή ηθική νομιμότητας να συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας.

Πέντε χρόνια αργότερα η αρθρογράφος του Open Europe σημειώνει ότι  «φθάνοντας στο 2019, το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει αλλάξει. Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατίααναμένεται να διπλασιάσει τις έδρες της από πέντε σε δέκα στο Ευρωκοινοβούλιο και να κερδίσει κοντά στο 37% της ψήφου, πράγμα που θα επιβεβαιώσει την τάση να τιμωρούνται οι κυβερνήσεις στις ευρωεκλογές.

Πράγματι η Νέα Δημοκρατία επενδύει μαζικά στις ευρωεκλογές για εσωτερικούς λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, αλλά προβλέπεται να διατηρήσει τις έξι έδρες του».

Τέλος, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της προσοχής στην Ευρώπηλόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, που έλυσε μια διαμάχη τριών δεκαετιών για το όνομα της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας. «Αυτό έδωσε το έναυσμα για μια σειρά άρθρων στον ευρωπαϊκό Τύπο που χαιρέτισαν τη μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε τη ριζοσπαστική ευρωπαϊκή ατζέντα και τη ρητορική για την Ευρώπη κι είναι σαφώς πιο κοντά σε αυτήν ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, αν και εσωτερικά παραμένει μακριά από το σοσιαλδημοκρατικό δρόμο», επισημαίνεται στο άρθρο.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι «η αρνητική προδιάθεση των Ελλήνων έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει ισχυρή, αλλά έχει αποδυναμωθεί, και αυτές οι ευρωεκλογές δεν θα δώσουν εντολή για εκτεταμένες αλλαγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως οι προηγούμενες».

Και όπως σημειώνεται, τις τέσσερις έδρες της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, που απομένουν, αναμένεται να τις μοιραστούν το κεντροαριστερό ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, επιβεβαιώνοντας μια αναστροφή της τάσης κατακερματισμού του 2014, με το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ να αναμένεται να χάσουν αυτή τη φορά τις έδρες τους και το ΚΚΕ να αναμένεται να διατηρήσει μία έδρα στην Ευρωβουλή. «Ως εκ τούτου, η Ελλάδα αναμένεται να έχει τρεις ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπούν δύο άκρα του πολιτικού φάσματος, που αντιτίθενται θεμελιωδώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή >> https://www.lykavitos.gr/xanei-me-10-monades-o-tsipras-ti-apokaly/