Home Greek News Οι Πόντιοι φοιτητές Θεσσαλονίκης τιμούν τη Γενοκτονία των Πόντιων με ποικίλες δράσεις

Οι Πόντιοι φοιτητές Θεσσαλονίκης τιμούν τη Γενοκτονία των Πόντιων με ποικίλες δράσεις

by _
0 comment 126 views

Οι Πόντιοι φοιτητές Θεσσαλονίκης τιμούν τη Γενοκτονία των Πόντιων με ποικίλες δράσεις

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης (ΣΠΦΣΘ), φέτος που συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, συνεχίζει δυναμικά τις εκδηλώσεις μνήμης ενόψει της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Όλη την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φοιτητικής κοινότητας και όχι μόνο, αλλά και θα δώσει δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις της ΠΟΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης έχει διοργανώσει τις ακόλουθες δράσεις:

  • Από Δευτέρα 13 έως Τετάρτη 15 Μαΐου (10:00-14:00) θα πραγματοποιήσει την εικαστική έκθεση «Γενοκτονία – Προσφυγιά» στο ισόγειο του Κτηρίου Διοίκησης του ΑΠΘ. Θα εκτεθούν έργα της ζωγράφου Σοφίας Αμπερίδου, καθώς και βραβευμένα έργα του μαθητικού διαγωνισμού της Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος αλλά και του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» με σκοπό οι θεατές να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και να προβληματιστούν για το ζήτημα της προσφυγιάς.
  • Την Πέμπτη 16 Μαΐου, από τις 08:30 έως τις 13:30, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα διεξαχθεί η εθελοντική αιμοδοσία του σωματείου «Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε».
  • Την Παρασκευή 17 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας σχετικά με τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.
  • Το Σάββατο 18 Μαΐου, από τις 12:00 έως τις 16:00, στην Κάτω Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας σχετικά με την Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Στις 18:30 τα μέλη του ΣΠΦΣΘ συμμετέχουν στον 11ο Αριστοτέλειο Δρόμο, στην πλατεία Χημείου, τον οποίο διοργανώνει το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ, με σκοπό την ανάδειξη του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αργότερα θα παρευρεθούν στην ολονυχτία στο περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας, στην πλατεία Αριστοτέλους (ώρα 23:00).
  • Την Κυριακή 19 Μαΐου ο Σύλλογος συμμετέχει στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της ΠΟΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Πηγή >> http://www.pontos-news.gr/article/194192/oi-pontioi-foitites-thessalonikis-timoyn-ti-genoktonia-ton-pontion-me-poikiles

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr