Home Greek News Ο βρώμικος ρόλος των ΜΚΟ και γιατί πρέπει να κλείσουν

Ο βρώμικος ρόλος των ΜΚΟ και γιατί πρέπει να κλείσουν

by _
0 comment 136 views

Ο βρώμικος ρόλος των ΜΚΟ και γιατί πρέπει να κλείσουν

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Θανάση Κουκάκη από το CNN Greece προ ημερών εστάλη αυστηρή προειδοποίηση από την Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force – FATF), για τις αδυναμίες της χώρας μας στον έλεγχο της χρηματοδότησης των ΜΚΟ. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει συστήσει ειδικές ομάδες εργασίας που θα πρέπει έως τις 10 Μαΐου να καταθέσουν στην Επιτροπή Στρατηγικής για το Ξέπλυμα Χρήματος, σχετική ανάλυση που θα περιλαμβάνει προτάσεις για την αντιμετώπιση των ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ κενών.

Τι ξέρουμε για τις ΜΚΟ στην Ελλάδα

Ουσιαστικά η λειτουργία των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων προβλέπεται εδω και…105 χρόνια, με βάση τον Νόμο 281/1914, Νόμο 6253/1934 και Ν.Διάταγμα 42/1974, και οι βασικές διατάξεις έχουν κωδικοποιηθεί στα αρθρα 78-126 και 741-784 του Αστικού Κώδικα.Για να χαρακτηριστεί ένα οργανισμός ως ΜΚΟ πρέπει να  βασίζεται στον εθελοντισμό, με σκοπούς κοινωφελείς γενικότερου ενδιαφέροντος, να μην επιδιώκει το κέρδος, να προβλέπονται αυτα στους σκοπούς του καταστατικού της Μ.Κ.Ο., και τα μέλη να μην μοιράζονται με οποιοδήποτε τρόπο κέρδος. Με το Ν. 3691/2008, προλήφθηκαν κάποια ‘μέτρα’ περι ξεπλύματος χρήματος (μητρώο, χρηση τραπεζώς για βασικές λειτουργίες).

Γιατί είναι δύσκολη η εποπτεία

Οι άδειες ουσιαστικά εκδίδονται εμμέσως από τα πρωτοδικεία όλης της χώρας (αν σκοπός ειναι επαγγελματικός βάσει Ν.1712/1987) ή αν ειναι Πολιτιστικός απο το τμήμα της κοινωνικής αλληλεγγύης της Διεύθυνσης υγείας της περιοχής τους. Ουσιαστικά είναι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ. Η παρούσα κυβέρνηση, πριν 6 μήνες νομοθέτησε για λειτουργία Μητρώου των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Τι αποκαλύφθηκε

Γνωστή Μη Κυβερνητική Οργάνωση με σχεδόν δεκαετή δραστηριότητα,  που έχει λάβει επιχορηγήσεις ακόμη και από τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και έχει αναλάβει δράση στην προάσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών με ακαθάριστα έσοδα πάνω απο 20 εκατ. ευρώ και επιχορηγήσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου, βρέθηκε συμφωνα με το δημοσίευμα του CNN Greece μεταξύ άλλων να έχει λάβει μέσω Ελβετίας σημαντική οικονομική ενίσχυση από Σαουδαραβικών συμφερόντων fund το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Καθώς η εν λόγω ΜΚΟ δηλώνει ότι απασχολεί ως προσωπικό περισσότερα από 600 άτομα και εμφανίζει να καταβάλει ετησίως μισθούς ύψους 7 εκατ. ευρώ, ποσό που ξεπερνούσε κατά τρεις φορές τα ακαθάριστα έσοδα της του 2018, υπάρχει πλέον όχι απλά ΥΠΟΨΙΑ, αλλά κατι πολύ κοντά στην ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ότι λειτουργεί με ΑΔΗΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ που μπορεί να σχετίζονται με ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, προώθηση ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ προς την ΠΑΤΡΙΔΑ μας ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ και ίσως συνδέσμους με ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ή συγχρηματοδότες αυτών. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Ελβετία είναι ενα από τα δύο σημαντικότερα ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στην Ευρώπη, και ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ τη δραστηριότητα κατα τα τελευταία 100 χρόνια(ξέπλυμα χρημάτων των ναζί, μεταξύ άλλων).

Τι γνωρίζουμε από άλλες χώρες

ΟΙ Ξένες ΜΚΟ αποτελούν τον πυλώνα όχι μόνο ΕΠΙΒΟΛΗΣ της πολιτικής της Παγκοσμιοποίησης, αλλά και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ από την Λατινική Αμερική ώς την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Είναι γνωστό, για παράδειγμα, από την εποχή του ’80 ότι μεσω ΜΚΟ είχε χρηματοδοτηθεί η ανατροπή δεκάδων κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες μεγάλων χωρών τις χρησιμοποίσησαν για να καλύπτουν τις ΒΡΩΜΙΚΕΣ, παράνομες, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ τους.

Το κόλπο ήταν απλό. Με πρόσχημα νόμιμες δραστηριότητες, οι ΜΚΟ αυτές ουσιαστικα ΞΕΠΛΕΝΑΝ το ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ καθώς έπαιρναν χρηματοδοτήσεις που κατεύθυναν στην ανατροπή της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ενός κράτους, αλλά και της ίδιας της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του.  Στο γαιτανάκι ξεπλύματος χρηματων μπήκαν και μεγάλα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που συνδέονται με την Παγκοσμιοποίηση, όπως το ιδρυμα Σόρος, Γερμανικά ιδρύματα αλλά και Αμερικανικά ιδρύματα που σχετίζονται με πολυεθνικές εταιρίες και τους δισεκατομμυριούχους που τις ελεγχουν, με πρόσχημα την προώθηση σκοπών που είναι ξενοι και ΕΧΘΡΙΚΟΙ προς την χώρα υποδοχής. Ουσιαστικά οι ΜΚΟ αυτες ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ είτε ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ή ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ή την ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ χωρών, ή όλα αυτά μαζί.

Τέτοιος είναι ο ρόλος κάποιων ξένων ΜΚΟ, που ανάγκασε τη Ρωσία το 2015, να ψηφίσει ΝΟΜΟ  που προβλέπει ότι μπορεί να χαρακτηρισθεί ανεπιθύμητη η δραστηριότητα μιας ξένης ή διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης(ΜΚΟ) η οποία συνιστά απειλή για τα συνταγματικά θεμέλια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για την αμυντική ικανότητα της χώρας ή για την ασφάλεια της κυβέρνησης.

Το 2018, το Ουγγρικό κοινοβούλιο με ψήφους 160 υπέρ έναντι 18 κατά πέρασε επίσης νόμο με τον οποίο μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης ενός έτους όποιος συνδράμει πρόσωπα που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ουγγαρία, από χώρα που δεν ανήκει στον Χώρο Σένγκεν, εφόσον η ζωή τους δεν απειλείται άμεσα,ενώ με άλλο νόμο είχε υποβάλλει φορολογία 25% σε ΜΚΟ. Ο νόμος κατευθύνονταν κυρίως προς τις χρηματοδοτούμενες απο τον ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ Σορος, των οργανώσεων που φέρνουν λαθραίους μετανάστες στην Ουγγαρία. Ακόμη και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλτ Τράμπ, έχει αναφερθεί στον ύποπτο ρόλο των Ξενων ΜΚΟ, αλλά και ειδικά των ΜΚΟ του ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ, κατά πολλούς, Open Society του Τζορτζ Σόρος.

Επίλογος

Πρόσφατα ακόμη και ο ηγέτης της Ιταλίας Σαλβίνι προειδοποίησε για τον ρόλο της MKO Mediterraneo που ουσιαστικά έχει ως αποκλειστικό σκοπό το να ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ για προώθηση παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη! Η ΜΚΟ αυτή όπως και η χρηματοδοτούμενη από Γερμανική ΜΚΟ Sea-Eye, της οποίας 2 μέλη συνελλήφθησαν πρόσφατα απο την κυβέρνηση της ΛΙΒΥΗΣ καθως ήταν υποπτοι για ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, έχουν παρει ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ απο ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ και αγορασαν…πλοία ωστε να ολοκληρώνουν το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, το οποίο ως γνωστον ειναι μια πολυ επικερδής επιχειρηση για τους εμπόρους που το διεξάγουν, και υπάρχουν υποψίες οτι ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και ΠΗΓΕΣ.

Εδώ ακριβώς όλα έρχονται και δένουν με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΚΟ που προωθεί ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Αν ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ότι πράγματι έχει λάβει μέσω Ελβετίας σημαντική οικονομική ενίσχυση από Σαουδαραβικών συμφερόντων fund τότε υπάρχει πλέον και ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι οι δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από το παιχνίδι των ξένων ΜΚΟ δεν ειναι απλά Μυστικές Υπηρεσίες Ξενων χωρών, αλλά και το ΑΚΡΑΙΟ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟ κεφάλαιο, που σχετίζεται με ΑΝΑΤΡΟΠΗ δημοκρατικών κυβερνήσεων στην Μέση Ανατολή με πιθανό σκοπό όχι μόνο την πληθυσμιακή αλλοίωση, αλλά και την εξαγωγή της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Ευρώπη.

Γι αυτό, και ίσως είναι η στιγμή να κυβέρνηση να προωθήσει νόμο με τον οποίο να απαγορεύσει τη λειτουργία ΞΕΝΩΝ ΜΚΟ, ή Ελληνικων ΜΚΟ με Ξένη χρηματοδότηση, πριν η χωρά γίνει από όαση σταθερότητας των Βαλκανίων, σε κέντρο ΜΚΟ που μπορεί να δημιουργήσουν από εστίες τρομοκρατίας, ως και ανατροπή της Ελληνικής κυβέρνησης όταν αυτη θα ΕΝΟΧΛΕΙ τα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και των ακραίων κύκλων που κρύβονται πίσω από αυτήν.

new-economy.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr