Home Greek News Η ΝΔ κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά Πολάκη – Με ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε η κυβέρνηση

Η ΝΔ κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά Πολάκη – Με ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε η κυβέρνηση

by _
0 comment 125 views

Η ΝΔ κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά Πολάκη – Με ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε η κυβέρνηση

Newsroom

Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία μετατράπηκε σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του κ. Πολάκη εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την «χυδαία» όπως ανέφερε «επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης κατά ενός αγωνιστή της ζωής».

«Περιττή διαδικασία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα» χαρακτήρισε την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς «θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από τη θέση του άμεσα», όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. “Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός”, μας είπε. Την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;», διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής.

«Πάνω από όλα, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον κ. Πολάκη βάζει ξανά, εσάς -τους βουλευτές της συμπολίτευσης- να αναμετρηθείτε με την πολιτική αλλά και την προσωπική σας αξιοπρέπεια. Έτσι όμως, ο πρωθυπουργός έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο και επιβεβαίωσε πλήρως όσους λέμε εδώ και καιρό: ο Τσίπρας είναι Πολάκης», τόνισε.

«Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο. Θυμίζοντας τα γεγονότα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η επίθεση Πολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθύνθηκε μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους πως αξίζουν καλύτερα από τον κ. Πολάκη. «Το ερώτημα λοιπόν αφορά και εσάς, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν είστε κι εσείς Πολάκηδες. Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες. Αν είστε με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοσύνη ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία».

«Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη, αλλά ήθος Τσίπρα», συνέχισε, απευθυνόμενος κυβερνητικά στελέχη εκείνα – όπως ο Νίκος Φίλης – που διαφοροποιήθηκαν, ρώτησε: «Είστε και εσείς όλοι σας Πολάκηδες;»

Κατηγόρησε, δε, τον Παύλο Πολάκη αποτυχημένο υπουργό στην Υγεία «γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στην πολιτική ζωή».

Δείτε την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ >> https://www.cnn.gr/news/politiki/story/175575/katatethike-sti-voyli-i-protasi-dyspistias-tis-nd-gia-polaki

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr