Home Greek News Φωτιά στο Μάτι: Τα ντοκουμέντα έδειξαν τα ψέματα της κυβέρνησης

Φωτιά στο Μάτι: Τα ντοκουμέντα έδειξαν τα ψέματα της κυβέρνησης

by _
0 comment 161 views

Φωτιά στο Μάτι: Τα ντοκουμέντα έδειξαν τα ψέματα της κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >> Η υπόθεση «Πυθία» καταδεικνύει πως οι Αμερικανοί είναι πίσω από τις φωτιές στην Ελλάδα εδώ και ΧΡΟΝΙΑ!!!


Γιάννης Αντύπας

Τι απέδειξε το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ – Βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης και των αρμοδίων φορέων για τη φωτιά στο Μάτι – Καταρρίπτονται ένα-ένα τα fake news του Μαξίμου – Ολοι ήξεραν για τους νεκρούς – Η ανικανότητα και η έλλειψη οργάνωσης οδήγησαν στον θάνατο τους συνανθρώπους μας

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της συνωμοσίας, που ξεκίνησε από την επιχείρηση απόκρυψης των νεκρών και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με τη θεωρία του εμπρησμού και συνεχίζεται με την προσπάθεια συγκάλυψης-απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων για τη διαλεύκανση της τραγωδίας στο Μάτι, ενδέχεται να βρεθούν η κυβέρνηση, η πρώην και η νυν ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Πάνος Σκουρλέτης, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και Παύλος Πολάκης, ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακόμη, κρατούν τον μίτο που μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη αποκάλυψη των όσων δραματικών συνέβησαν το απόγευμα και το βράδυ της 23ης Ιουλίου. Ο κλοιός γύρω από τους υπουργούς που ενημέρωναν τον πρωθυπουργό για εγκλωβισμένους και τραυματίες ενώ υπήρχαν επιβεβαιωμένοι νεκροί σφίγγει καθημερινά. Μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου, τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων και την εισαγγελική διάταξη έχουν γίνει ξεκάθαρα δύο πράγματα: πρώτον, η Πυροσβεστική απέτυχε παταγωδώς να χειριστεί την κατάσταση (ερώτημα παραμένει ο ρόλος των πολιτικών προσώπων) και, δεύτερον, πολιτικοί και ένστολοι επιχείρησαν και επιχειρούν ακόμη να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους. Από την κακόγουστη παράσταση στο Κέντρο Επιχειρήσεων όπου έκαναν πως δεν ήξεραν για τους νεκρούς μέχρι τη συνέντευξη Τύπου όπου «ανακάλυψαν» στοιχεία για εμπρηστές από το… Διάστημα και την άρνηση της σημερινής ηγεσίας της Πυροσβεστικής να δώσει στοιχεία που ζητούν οι εμπειρογνώμονες και οι συνήγοροι των οικογενειών των θυμάτων.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Αλέξης Παπαχελάς έδωσε φωνή στους διαλόγους που είχε αποκαλύψει τον Ιανουάριο του 2019 το «Πρώτο Θέμα», παρουσιάζοντας τις απομαγνητοφωνημένες επικοινωνίες πυροσβεστών, εθελοντών και πολιτών με το 199. Από τις 7 το απόγευμα και μετά κάθε αξιωματικός της Πυροσβεστικής που έφτανε στο Μάτι ενημέρωνε το Κέντρο Επιχειρήσεων για νεκρούς. Ολοι ήξεραν, και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ποιος θα τολμούσε να του πει ψέματα για ένα τόσο τραγικό θέμα; Κανείς. Κι όμως, εκείνος έκανε τον ανήξερο. Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες στο επιχειρησιακό πεδίο είναι τεράστιες.

Ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ως εμπειρογνώμονας οικογενειών των θυμάτων που εκπροσωπεί ο Αντώνης Φούσας, συγκέντρωσε σε έναν πίνακα τις αλήθειες και τα ψέματα των κυβερνητικών αξιωματούχων και των αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας από μία μόνο ημέρα. Από τη συνέντευξη Τύπου της 26ης Ιουλίου, όταν ο ένας έδινε συγχαρητήρια στον άλλον.

Ο μόνος τίτλος που μπορεί να μπει είναι μία λέξη τρεις φορές: Ψέματα, Ψέματα, Ψέματα!

documento2

Τα 15 λάθη

1. Αργησαν να αποδεχτούν την ύπαρξη του δεύτερου μετώπου στο Νταού. Στα τηλεφωνήματα πολιτών και εθελοντών για φωτιά στην Πεντέλη το 199 απαντούσε λέγοντάς τους πως βλέπουν τους καπνούς από την Κινέττα.

2.Απέτυχαν να εκτιμήσουν την πορεία και τη σοβαρότητα του περιστατικού.

3.Δεν κινητοποίησαν έγκαιρα επαρκείς δυνάμεις.

4.Είχαν αποδυναμώσει την περιοχή μεταφέροντας περιπολικά στην Κινέττα.

5.Δεν είχαν φροντίσει να μετασταθμεύσουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα σε περιοχή από την οποία θα μπορούσαν να απογειωθούν με βάση τις καιρικές συνθήκες που ήταν γνωστές.

6.Δεν είχαν φροντίσει να υπάρχουν εναέριες περιπολίες από τα ξημερώματα εκείνης της Δευτέρας, παρότι προβλέπονται από το Σχέδιο Δασών όταν ο βαθμός επιφυλακής βρίσκεται στο 4.

7.Κατά την κρίσιμη ώρα της αρχικής προσβολής της πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης επιχείρησε μόνο ένα ελικόπτερο.

8.Δεύτερο ελικόπτερο που απογειώθηκε για να επιχειρήσει στην Πεντέλη διατάχθηκε να μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

9.Δεν διέταξαν εκκένωση. Εμειναν μόνο να ανταλλάσσουν κατηγορίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

10. Δε μπόρεσαν να συντονιστούν με την Τροχαία για το κλείσιμο της λεωφόρου Μαραθώνος. Αφησαν ανοιχτή κερκόπορτα για την παραλιακή του τρόμου.

11. Δεν είχαν σχέδιο διάσωσης όσων εγκλωβίστηκαν στο Μάτι.

12. Η κυβέρνηση έκανε πως δεν γνώριζε τους νεκρούς στη σύσκεψη στο Συντονιστικό.

13. Φανταζόταν εμπρηστές από το… Διάστημα στην περίφημη συνέντευξη Τύπου (Πέμπτη 26 Ιουλίου).

14. Αναβαθμίστηκαν όσοι είχαν την ευθύνη χειρισμού της κρίσης.

15 Δεν διδάχθηκαν τίποτα. Χωρίς αλλαγές παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του 2019.

Μία από τα ίδια και το νομοσχέδιο για τη νέα Ενιαία Αρχή Πολιτικής Προστασίας. Μόνο ευκαιρία για νέους διορισμούς φαίνεται πως είδαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι αύξησαν το κόστος της υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας κατά 8,6 εκατ. ευρώ!

documento1

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr