Home Greek News Εκτάκτως στο Φανάρι για να συναντηθεί με τον Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Εκτάκτως στο Φανάρι για να συναντηθεί με τον Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

by _
0 comment 124 views

Εκτάκτως στο Φανάρι για να συναντηθεί με τον Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Οι λόγοι της ξαφνικής πρόσκλησης δεν έγιναν γνωστοί
O Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ήταν ανάμεσα στους συνδαιτημόνες του δείπνου που παρέθεσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, σε θρησκευτικούς ηγέτες
Εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη πάει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Οι λόγοι της ξαφνικής πρόσκλησης δεν έγιναν γνωστοί.
Ο Αρχιεπίσκοπος θα βρίσκεται στο Φανάρι την Παρασκευή και θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη την επομένη μέρα.
Η συνεννόηση για την επίσκεψη έγινε χθες Τετάρτη και βρήκε τον κ. Δημήτριο στην Ουάσιγκτον καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μαζί με τον πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο- τον πιο γνωστό και δυναμικό Ορθόδοξο κληρικό- ήταν ανάμεσα στους συνδαιτημόνες του δείπνου που παρέθεσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, σε θρησκευτικούς ηγέτες.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχει σε άλλη μία τελετή στο Λευκό Οίκο, μαζί με το προεδρικό ζεύγος της Αμερικής, στο πλαίσιο της Εθνικής Προσευχής σήμερα και αμέσως μετά θα αναχωρούσε για την Κωνσταντινούπολη..
Η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, συνοδευόμενος υπό του Αρχιδιακόνου π. Παντελεήμονος Παπαδοπούλου, αναχωρεί αύριο (σήμερα) 2 Μαΐου 2019 για το Φανάρι, όπου θα συναντηθεί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με σκοπό να τον ενημερώσει για τρέχοντα θέματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο Σεβασμιώτατος θα επιστρέψει στην έδρα του το Σάββατο 4 Μαΐου.
Είχε προηγηθεί ένα δημοσίευμα την Κυριακή του Πάσχα, στην εφημερίδα New York Post, που ανέφερε ότι:
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, έχει πιέσει 7 σημαντικές προσωπικότητες να ενταχθούν στην ομάδα που προσπαθούν να επανεκκινήσουν τις κατασκευαστικές εργασίες για τον Αγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν.
«Θέλει ο ναός να ολοκληρωθεί», δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ο επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis), ένας εκ των επτά.
Ο κ. Κατσιματίδης, σημείωσε ότι οι δωρητές είναι έτοιμοι να μπουν εμπρός, αλλά μόνο αν μία νέα ομάδα έμπαινε επικεφαλής.
«Αν η Αρχιεπισκοπή είναι επικεφαλής δεν θα δώσουν τα χρήματα», είπε ο ομογενής επιχειρηματίας.
Η κίνηση αυτή, ανέφερε το άρθρο της εφημερίδας, έρχεται καθώς οι ενορίτες του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001,αλλά και η ιστορική αυτή περιοχή του Μανχάταν, έκαναν Ανάσταση για 18η χρονιά χωρίς θρησκευτικό «σπίτι».
Να υπενθυμίσουμε ότι την ερχόμενη Πέμπτη 9 Μαΐου, έως και το Σάββατο 11 Μαΐου συνέρχεται η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία, μεταξύ των άλλων θεμάτων , θα ασχοληθεί με εκλογές νέων Ιεραρχών για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις και για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής αλλά και για την Αγγλία.
Το βέβαιο είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.
ΠΗΓΗ: Newpost.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr