Τραγικά παιχνίδια της μοίρας καθώς ένας πολίτης βρέθηκε τον Ιούλιο του 2017 στην Κόκκινη Λίμνη, κοντά στο μεταλλείο του Μιτσερού και φωτογράφησε την περιοχή. Εντύπωση του είχε κάνει τότε ότι είχε δει δύο βαλίτσες, όμως δεν σκέφτηκε περί τίνος πρόκειται.

Συγκεκριμένα η λίμνη ήταν αποξηραμένη και έτσι μπορούσε να τις δει.

Όταν προσφάτως αποκαλύφθηκε η δράση του serial killer 35χρονου Ιλαρχου, Νίκου Μεταξά ανέτρεξε στις φωτογραφίες που είχε στο αρχείο του και συνειδητοποίησε ότι ίσως βρισκόταν μπροστά στις βαλίτσες με τα πτώματα.

Ενημέρωσε τους ανακριτές και έδωσε κατάθεση.

Αν όντως υπήρχαν βαλίτσες με πτώματα αυτές πρέπει να σχετίζονται με τις δολοφονίες της 36χρονης και της 8χρονης κόρης της από τη Ρουμανία που είχαν εξαφανιστεί τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στη «Κόκκινη Λίμνη» σύμφωνα με τον 35χρονο υπάρχει ακόμα μια βαλίτσα με το πτώμα της 29χρονης Maricar Valdez η οποία δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Ανασύρονται οι βαλίτσες από την Κόκκινη Λίμνη – Φόβοι και για άλλα θύματα

Η πυροσβεστική εντόπισε το Μ. Σάββατο δύο βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη, κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού, που πιθανόν να πρόκειται για εκείνες που ομολόγησε ότι πέταξε ο 35χρονος Ιλαρχος. Τα ευρήματα εντοπίστηκαν με ρομποτική κάμερα, ενώ στο σημείο μπήκαν σημαδούρες και σήμερα θα γίνει προσπάθεια ανάσυρσής τους. Κάτι που δεν μπορούσε να γίνει χθες, καθώς αναμενόταν το «πράσινο φως» από τις αναλύσεις για τη σύσταση του τοξικού νερού, προκειμένου να αποφασιστεί το είδος του εξοπλισμού που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι δύτες.

Ο serial killer της Κύπρου μεταφέρθηκε το Μ. Σάββατο στην Κόκκινη Λίμνη και υπέδειξε εκ νέου το σημείο στο οποίο είχε πετάξει τα πτώματα της 36χρονης Ρουμάνας Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea. Ο Ιλαρχος ομολόγησε ότι τις δολοφόνησε τον Σεπτέμβριο του 2016, έβαλε τα άψυχα κορμιά τους σε βαλίτσες και τα πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη. Στο ίδιο σημείο παραδέχθηκε ότι πέταξε και το πτώμα της 29χρονης Φιλιππινέζας Maricar Valdez Arquiola, την οποία δολοφόνησε τον Δεκέμβριο του 2017. Μετά την ανάσυρση των δύο βαλιτσών θα αναζητηθεί και η τρίτη.

Φόβοι και για άλλα θύματα

Στο μεταξύ, οι αρχές δεν έχουν πειστεί ότι ο 35χρονος serial killer σκότωσε μόνο επτά γυναίκες, όπως επιμένει και ομολόγησε με ιδιόχειρα σημειώματα 10 σελίδων. Ενα από τα ερωτήματα είναι το μεγάλο κενό που παρατηρείται από την πρώτη μέχρι τη δεύτερη δολοφονία, σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου, ενώ οι ανακριτές ανησυχούν ότι ο Ιλαρχος δίνει σε δόσεις στοιχεία και απαντήσεις για τα φρικτά εγκλήματά του και τη μακάβρια δράση του.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Νίκος Μεταξάς ομολόγησε τις δολοφονίες των δύο γυναικών που βρέθηκαν στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, μόνο αφότου ανακαλύφθηκαν τα πτώματά τους. Στη συνέχεια, όταν άρχισε να σφίγγει ο κλοιός από τα στοιχεία που προέκυπταν, ομολόγησε συνολικά επτά φόνους, τους οποίους κατέγραψε στα σημειώματά του. Ομως, η ανάκριση συνεχίζεται, καθώς οι αστυνομικοί δεν είναι πεπεισμένοι ότι έχει πει όλη την αλήθεια.

Ερευνες και στο φράγμα Ξυλιάτου – Βρέθηκε κομμάτι δέρμα

Στο μεταξύ, στο φράγμα Ξυλιάτου συνεχίζονται επί σχεδόν δύο εβδομάδες οι έρευνες για τη σορό της 6χρονης Sierra, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δύτες εντόπισαν το Μ. Σάββατο ένα κομμάτι δέρμα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη», το οποίο εκτίμησαν ότι πρέπει να εξεταστεί, για να διαπιστωθεί αν ανήκει σε άνθρωπο ή σε ζώο.

Ομως, δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για το συγκεκριμένο εύρημα. Η Sierra ήταν κόρη της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε τυχαία από περιηγητές να επιπλέει στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού.