Home Greek News Θα οργανώσουν κοινές ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο τα ναυτικά του Ιράν και της Ρωσίας!

Θα οργανώσουν κοινές ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο τα ναυτικά του Ιράν και της Ρωσίας!

by _
0 comment 111 views

Θα οργανώσουν κοινές ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο τα ναυτικά του Ιράν και της Ρωσίας!

Ιράν και Κίνα υπογράφουν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας!

ΑΠΟΚΛΕΣΙΤΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΑΨΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…!!!

– από τo PressTV.com & το VeteransToday.com | μετάφραση του Γιάννη Κουντούρη από το GreekNewsOnDemand.com για το Pronews.com


[Σημείωση του συντάκτη: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αλλαγής παιχνιδιού για τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όσον αφορά την απομόνωση του Ιράν ή να ασχολούνται μαζί του στρατιωτικά μέχρι του σημείου του να επιλέξουν κάποιον άλλον (πόλεμος, δηλαδή, δι’αντιπροσώπων), ίσως τους Ισραηλινούς, και αυτό μπορεί να συμπεριλάβει μια στημένη επίθεση σε κάποιες εγκαταστάσεις του αμερικανικού στρατού σε εκείνη την περιοχή του κόσμου, κάτι που να μοιάζει με μίνι «χτύπημα» τύπου ενδεκάτης Σεπτ. (του 2001).

Ο Περσικός Κόλπος απέχει πολύ από τη Ρωσία και αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση σε χρόνο για να σταθμεύσουν εκεί πλοία, τη στιγμή που η Ρωσία έχει τα δικά της ζητήματα προστασίας των συνόρων με τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ περικύκλωσης Κίνας και Ρωσίας να ευρίσκονται υπ’ ατμόν.

Ω ναι, η Κίνα θα έρχεται όταν είναι έτοιμη, καθώς ο Περσικός Κόλπος αποτελεί έναν μεγάλο σταθμό-δίαυλο του «Δρόμου του μεταξιού».  Με όλη την τεράστια επένδυση που εισέρχεται στον Νέο «Δρόμο του Μεταξιού», η ικανότητα για την υπεράσπισή του θα υφανθεί μέσα σε αυτόν, ένα θέμα που δεν έχουν «αγγίξει» ακόμα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ένας ρωσικός στόλος είναι μεγάλο πράγμα ακόμη και αν αποτελείται από τρία πλοία, επειδή ένας στόλος που επισκέπτεται για «αμυντικές» ασκήσεις θα ήταν κάτι που θα ήθελες να κάνεις πριν ανακοινώσεις μια βασική συμφωνία για το ρωσικό ναυτικό σε λιμάνι του Ιράν, με μόνιμη παρουσία εκεί, κάτι που θα ήταν και «σύρμα» για «παγίδα».

Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να ξεφωνίσει όσο θα ήθελε για τη ρωσική επιθετικότητα, καθώς έχει ανοίξε τη “δεύτερή” του υπερπόντια βάση μετά το Ταρτού στη Συρία, αλλά αυτό θα καθιστούσε περίγελω το ΝΑΤΟ, φοβούμενο τις δύο βάσεις της Ρωσίας σε σύγκριση με τις 800+ των ΗΠΑ, κοντά πλέον στα ρωσικά σύνορα.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά το 8ο Συνέδριο Διεθνούς Ασφαλείας της Μόσχας (MCIS). Ααα, δεν ακούσατε ότι συνέβη καν, ε;  Πω πω, ίσως δεν το πήραν είδηση τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Χμμμ.  Το έψαξα στο ίντερνετ, και αυτό που πρατήρησα είναι μια…συσκότιση αυτού από τα ξένα Μ.Μ.Ε. σε όλο το διαδίκτυο.  Το περιοδικό «The Nation» ήταν το μόνο αμερικανικό μέσο που το κάλυψε.

Αυτό δείχνει ότι οι “χειριστές” μας δεν θέλουν να το γνωρίζουν αυτό οι άνθρωποι, πράγμα που δείχνει φόβο από την πλευρά τους. Το μεγάλο ερώτημα θα ήταν να ρωτήσουμε “φόβο για τι ακριβώς” – για το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν πάρει δικαιώματα να χτίσουν βάση εκεί, ακολουθούμενοι στη συνέχεια από τους Κινέζους;

Αλλά φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να δούμε πότε θα ενταχθεί η Κίνα. Οι Κινέζοι υπέγραψαν σημαντική συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ιράν στο προαναφερθέν συνέδριο, CIS. Αυτά τα πράγματα πάντοτε ξεκινούν με συνεργασία για την «εκπαίδευση» και μετά μετακινούνται στη δημιουργία βάσεων και στη συνέχεια σε υλικό τοποθετούμενο μέσα σε μια χώρα για την υποστήριξη της παρουσίας ενός συμμάχου.

Ποιοι θα κατηγορούντο για τη δημιουργία μιας κατάστασης στην οποία θα ήθελαν ακόμη και να είναι εκεί παρόντες όταν θα έμπαινε στο παιχνίδι η θάλασσα της Νότιας Κίνας;  Μήπως η Κίνα και η Ρωσία επιθυμούν να δεσμεύσουν περισσότερο την Κεντρική Διοίκηση στον Κόλπο; Θα θυμώσουν πολύ για αυτό οι Ισραηλινοί!. – Jim W. Dean ]


Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά … 29 Απριλίου 2019 –

Οι ιρανικές και ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν μια σπάνια ναυτική άσκηση στον Περσικό Κόλπο αργότερα φέτος, ανακοίνωσε ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν…

Ο υποναύαρχος Hossein Khanzadi έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα κατά την επιστροφή του στην Τεχεράνη από μια επίσκεψη υψηλού προφίλ στην Κίνα, όπου συναντήθηκε με τους ομολόγους του από άλλες χώρες.

“Οι διαπραγματεύσεις μας με τη Ρωσία περιστρέφονται κυρίως γύρω από τεχνικά και λειτουργικά θέματα και σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε μια κοινή ναυτική άσκηση” φέτος, είπε.

Ενώ ιρανικές και ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έχουν εκπαιδεύσει στο παρελθόν μαζί στην Κασπία Θάλασσα, η επερχόμενη άσκηση του Περσικού Κόλπου αναμένεται να αναβάσει τη διμερή συνεργασία σε νέα επίπεδα.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια εποχή που το Ιράν απειλεί να κλείσει το Στενό του Χόρμουζ -ένα σημείο με κυκλοφοριακή συμφόρηση, με το οποίο διέρχεται καθημερινά ένα μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου πετρελαίου– απαντώντας σε απειλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες για μηδενισμό των εξαγωγών αργού πετρελαίου της Τεχεράνης.

Ο Περσικός Κόλπος έχει επίσης γίνει το κέντρο μιας άλλης αναμέτρησης μεταξύ ιρανικών και αμερικανικών δυνάμεων μετά την πρόσφατη κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ να ορίσει το επίλεκτο Ιρανικό Σώμα Φρουρών Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ως τρομοκρατική οργάνωση.

Σε απάντηση, το Ιράν όρισε την κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), η οποία επιβλέπει όλες τις επιχειρήσεις των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, τρομοκράτες και δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις αυτές σε περίπτωση παραβίασης των χωρικών υδάτων του Περσικού Κόλπου.

Τον Ιανουάριο, ο ναύαρχος Khanzadi δήλωσε σχετικά με την ανακοίνωση κοινών ασκήσεων στην Κασπία Θάλασσα ότι η στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία “σίγουρα θα μας οδηγήσει σε ένα νέο επίπεδο συνεργασίας σε στρατηγικούς, τακτικούς και επιχειρησιακούς τομείς στη θάλασσα“.

Το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό γιόρτασε σημαντικές προόδους τα τελευταία χρόνια και έχει επεκτείνει το παγκόσμιο εύρος λειτουργίας του.

Ο ναύαρχος Khanzadi ανακοίνωσε ότι η δύναμη θα λάβει σύντομα το αντιτορπιλικό “Damavand”, το οποίο είπε ότι εξοπλίζεται επί του παρόντος με τις τελευταίες εγχώριες τεχνολογίες για τη ναυμαχία.

Ιράν και Κίνα υπογράφουν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας

Ο ιρανός διοικητής ανακοίνωσε επίσης ότι υπέγραψε εκτεταμένη συμφωνία συνεργασίας με τις κινεζικές αρχές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

“Η επέκταση των τεχνικών και εκπαιδευτικών ικανοτήτων θα είναι μερικά από τα θέματα που έχουμε στην ημερήσια διάταξη για τις αλληλεπιδράσεις μας με το κινεζικό ναυτικό”, πρόσθεσε.

Ο Khanzadi σημείωσε ότι εκτός από την Κίνα, το Ιράν έχει λάβει προσκλήσεις από την Ινδία, το Πακιστάν και ακόμη και την Ιταλία για κοινά προγράμματα κατάρτισης.

«Επί του παρόντος, οι υπάλληλοί μας εκπαιδεύονται σε ορισμένες από αυτές τις χώρες και ορισμένοι από αυτούς απέστειλαν αξιωματικούς στο Ιράν για να λάβουν εκπαίδευση», είπε.

Το Ιράν θα υπερασπιστεί τα πετρελαιοφόρα του απέναντι στο Ισραήλ

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες παρατηρήσεις του Πρωθυπουργού του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benajmin Netanyahu σχετικά με τη δυνατότητα χρησιμοποίησης στρατιωτικής δράσης για την παρεμπόδιση των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν, ο Khanzadi είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να προστατεύσουν τον στόλο των δεξαμενόπλοιων του Ιράν.

“Τα δεξαμενόπλοια της Ισλαμικής Δημοκρατίας αποτελούν μέρος της επικράτειας της χώρας μας και σίγουρα θα τα προστατεύσουμε”, υποστήριξε.

Πηγή >> veteranstoday.com


Σημ.: O αρχισυντάσκτης του μεγάλου σάιτ VeteransToday.com, τον κ Γκρόνταν Ντάφ (Gordon Duff, πατήστε εδώ για περισσότερα), εργάζεται στον τομέα των μυστικών πληροφοριών εδώ και 40+ χρόνια και συμβουλεύει ολόκληρες κυβερνήσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας, μυστικών πληροφοριών και όχι μόνο! Ο Γκόρντον είναι διαπιστευμένος διπλωμάτης και είναι γενικά αποδεκτός ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα των μυστικών πληροφοριών παγκοσμίως. Τυχάνει επίσης μεγάλος ανταγωνιστής του μεγάλου δημοσιογράφου από το Τέξας Άλεξ Τζόουνς (Alex Jones) και είναι ΠΙΟ δυνατός και αποκαλυπτικός από αυτόν! Και εμείς από τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» είμαστε περίφανοι που είμαστε συνεργάτες του!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr