Home Greek News Οι ΗΠΑ θέλουν η Τουρκία να τα βρεί με τον… Οτσαλάν (Öcalan) για τη διάλυση της Συρίας!

Οι ΗΠΑ θέλουν η Τουρκία να τα βρεί με τον… Οτσαλάν (Öcalan) για τη διάλυση της Συρίας!

by _
0 comment 124 views

Οι ΗΠΑ θέλουν η Τουρκία να τα βρεί με τον… Οτσαλάν (Öcalan) για τη διάλυση της Συρίας και την προώθηση των δικών τους συμφερόντων εκεί…!!!

-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες/Καλιφόρνια | 23Απριλ, 2019 | 21:27μμ (ὠρα Λος Άντζελες) | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube

Σύμφωνα με το μεγάλο σάιτ μυστικών πληροφοριών Veteranstoday.com

Η διάλυση και η αποδυνάμωση της Συρίας

Οι Κούρδοι της Αφρίν είναι ήδη μεταξύ των μεγάλων ηττημένων στο «Μεγάλο Παιχνίδι της Συρίας» σήμερα.Η αυτοδιοικούμενο «Καντόνι Αφρίν» δεν υπάρχει πλέον. Η “Ομοσπονδία” στην Αφρίν αντικαταστάθηκε από ένα χαλιφάτο ελεγχόμενο από την Τουρκία. Στα περισσότερα από 300 χωριά της περιοχής έχουν εγκατασταθεί ισλαμικές μονάδες μάχης που συμμάχησαν με την Τουρκία και τους συγγενείς τους, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την ανατολική Ghouta της Δαμασκού, από το Deraa ή το Homs από το συριακό στρατό. Σήμερα, αγωνιστές από την Idlib, που ελέγχονται από τις ομάδες της Αλ Κάιντα *, χρησιμοποιούν τον Afrin (Αφρίν) ως ένα πέρασμα για να φτάσουν από εκεί στην Τουρκία.

Η Τουρκία δεν βιάζεται να αποχωρήσει από τα κατεχόμενα εδάφη της Βόρειας Συρίας. Αντίθετα, θέλει να φέρει ακόμα περισσότερο έδαφος υπό τον έλεγχό της.  Από τον Ευφράτη έως τα σύνορα του βόρειου Ιράκ θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας πλάτους έως και 30 χιλιομέτρων για τον έλεγχο των τουρκικών στρατευμάτων ή ομάδων μάχης που είναι συμμάχουσες με την Τουρκία, προκειμένου να παραμείνουν σε απόσταση οι συριακοί Κούρδοι.

Η αυτοδιοίκηση που ονομάζεται “Rojava” (Δυτικό Κουρδιστάν), που διοικείται από τους Κούρδους, θεωρεί την Τουρκία ως “κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια”. Οι Κούρδοι χαρακτηρίζονται ως “τρομοκράτες” που είναι εξίσου επικίνδυνοι με το “ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και το Λίβανο”, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίμ Ερντογάν.Δεν επιτρέπεται να υπάρχει “οργάνωση στο βόρειο τμήμα της Συρίας που να απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας” .Μετά την «καταστροφή της Daesh, (ISIS) πρέπει να καταστραφούν παρόμοιες οργανώσεις και απειλές».

Οι ΗΠΑ, οι οποίες καταλαμβάνουν τις περιοχές που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη με περίπου 2000 ειδικές δυνάμεις και συνεργάζονται με τις στρατιωτικές μονάδες των Συριακών Κούρδων ως «σύμμαχοι στο έδαφος», δεν έχουν τίποτα ενάντια σε μια ρυθμιστική ζώνη που να ελέγχεται από την Τουρκία, αλλά επιθυμούν επίσης η Άγκυρα να αποδεχθεί τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ. Στόχος των ΗΠΑ είναι να αποκτήσουν τον έλεγχον όσον το δυνατόν περισσότερον εδάφους από τη συριακή κυβέρνηση και να χωρίσουν τη Συρία. Μία τουρκική κατοχή της βόρειας Συρίας, εκτός από τις περιοχές δυτικά και βόρεια του Χαλεπίου – Αφρίν, Αζάζ, Αλ Μπαμπ και Γιάρμπουλ (Jarabulus) – θα «φιλοξενούσε» αυτά τα σχέδια.

Οι ΗΠΑ θέλουν πολυεθνική δύναμη στη βορειοανατολική Συρία

Ωστόσο, η στενή συνεργασία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με τους “Κούρδους τρομοκράτες” εμποδίζει σήμερα την Τουρκαιοαμερικανική συνεργασία στη βόρεια Συρία. Οι συνομιλίες σχετικά με αυτό μέχρι τώρα είναι άκαρπες. Τώρα, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, θέλει να επηρεάσει τους Κούρδους στη βορειοανατολική Συρία τις μέρες μας για να γνωρίσουν καλύτερα τους Τούρκους και να «ανοίξει την πόρτα» σε αυτούς, όπως πρόσφατα περιέγραψε η δικτυακή πύλη “Al Monitor.”

Η Ουάσινγκτον προτείνει ότι “ένας περιορισμένος αριθμός” Τούρκων στρατιωτών στο έδαφος της Συρίας θα πρέπει να εξασφαλίσει μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα από τον Ευφράτη στα βόρεια ιρακινά σύνορα, όπως επιθυμεί ο Ερντογάν.Τα ευρωπαϊκά κράτη του ΝΑΤΟ πρόκειται να παράσχουν επιπλέον στρατιώτες για να εξασφαλίσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με την Al Monitor, προβλέπεται επίσης ότι οι λαϊκές στρατιωτικές μονάδες των Κούρδων, YPG / YPJ, θα αντικατασταθούν από «τοπικές» πολιτοφυλακές σε σχέση με τους υψηλόβαθμους εκπροσώπους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF): « Άραβες σε περιοχές με αραβική πλειοψηφία και Κούρδοι σε άλλες περιοχές. Σε αντάλλαγμα, η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι θέλει να εργαστεί για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του Αμπντουλάχ Öτλαν, επικεφαλής του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), που φυλακίστηκε για 20 χρόνια στο νησί της φυλακής Imrali. Το κόμμα αυτό συνδέεται στενά με το Κουρδικό YPG / YPJ στη Βόρεια Συρία.

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να συμμετέχουν και το κάνουν ήδη

Ο πρωταρχικός στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι η “απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων” από τις περιοχές που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη, δήλωσε ο Richard Outzen, σύμβουλος της Συρίας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.Όσο πιο σύντομα οι σύμμαχοι των ΗΠΑ από τον “διεθνή συνασπισμό” συμφωνήσουν να αναπτυχθούν για τον αγώνα κατά του “IS” (ISIS)*, τόσο πιο σύντομα θα μπορούσαν να αποσυρθούν οι αμερικανοί στρατιώτες. Ο “αγώνας κατά του IS” εξακολουθεί να αποτελεί την επίσημη αιτιολόγηση της συνεχιζόμενης παρουσίας των ΗΠΑ στη Συρία, ακόμη και μετά την επίσημη κατάρρευση του οργανισμού. Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επιβεβαίωσε ότι 400 ειδικές αμερικανικές δυνάμεις θα πρέπει να παραμείνουν στη Συρία.

Ήδη από τις αρχές του έτους, οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να πείσουν τους ευρωπαίους συμμάχους να συμμετάσχουν πιο στρατιωτικά στη βόρεια Συρία ως μέρος μιας πολυεθνικής δύναμης.  Οι παρατηρητές υποθέτουν ότι αυτή η δύναμη θα αποτελείται κυρίως από Γάλλους και Βρετανούς στρατιώτες. Η Γαλλία έχει ήδη αναπτυχθεί με αρκετές εκατοντάδες ειδικές δυνάμεις ανατολικά του Ευφράτη, όπως τεκμηριώνουν οι εκθέσεις των ΜΜΕ. Κάτοικοι της επαρχίας Raqqa, στους οποίους ο συγγραφέας μπόρεσε να θέσει ερωτήματα στη Δαμασκό, επιβεβαίωσαν την παρουσία Αμερικανών και Γάλλων στρατιωτών καθώς και στρατιωτών από άλλα κράτη του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή.

Μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία έλαβαν εντολές από την Κοινωνία των Εθνών για τη Συρία / Παλαιστίνη (Γαλλία) και τη Μεσοποταμία / Τραντζορντάν (Μεγάλη Βρετανία). Η παρουσία τους στην περιοχή είχε απορριφθεί από τους Σύριους. Σύμφωνα με πληροφορίες, δραστηριοποιούνται επίσης ανατολικά του Ευφράτη Βέλγοι, Δανοί, Νορβηγοί και Ολλανδοί.  Το Βερολίνο αρνείται την παρουσία Γερμανικών ειδικών δυνάμεων εκεί.

Με εξαίρεση τη Γαλλία, καμία χώρα του Ευρωπαϊκού ΝΑΤΟ δεν έχει παραδεχθεί ακόμη την παρουσία των δικών της στρατευμάτων στη Συρία – η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.Ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ούτε η συριακή κυβέρνηση έχουν νομιμοποιήσει τον στρατό των Η.Π.Α. ή οποιονδήποτε άλλον στρατό της “Συμμαχίας Αντί-ΙΣ” να εγκατασταθεί στη Συρία.


Ο αρχισυντάσκτης του μεγάλου σάιτ VeteransToday.com, τον κ Γκρόνταν Ντάφ (Gordon Duff, πατήστε εδώ για περισσότερα) εργάζεται στον τομέα των μυστικών πληροφοριών εδώ και 40+ χρόνια και συμβουλεύει ολόκληρες κυβερνήσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας, μυστικών πληροφοριών και όχι μόνο! Ο Γκόρντον είναι διαπιστευμένος διπλωμάτης και είναι γενικά αποδεκτός ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα των μυστικών πληροφοριών παγκοσμίως. Τυχάνει επίσης μεγάλος ανταγωνιστής του μεγάλου δημοσιογράφου από το Τέξας Άλεξ Τζόουνς (Alex Jones) και είναι ΠΙΟ δυνατός και αποκαλυπτικός από αυτόν και εμείς από τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» είμαστε περίφανοι που είμαστε συνεργάτες του!

Πηγή >> https://www.veteranstoday.com/2019/04/23/how-the-usa-wants-to-split-syria-and-use-syrian-oil-as-a-weapon/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr