Home Greek News Brexit: Η Βρετανία και η ΕΕ συμφωνούν για την αναβολή του Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Brexit: Η Βρετανία και η ΕΕ συμφωνούν για την αναβολή του Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

by _
0 comment 129 views

BBC: Brexit: Η Βρετανία και η ΕΕ συμφωνούν για την αναβολή του Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ συμφώνησαν για μια “ευέλικτη παράταση” του Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όπως είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk (Ντόναλντ Τάσκ).

Μιλώντας μετά από πέντε ώρες συνομιλιών σε μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο κ. Τάσκ δήλωσε ότι “το μήνυμα προς τους βρετανούς φίλους” ήταν “παρακαλώ μην σπαταλήσετε αυτόν τον χρόνο”.

Η Τερέζα Μέϊ, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να επιδιώκει να εγκαταλείψει την ΕΕ το συντομότερο δυνατό.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Leo Varadkar δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει τώρα να διεξαγάγει ευρωπαϊκές εκλογές τον Μάιο ή να φύγει την 1η Ιουνίου χωρίς συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός είπε νωρίτερα στους ηγέτες ότι ήθελε να μετακινήσει την ημερομηνία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Παρασκευή έως τις 30 Ιουνίου, με την επιλογή να μετακινηθεί εκ νέου η ημερομηνία εκείνη, εάν μπορεί να πείσει το Κοινοβούλιο να την επικυρώσει. 

Ο κ. Tusk προέκυψε από τις συνομιλίες – και από μια επόμενη συνάντηση με την κ. Τερέζα Μέϊ, – για να απευθυνθεί σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στις 02:15 τοπική ώρα (01:15 BST).

Είπε: “Η πορεία δράσης θα είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια του Ηνωμένου Βασιλείου: μπορούν ακόμα να επικυρώσουν τη συμφωνία απόσυρσης, οπότε η παράταση μπορεί να τερματιστεί”.

Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε επίσης να επανεξετάσει τη στρατηγική του ή να επιλέξει να ανακαλέσει το άρθρο 50 και “να ακυρώσει εντελώς το Brexit”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ από τη πηγή >> https://www.bbc.com/news/uk-politics-47889404

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr