Home Greek News Βομβα μεγάλου Αμερικανού καθηγητή: Πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών το Ινστ. Brookings (που βοήθησε τον Τσίπρα να μπει στην εξουσία)!

Βομβα μεγάλου Αμερικανού καθηγητή: Πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών το Ινστ. Brookings (που βοήθησε τον Τσίπρα να μπει στην εξουσία)!

by _
0 comment 143 views

Συνέντευξη-βομβα διεθνούς φήμης αμερικανού καθηγητή υπερ της Μακεδονίας που κάνει κομμάτια τη συμφωνία των Πρεπών! Πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών είναι το Στέιτ Ντιπάρντμεντ, λέει, και το Ινστιτούτο Brookings!!! Μιλάμε για το…ΙΔΙΟ ινστιτούτο που είχε βοηθήσει τον Τσίπρα να μπει στην εξουσία, ένα θέμα που γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ όλο το Πανελλήνιον…!!!…

Δείτε τα δύο παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε. Το Ινστιτούτο Brookings είχε επισκεφθεί ο Τσίπρας ΚΑΙ εκτός κυβέρνησης ΚΑΙ ενώ ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος…!!!….

TheTOC.gr έγραψε στις 20 Νοεμ. του 2017 για αυτό θεμα στο άρθρο τους με τίτλο “Τι έλεγε ο Τσίπρας στο ινστιτούτο Brookings το 2013” τα εξής σχετικά με την επίσκεψη του Τσίπρα στο Ινστ. Brookings στις 22 Ιανουαρίου 2013

Με μια τοποθέτηση που είχε κάνει αίσθηση τότε και είχε προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις, ο σημερινός πρωθυπουργός είχε δώσει διαβεβαιώσεις στους αμερικανούς παράγοντες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκό κόμμα και θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Περισσότερα ΕΔΩ >> http://www.thetoc.gr/politiki/article/ti-elege-o-tsipras-sto-institouto-brookings-to-2013

Ο μεγάλος Αμερικανός καθηγητής διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου του Ιλινόις και σύμβουλος σμερικανικών κυβερνήσεων επι διεθνών σχέσεων και όχι μόνο, κ Francis Boyle, κάνει…ΚΟΜΜΑΤΙA τη συμφωνία των Πρεσπών!!!…

Μπορεί, λέει ο προφέσορ, η συμφωνία των Πρεπών να ακυρωθεί βάσει τη Συμβάσει της Βιέννης για το Νόμο των Συνθηκών…!!!

ΛΥΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ για το πως μπορεί η Ελλάδα να ΦΥΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ κάτω από τον δήθεν «μη αναστρέψιμο» -κατ’ ορισμένους ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ- χαρακτήρα της… 

ΕΛΠΙΔΑ…ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ, ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ & ΠΑΤΡΙΔΟΣ…!!!…


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες/Καλιφόρνια | 06 Απριλ, 2019 | 15:12μμ | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube | Eνημερώθηκε στις 1 Μάιου του 2019 | Με πληροφορίες από το DIALOGOS RADIO 

 


Πάρτε πρώτα μια γεύση για τον Δρ. Francis Boyle από την εκπομπή του δημοσιογράφου από το Τέξας Alex Jones (Άλεξ Τζόους)….

Πάμε τώρα στο άρθρο και τη συνέντευξή μας με τον Δρ. Francis Boyle!….

Δείτε το τρίτο κομμάτι της παρακάτω εκπομπής του Κώδικα Μυστηρίων όπου μας μιλάει ο Δρ. Francis Boyle και διαβάστε το παρσκάτω άρθρο για όλες τις λεπτομέριες….

Στην ακαδημαϊκή μελέτη με τίτλο «Το Μακεδονικό Ζήτημα – αλλαγές στο περιεχόμενο με την πάροδο του χρόνου» που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2006 από τον Απόστολο Μίκο από το Κολλέγιο της Ευρώπης, διαβάζουμε σημαντικά πράγματα σχετικά με το ρόλο του Τζόρτζ Σόρος σε αυτό το θέμα που χρονολογείται από το 1990 .

Έχουμε επίσης την παραδοχή από τον τότε πρωθυπουργό των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ, ο οποίος παραδέχεται, ουσιαστικά, ότι ο λαός του δεν έχει καμία σχέση με τη Μακεδονία και τους Μκεδόνες! Είπε επίσης το ίδιο πράγμα το 1992, λέγοντας ότι , ιστορικά, ο λαός του δεν έχει τίποτα να κάνει με τον Μέγα Αλέξανδρο και τη Μακεδονία …. 

Καθώς αυξήθηκαν οι εντάσεις, οι ελληνικές Αρχές μπλόκαραν συχνά την ροή πετρελαίου στα Σκόπια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλες ροές εμπορίου. Εντούτοις, η επίσημη έναρξη του εμπάργκο ανακοινώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1994 από τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος περιόρισε σημαντικά τις διπλωματικές σχέσεις. Μια απάντηση από τα Σκόπια σε τέτοιες ενέργειες ήταν διπλωματική και απευθύνθηκε με μια επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση ως ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο με την οποία δήλωνε ότι «θα υπογράψει συμφωνία … που θα εγγυάται τη μονιμότητα των συνόρων». Αργότερα, ο Πρόεδρος των Σκοπιών, κ. Kiro Gligorov, εξήγησε τις θέσεις της χώρας του: “… Όσον αφορά την ελληνική ιστορική κληρονομιά, δεν θέλουμε να την κλέψουμε. Εγκατασταθήκαμε σε αυτή την περιοχή τον 6ο και 7ο αιώνα μ.Χ .. πήραμε το όνομα της επικράτειας που κατοικήσαμε, της Μακεδονίας, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποιες προσδοκίες για την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας. Έχουμε τη δική μας ιστορία … ” Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε για άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jacques Delores, απείλησε την Ελλάδα ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο. Σε απάντηση, η Ελλάδα απείλησε να βγει από την ΕΕ αν απειλούντο τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Σε σχέση με το προηγούμενο, επιβεβαιώνοντας τον κίνδυνο και την κλιμάκωση της κατάστασης, έγινε ομιλία ενός από τους υποστηρικτές του νέου κράτους κατά τη διάρκεια του εμπάργκο, τον George Soros, ενώπιον της υποεπιτροπής του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών που δήλωνε ότι … θα μπορούσαν εύκολα να διαλυθούν τα Σκόπια και αν συμβεί αυτό, θα έχουμε έναν Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο…”

Ως γνωστόν, η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν είναι παρά μια μεγάλη απάτη που διαπράττεται εις βάρος του ελληνικού λαού, όχι επειδή οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να «αποκόψουν τη ρωσική επιρροή προς τα Βαλκάνια» κλπ., αλλά επειδή οι μεγάλες δυνάμεις είχαν/έχουν σαν στόχο εδώ και πολλά χρόνια να μετατρέψουν αυτή την περιοχή σε σημαντικό εμπορικό / ενεργειακό κόμβο για τα δικά τους τα συμφέροντα! Και οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται πίσω από αυτή την απάτη.

Η αποκαλούμενη «Συμφωνία των Πρεσπών»  αποτελεί μια μεγάλη απάτη επειδή δεν έγινε μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, αλλά μεταξύ του ΟΗΕ και των Σκοπίων που δεν κατονομάζεται καν σε αυτή τη συμφωνία! Ονομάζονται ως Μέρος # 2. Γιατί; διότι σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις του ΟΗΕ, τα Σκόπια δεν έχουν το “δικαίωμα” να χρησιμοποιούν ουσιαστικά το όνομα “Μακεδονία” ΠΟΥΘΕΝΑ–ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ του 1993 σχετικά με το θέμα αυτό, τα Σκόπια ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να χρησιμοποιήσουν το όνομα Μακεδονία οπουδήποτε, ακόμη και με σύνθετο όνομα όπως … “ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” !!!

Επίσης η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι ήδη Α-ΚΥ-ΡΗ. ΓΙΑΤΙ;;, γιατί σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, τα Σκόπια έπρεπε να εφαρμόσουν, μέχρι το τέλος του 2018, ΟΛΕΣ τις συνταγματικές τους μεταρρυθμίσεις—ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ EKΑΝΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!

Επίσης, το άρθρο 92 της Συνθήκης της Λισαβόνας δηλοί, εν μέρει, τα ακόλουθα σημαντικά που επιβεβαιώνουν αυτά που λέμε εδώ:

” Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει τη θέση που έλαβαν η Κοινότητα και τα κράτη μέλη της στο Guimaraes κατόπιν αιτήματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος. Εκφράζει την ετοιμότητά της να αναγνωρίσει τη δημοκρατία εντός των υφιστάμενων συνόρων της σύμφωνα με τη δήλωση της 16ης Δεκεμβρίου 1991 με ένα όνομα που δεν περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Επιπλέον, θεωρεί τα σύνορα αυτής της δημοκρατίας ως απαραβίαστα και εγγυημένα σύμφωνα με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Χάρτη των Παρισίων. “

Θα θέσουμε τώρα μερικές ερωτήσεις στον Δρ. Francis Boyle, κορυφαίου Καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστήμιου του Ιλινόις.

Ο Δρ. Francis Boyle είναι Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστήμιου του Illinois – College of Law (της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Ιλινόις).  

Έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, πράγμα που του επιτρέπει να μιλήσει για το θέμα αυτό.

Έλαβε πτυχίο (το 1971) στην Πολιτική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στη συνέχεια πτυχίο magna cum laude από το Harvard Law School και πτυχίο και διδακτορικό στην Πολιτική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Διετέλεσε επίσης ειδικός αναλυτής διεθνών φορολογικών θεμάτων στην εταιρεία Bingham, Dana & Gould.

Ο Καθηγητής Boyle λειτουργεί επίσης ως σύμβουλος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης καθώς και της Προσωρινής Κυβέρνησης της Παλαιστινιακής Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει εκπροσωπήσει εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως το Έθνος Blackfoot (Καναδά), το Έθνος της Χαβάης και το Έθνος Λακοτά, καθώς και πολλές ατομικές περιπτώσεις θανατικής ποινής και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Έχει συμβουλεύσει πολυάριθμα διεθνή όργανα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας, της πυρηνικής πολιτικής και του βιολογικού πολέμου. Από το 1991-92, διετέλεσε νομικός σύμβουλος για την αντιπροσωπεία των Παλαιστινίων στις διαπραγματεύσεις ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Ο καθηγητής Boyle υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Αμνηστίας, ως σύμβουλος της Επιτροπής Αμερικανών Φίλων.  Σχεδίασε την εγχώρια νομοθεσία των ΗΠΑ για την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα, γνωστή ως Νόμος για την Αντιτρομοκρατία των Βιολογικών Όπλων του 1989, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα δύο Σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ και υπογράφηκε σε νόμο από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπούς, τον Πρεσβύτερον. 

Στον πρόλογό του στην συνέντευξη μας μαζί του μας είπε τα εξής σημαντικά για τη συμφωνία των Πρεσπών….

  • Ο Μάθιου Νίμιτζ είναι ένας μακροχρόνιος νομικός «εκτελεστής» των ΗΠΑ… τον έχει εκεί στον ΟΗΕ το Στέιτ Ντιπάρτμέντ για να να επιτυγχάνει τους στόχους της…
  • Τον Νίμιτζ δεν τον ένοιαζαν καθόλου ούτε τα συμφέροντα των Σκοπιών ούτε της Ελλάδος…
  • Κατ᾽ εμέ, η όλη «Συμφωνία των Πρεσπών» έχει να κάνει με τη είσοδο των Σκοπίων στο NATO, τίποτε άλλο…
  • Όλα αυτά διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του περιβόητου Ινστιτούτου Brookings…

Πάμε τώρα στις ερωτήσεις… 

Γιάννης Κουντούρης (εφεξής Γ.Κ.) – Δρ. Boyle παραχωρήσατε πρόσφατα μια συνέντευξη στην γείτονα της Ελλάδας, τα Σκόπια («ΠΓΔΜ»), ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι άκυρη και ότι παραβιάζει τη Σύμβαση της Βιέννης για το Νόμο των Συνθηκών.

Γ.Κ. – Ποια είναι η Σύμβαση της Βιέννης και πώς παραβιάζει αυτήν η «Συμφωνία της Πρεσπών»; Πιο συγκεκριμένα, πώς ακυρώνει το άρθρο 46 της Σύμβασης της Βιέννης τη «Συμφωνία των Πρεσπών»; Και το λέμε αυτό εξαιτίας των ακόλουθων σημαντικών σημείων αυτής της συμφωνίας που πραγματικά την ακυρώνουν στο πρόσωπό της …

    1. Το Σύνταγμα των Σκοπίων κάνει τώρα αναφορά για ένα “Μακεδονικό Κράτος” που έρχεται σε αντίθεση με τη Συμφωνία των Πρεσπών επειδή η ίδια η συμφωνία λέει ότι τα Σκόπια μπορούν να ονομαστούν “Βόρεια Μακεδονία” και ΟΧΙ “Μακεδονία” σκέτο για προφανείς λόγους! Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ δεν τήρησε τη συμφωνία της να ξεφορτωθεί τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις της εις βάρος της Ελλάδας!
    2. Σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία, τα Σκόπια έπρεπε να είχαν τελειώσει όλες τις συνταγματικές τροποποιήσεις μέχρι τα τέλη του 2018 ή αλλιώς η εν λόγω συμφωνία θα ακυρωνόταν, πράγμα που συνέβη πραγματικά! Και παρ’ ολ’ αυτά, η συμφωνία ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝ ΙΣΧΥΙ!
    3. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με τις τροποποιήσεις του συντάγματος των Σκοπίων ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΑΝ σε σχέση με τη Συμφωνία Πρεσπών, παραβιάζοντάς την έτσι.Επίσης, ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Ιβανόφ, ΔΕΝ έχει υπογράψει ακόμη τις τροπολογίες για τη συμφωνία των Σκοπίων.
    4. Το μεγάλο περσινό δημοψήφισμα στα Σκόπια έδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών εκεί ήταν ΑΝΤΙΘΕΤΗ με τη Συμφωνία των Πρεσπών το οποίο, από μόνο του, θα έπρεπε να είχε ΑΚΥΡΩΣΕΙ τη συμφωνία!
    5. Σε ό, τι αφορά το ελληνικό σύνταγμα και το τι έχουν πει οι Έλληνες νομικοί εμπειρογνώμονες σχετικά με τον τρόπο που διέπει συμφωνίες, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, τα δύο τρίτα του ελληνικού κοινοβουλίου έπρεπε να κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών που δεν το έπραξε! Για το λόγο αυτό, μπορεί η Ελλάδα να κάνει λόγο για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών επικαλούμενη το άρθρο 46 της Σύμβασης της Βιέννης;
    6. Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη παραβιάσει την εν λόγω συμφωνία ενδίδοντας στο αίτημα των Σκοπίων για αναγνώριση της “μακεδονικής εθνικότητος” και της “μακεδονικής γλώσσας” που δεν προβλέπονται από τη Συμφωνία των  Πρεσπών.Επομένως, και ενόψει και αυτού του υπο-θέματος, όπως και όλα τα άλλα παραπάνω προαναφερθέντα, μπορούν οι Έλληνες να προβάλουν το επιχείρημα ότι, εξαιτίας αυτού, είναι νομικά ακύρωση η συμφωνία;

Δρ. Francis Boyle (εφεξής F.B.) – Αν διαπιστωθεί ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παραβίασε τόσο το Σύνταγμα της Ελλάδος όσο και αυτό των Σκοπίων, τότε συμφώνως προς το άρθρον 46 της Συμβάσεως της Βιέννης δια το Δίκαιον των Συνθηκών, μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Έχω πληροφορηθεί ότι αυτό έγινε στην περίπτωση του Συντάγματος των Σκοπίων. Απευθυνθείτε στους δικούς σας συνταγματολόγους εκεί στην Ελλάδα για το εάν το ίδιο έχει συμβεί και όσον αφορά το ελληνικό Σύνταγμα.

Γ.Κ. – Πώς παραβίασε η συμφωνία Πρεσπών το Σύνταγμα των Σκοπίων σύμφωνα με  τους  νομικούς εμπειρογνώμονες στα Σκόπια;

F.B. – Μου είπαν προσωπικά μερικοί συνταγματολόγοι από τα Σκόπια ότι οι όροι της συμφωνίας παραβίασαν σαφώς το σύνταγμα των Σκοπίων! Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι υπάρχουν και Έλληνες συνταγματολόγοι που εξετάζουν την ίδια Συμφωνία ως προς το αν έχει παραβιάσει και το ελληνικό Σύνταγμα.

Πρέπει όμως εσείς εκεί στην Ελλάδα να συγκροτήσετε δύο ειδικές επιτροπές για την αποσαφήνιση τόσο για τη σωστή μετάφραση του αρχικού κειμένου της εν λόγω Συμφωνίας, Ελληνιστί, όσο και για τη νομιμότητα της Συμφωνία απέναντι στο Ελληνικό Σύνταγμα από νομικούς εμπειρογνώμονες. Πρέπει να δείτε ΑΝ παραβιάζει τους όρους του Συντάγματος σας!

Απλά σας δίνω μερικές συμβουλές για το πώς πρέπει να προχωρήσετε εσείς σε αυτό.

[Σημ.: Για περισσότερα για το πως η Συμφωνία των Πρεσπών ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ το Σύνταγμα της Ελλάδος και των Σκοπίων, διαβάστε επίσης ««Καταπέλτης» ο Κρις Σπύρου: «Μαϊμού» η Συμφωνία των Πρεσπών – Ανύπαρκτο κράτος η «Βόρεια Μακεδονία»]

Γ.Κ. – Παραβίασε καθόλου η Συμφωνία των Πρεσπών τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που διέπουν αυτές τις συμφωνίες μεταξύ των εθνών;

F.B. – Μου είπαν ότι αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα ο κ Σέργει Λάβροφ από τη Ρωσία, ότι, ναι, παραβίασε μερικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Αν παραβίασε μερικά από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που εγκρίθηκαν βάσει του κεφαλαίου 7 του Χάρτου των Ηνωμένων Εθνών, τότε, ναι, θα μπορούσε επίσης να ακυρωθεί βάσει του άρθρου 103 του Χάρτου των Ηνωμένων Εθνών.

Και αυτό που είπε ο κ Λάβροφ πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.  

Γ.Κ. – Μπορεί, συνολικά, η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα (π.χ., η Νέα Δημοκρατία) να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο; Μπορεί επίσης μια νέα κυβέρνηση στα Σκόπια να κάνει το ίδιο;

F.B. – Ναι. Η Συμφωνία θα μπορούσε να ακυρωθεί τόσο από μια νέα ελληνική κυβέρνηση όσο και από μια νέα κυβέρνηση στα Σκόπια. Οποιαδήποτε από αυτές τις κυβερνήσεις μπορεί να επικαλεσθεί το άρθρο 46 της Σύμβασης της Βιέννης για το Νόμο των Συνθηκών για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ναι.

[Σημ.: – Αυτό όμως μας κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί μέχρι τώρα, στη Νέα Δημοκρατία κάνουν πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει αυτό!…«ὅ γέγονε γέγονε» λένε!]

Γ.Κ. – Πολλοί έχουν πει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν ασκήσει πίεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι είναι εδώ και χρόνια πίσω από ολόκληρο αυτό το Μακεδονικό ζήτημα επειδή είναι σημαντικό για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ κλπ., προκειμένου να αποκλειστεί η οποιαδήποτε Ρωσική επιρροή προς τα Βαλκάνια. Είναι σωστό αυτό;

F.B. – Όχι. Δεν αποτελούν απειλή για κανέναν οι Ρώσοι. Αυτό έχει να κάνει με την επιθυμία των Αμερικανών να… ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! Αυτό ανάγεται στη Βοσνία το 1995, τους βομβαρδισμούς της Σερβίας το 1999, την σύσταση του κράτους-μαϊμού του Κοσσυφοπεδίου και την ίδρυση του Camp Bondsteel (Στρατόπεδου Μπόντστιλ) στο Κοσσυφοπέδιο για τον έλεγχο των Βαλκανίων.

Τα Βαλκάνια έχουν στρατηγική και οικονομική επιρροή. Τα Βαλκάνια ελέγχουν την Αδριατική θάλασσα, φτάνουν στα όρια της Μαύρης Θάλασσας, είναι κοντά στο Στενό των Δαρδανελίων. Επίσης, όλο το πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο διέρχεται από τα Βαλκάνια.

Το θέμα δεν είναι ότι οι Αμερικανοί φοβούνται τη Ρωσία. Πάρτε για παράδειγμα το Μαυροβούνιο, το οποίο μόλις αναγκάστηκε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, όπως και τα Σκόπια μέσω αυτής της Συμφωνίας [των Πρεσπών]. Σε κάποιο σημείο, θα ήθελαν επίσης να εντάξουν και τη Σερβία στο ΝΑΤΟ. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν διαπραγματεύσεις μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου για μια συμφωνία ανταλλαγής γης.

Γ.Κ. – Όχι μόνο οι ΗΠΑ θέλουν την Ελλάδα να καμφθεί στο ίδιο θέμα, αλλά και η Γερμανία θέλει και η Ελλάδα να δώσει την μακεδονική κληρονομιά της στα Σκόπια.  Αλλά αυτό είναι πραγματικά για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, κλπ., ή μήπως υπάρχουν και άλλα μεγάλα συμφέροντα πίσω από αυτό; Για παράδειγμα, ο Έλληνας δημοσιογράφος Ιωάννης Νασιούλας στο άρθρο του “Οι Γερμανοί έχουν ξεκινήσει με τη νέα ‘Σύγχρονη Μακεδονία'”, γράφει… 

“Σε πρόσφατο άρθρο, η γερμανική εφημερίδα Deutsche Welle τοποθέτησε έναν χάρτη της “σύγχρονης Μακεδονίας”, ο οποίος φαίνεται να καταλαμβάνει την Ελλάδα με τη Μακεδονία, καθώς και το σύνολο των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Είναι προφανές ότι η ιδέα της χρήσης του κράτους των Σκοπίων ως κέντρο διασποράς πολιτικών συγκρούσεων, με όλα τα γειτονικά κράτη, είναι για την εδραίωση του πολιτικού και οικονομικού ελέγχου των Γερμανών στα Βαλκάνια. “

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με αυτό; Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τη Γερμανία για το σκοπό αυτό για τα δικά της συμφέροντα σε σχέση με το Σκοπιανό;

F.B. – Επιτρέψτε μου να πω κάτι για τους Γερμανούς. Η Γερμανία εξακολουθεί να χρωστάει στην Ελλάδα πολεμικές επανορθώσεις που έχουν απομείνει από τον Β.Π.Π.! ΓΙΑΤΙ δεν το επιδιώκει αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;! Λέει η Μέρκελ «Απλά δε κάνουμε συζήτηση για αυτό».

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Γερμανία είχε επιφέρει τότε τρομερό θάνατο και καταστροφές σε όλη την Ελλάδα!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Τσίπρας πήρε το μέρος της Μέρκελ σε αυτό. Αυτό θα το είχα χρησιμοποιήσει σαν όπλο διαπραγμάτευσης όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις [που κάνει η Ελλάδα με τους δανειστές της] για το ελληνικό χρέος!

Γ.Κ. – Πώς παίζει ρόλο σε αυτό το ζήτημα ο όρος erga omnes; Απαιτούνται όλα τα έθνη να χρησιμοποιούν το όνομα “Βόρεια Μακεδονία” για τα Σκόπια ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών;

F.B. – Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Ο μόνος τρόπος για να επιβληθεί αυτό είναι μέσω ενός ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί σύμφωνα με το κεφάλαιο 7 του Χάρτου του ΟΗΕ. Πιστεύω ότι η Ρωσία θα ασκούσε βέτο σε αυτό.

Αν και άλλα έθνη-μέλη του ΟΗΕ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το “ΠΓΔΜ” ή άλλο όνομα για τα Σκόπια, τότε προνόμιό τους.

Προσπαθώ να είμαι δίκαιος και φιλικός τόσο προς την Ελλάδα όσο και τα Σκόπια και θα ήθελα να δω αυτό το θέμα να διευθετηθεί. Αλλά όταν προσπαθείς να κάνεις πλύση εγκεφάλου στα παιδιά [στα Σκόπια και αλλού] σίγουρα αυτό δεν βοηθάει!

Γ.Κ. – Τι σημαίνει από νομικής απόψεως η καταχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στον ΟΗΕ; Όπως γνωρίζουμε, αυτό δεν έγινε νομικά δεσμευτικό για όλα τα έθνη μέσω κάποιου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

F.B. – Η όλη καταχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στον ΟΗΕ σημαίνει απλώς ότι για την ίδια μπορεί να γίνει κάποια επίκληση την ώρα που συνεδριάζει ο ΟΗΕ για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό μόνο. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεσμεύσει όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ σε αυτήν, εκτός από την Ελλάδα και τα Σκόπια.

Γ.Κ. – Τι ρόλο παίζει σε αυτό το Ινστιτούτο Brookings;

F.B. – Η Συμφωνία των Πρεσπών διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Brookings που το διοικούν σκληροπυρηνικοί Σιωνιστές! Το παίζουν «φιλελεύθεροι» αλλά δεν είναι έτσι. Τη δεκαετία του ᾽70, οπότε ήμουν στο Χάρβαρντ και είχα αναλάβει το παλιό γραφείο του Χένρι Κίσινγκερ εκεί, ναι, το Brookings αποτελείτο από μερικούς ειλικρινείς φιλελεύθερους, αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα εκεί.

Το μόνο όμως που παράγει σήμερα το ινστιτούτο αυτό είναι η προπαγάνδα των Σιωνιστών.

Το δε Ινστιτούτο Brooking ανήκει ως επί το πλείστον στον εβραϊκής καταγωγής Haim Saban,  του οποίου η μόνη ατζέντα στη ζωή τίναι να υπηρετεί το Ισραήλ. Υπάρχουν κι άλλοι σκληροπυρηνικοί Σιωνιστές που, ΣΗΜΕΡΑ, συμμετέχουν στο ίδιο ινστιτούτο.

[Σημ.: Ο Haim Saban τυγχάνει και μεγάλος υποστηρικτής της κας Χίλαρι Κλίντον. Ο Saban συνδέεται επίσης με την διεθνή της Σιών! Και μην ξεχνάμε, ότι ηταν το ΙΔΙΟ μεγάλο ινστιτούτο που είχε βοηθήσει τον Τσίπρα να μπει στην ΕΞΟΥΣΙΑ!! ΆΡΑ, εδώ έχουμε ένα σαφή σύνδεσμο μεταξύ του Τσίπρα του εν λόγω ινστιτούτου (των Εβραίων Σιωνιστών) και της Συμφωνίας των Πρεσπών!!! Αυτά τα συζητήσαμε μαζί εγώ κι ο καθηγητής Boyle και συμφωνεί απόλυτα.] 

Γ.Κ. – Έχετε πει σε άλλα ΜΜΕ ότι οι δικηγόροι του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών συνέταξαν συνειδητά αυτήν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών στα αγγλικά. Γιατί και πώς θα μπορούσε αυτό να έχει επηρεάσει τα μέρη της συμφωνίας Πρεσπών καθώς και τα συνολικά αποτελέσματά της; Υπήρξε απάτη σε αυτό;

F.B. – Πρόκειται για εξαιρετικά πολύπλοκα έγγραφα του διεθνούς δικαίου. Τους αναλύω επαγγελματικά εδώ και 40 χρόνια και πλέον. Αυτά τα έγγραφα [της εν λόγω Συμφωνίας] τα συνέταξαν δικηγόροι της Αμερικανικής κυβέρνησης. Εγκρίθηκαν από το Στέιτ Ντιπάρντμεντ. Ολ’ αυτά τα ενορχηστρώνουν οι Αμερικανοί για το δικό τους συμφέρον και ΔΕΝ νοιάζονται ούτε για τους Σκοπιανούς ούτε για τους Έλληνες.

Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι πως δεν συνέταξαν το κείμενο της Συμφωνίας σε τρεις επίσημες γλώσσες, αγγλικά, ελληνικά και σκοπιανά! Υπάρχει ΜΟΝΟ ένα έγγραφο αγγλιστί! Τελεία και παύλα!

Αυτό θέτει επίσης το ζήτημα της μετάφρασης ίδιου εγγράφου. ΠΟΙΟΙ έχουν μεταφράσει αυτό το έγγραφο προκειμένου να παρουσιαστεί τόσο στο ελληνικό όσο και στο σκοπιανό κοινοβούλιο; Υπήρξαν μήπως σημαντικές αποκλίσεις στη μετάφραση; Το έχουν ξανακάνει αυτό οι Αμερικανοί στην ισραηλινο-αιγυπτιακή ειρηνευτική συμφωνία τη δεκ. του ΄70 επί προέδρου Κάρτερ. Εσείς εκεί στην Ελλάδα πρέπει να συγκροτήσετε μια ειδική επιτροπή μεταφραστών και γλωσσολόγων να δείτε αν διεπράχθη μια απάτη εις βάρος της Ελλάδος όσον αφορά το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, κτλ. Αν πράγματι συνέβη αυτό, το άρθρο 49 της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών αναφέρει ότι η απάτη είναι λόγος για μη συναίνεση σε μια συνθήκη. Το θέμα αυτό πρέπει να εξεταστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Σκόπια.

Ήμουν ο δικηγόρος των Βοσνίων κατά τις διαπραγματεύσεις Owen Stoltenberg και παρά τις πολυάριθμες διατάξεις των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ανεξαρτησίας της Βοσνίας  προσπάθησαν να μας καταστρέψουν!

Γ.Κ. – Τέλος, ποιος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει ο George Soros σε όλα αυτά; Τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν αναφερθεί εκτενώς το θέμα αυτό λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, είναι και οι δύο μαριονέτες του Σόρος που έχει και αυτός τα δικά του συμφέροντα σε αυτό το θέμα.

F. B. – Ξέρουμε ότι πίσω από τον Μάθιου Νίμιτζ είναι ο Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος είναι πίσω και από όλες αυτές τις «πολύχρωμες» λαϊκές εξεγέρσεις στην Ευρώπη.

Γιατί να επιτρέπουμε στον Τζόρτζ Σόρος να μας γράφει βιβλία για την “ανοχή” που υποτίθεται ότι πρέπει να δείχνουμε [στους γείτονές μας];!

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι πίσω από όλες αυτές τις «πολύχρωμες» λαϊκές εξεγέρσεις που, πράττοντας έτσι, μόνο «ανοχή» ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ! Αλλά αυτός είναι ο στόχος όλων αυτών των οργανώσεων του Σόρος και γνωρίζουμε ότι ο Nimitz ήταν μέλος του Δ.Σ. [της Ανοικτής Κοινωνίας] του Soros.

Δείτε τώρα τη ΠΡΩΤΗ συνέντευξή μας με τον καθηγητή αλλά είναι μόνο στα Αγγλικά….

-Με πληροφορίες από το DIALOGOS RADIO 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr