Home Greek News Νέο σοκ από Μόσχα: Επίσημη πρόταση στη Τουρκία να εισέλθει στο πρόγραμμα κατασκευής του υπερμαχητικού Su-57!

Νέο σοκ από Μόσχα: Επίσημη πρόταση στη Τουρκία να εισέλθει στο πρόγραμμα κατασκευής του υπερμαχητικού Su-57!

by _
0 comment 134 views

Νέο σοκ από Μόσχα: Επίσημη πρόταση στη Τουρκία να εισέλθει στο πρόγραμμα κατασκευής του υπερμαχητικού Su-57!

Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας


Η Μόσχα, πρότεινε σήμερα για πρώτη φορά δημοσίως στην Αγκυρα να εισέλθει στο πρόγραμμα παραγωγής του υπερμαχητικού 5ης γενιάς Su-57 και να αντικαταστήσει τα F-35 τα οποία διαφαίνεται ότι «κολλάνε» σε ότι αφορά τις παραδόσεις τους, με την παύση ακόμα και του προγράμματος εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων.

O εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου Αμυνας Igor Korotçenko, με σχετικές δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι «Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι επέλεξαν να τιμωρήσουν και να εκβιάσουν τη Τουρκία γιατί αγόρασε από τη Ρωσία το κορυφαίο αντιαεροπορικό σύστημα παγκοσμίως το S-400 για να εξασφαλίσει την εδαφική της ακεραιότητα. Αλλά για την Ρωσία υπάρχει εναλλακτική λύση: Το Su-57. Νέο μαχητικό 5ης γενιάς πολύ ανώτερο από το F-35 από κάθε άποψη. Καλύτερα όπλα, καλύτερο ραντάρ. Μπροστά του το F-35 είναι ένα ελαφρύ αεροσκάφος. Αν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ,Ερντογάν, το αποφασίσει η Τουρκία θα λάβει τις βασικές τεχνολογίες και θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατασκευής του».

Φυσικά αν συμβεί αυτό, ίσως η απόκτηση των Su-57 από τη Τουρκία να είναι το «ελάχιστο» αποτέλεσμα μιας κοσμοϊστορικής για την περιοχή εξέλιξης: Η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ ή η περιθωριοποίησή της, θα είναι πλέον θέμα χρόνου.

To ρωσικό υπερμαχητικό εισάγεται σε υπηρεσία στα τέλη του έτους στην ρωσική Αεροπορία και πλέον έχει ξεκινήσει και αναπτύσσεται η εξαγωγική έκδοσή του, το Su-57E, για χώρες όπως η Τουρκία και η Κίνα με την έγκριση από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να αναμένεται εντός των επομένων εβδομάδων.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/762761_neo-sok-apo-mosha-episimi-protasi-sti-toyrkia-na-eiselthei-sto

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr