Home Greek News Οι «καμπάνες» κτυπούν για την Ελλάδα: Ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο κατασκεύασε η Τουρκία – Τεράστιο πρόβλημα για ΠΝ

Οι «καμπάνες» κτυπούν για την Ελλάδα: Ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο κατασκεύασε η Τουρκία – Τεράστιο πρόβλημα για ΠΝ

by _
0 comment 111 views

Οι «καμπάνες» κτυπούν για την Ελλάδα: Ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο κατασκεύασε η Τουρκία – Τεράστιο πρόβλημα για ΠΝ


Μια εξαιρετικά ανησυχητική είδηση (και δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο όπως πολλοί πιθανότατα να θεωρήσουν) έρχεται από την Τουρκία όπου όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις δημοτικές εκλογές οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν άλλαξαν τίποτα πέρα από κάποιες νίκες των κεμαλικών, αλλά η είδηση αυτή μπορεί να προβεί μεσοπρόθεσμα σε κρίσιμο παράγοντα απώλειας της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Η τουρκική πολεμική βιομηχανία δοκίμασε με απόλυτη επιτυχία τη δεύτερη και τελειοποιημένη έκδοση του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου (Rail Gun) Şahi 209 το οποίο προορίζεται για εγκατάσταση στα νέα πολεμικά πλοία (φρεγάτες ΤF-100 και ΤF-2000 κωδικοποιημένες ως φρεγάτες αλλά μεγέθους αντιτορπιλικών 8.000 τόνων).

Το ζήτημα είναι ότι τα βλήματα του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου είναι μη ανιχνεύσιμα και μη ανασχέσιμα.

Λόγω της ισχύος εκτόξευσης και της ανάπτυξης υπερταχύτητας τα καταστροφικά αποτελέσματα ακόμα και στο διαμέτρημα των 35 χιλιοστών block II είναι τόσο μεγάλα που δεν χρησιμοποιούν καν προωθητική γόμωση!

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα παλιά σκαριά του νυν ελληνικού στόλου αλλά και οποιαδήποτε νέα κατασκευή εισέλθει σε υπηρεσία καθώς μια ριπή από τέτοια βλήματα από απόσταση π.χ 40 χλμ. θα αποβεί απόλυτα καταστροφική για το ελληνικό πλοίο και με ελάχιστο κόστος.

Ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα έχουν αναπτύξει μόνο οι «big three» δηλαδή οι ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα και όπως γίνεται κατανοητό η Τουρκία έχει μεγαλεπήβολα σχέδια να μπει και αυτή στο κλαμπ των μεγάλων δυνάμεων.

Το σύστημα Şahi 209 Block II, αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος Şahi 209 Block I του οποίου οι δοκιμές είχαν ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2018.

Το νέο σύστημα έχει ισχύ 10 megajoules και είναι δέκα φορές πιο ισχυρό από το Şahi 209 Block I. Το τουρκικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο Şahi 209 Block II μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα 35 χλστ σε απόσταση μέχρι και περίπου 50 χλμ.

Σημειώνεται ότι το σύστημα Şahi 209 Block Ι που δοκιμάστηκε το 2018 έχει κάννη μήκους 3 μέτρων και ισχύ 1 megajul και όπως απέδειξαν οι δοκιμές μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα βάρους 300 γραμμαρίων σε απόσταση 10 χλμ και να τρυπήσει πλάκες χάλυβα πάχους 50, 70 και 96 χιλιοστών.

Το νέο σύστημα Şahi 209 Block II έχει κάννη μήκους 6 μέτρων που σχεδιαζόταν να εκτοξεύει βλήματα βάρους 700 γραμμαρίων με ισχύ 6 megajul σε αποστάσεις 25 χιλιομέτρων.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr