Home Greek News Ο λόγος που τα ισραηλινά F-35 δεν ήρθαν στον φετινό «Ηνίοχο»: Βομβάρδισαν το Χαλέπι πετώντας «πάνω» από S-300…

Ο λόγος που τα ισραηλινά F-35 δεν ήρθαν στον φετινό «Ηνίοχο»: Βομβάρδισαν το Χαλέπι πετώντας «πάνω» από S-300…

by _
0 comment 125 views

Ο λόγος που τα ισραηλινά F-35 δεν ήρθαν στον φετινό «Ηνίοχο»: Βομβάρδισαν το Χαλέπι πετώντας «πάνω» από S-300…

Την Τετάρτη το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι η ισραηλινή Αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Sheikh Najar βορειοανατολικά από το Χαλέπι. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η συριακή αεράμυνα κατόρθωσε να «αποτρέψει» την επίθεση καταρρίπτοντας πολλά βλήματα που είχαν εκτοξεύσει τα ισραηλινά μαχητικά.

Σύμφωνα όμως την ιστοσελίδα Al-Masdar η ισραηλινή Αεροπορία χρησιμοποίησε στην συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή τα νέα stealth μαχητικά F-35A που παραλαμβάνει αυτό το χρονικό διάστημα από τις ΗΠΑ.

Αυτό συνάγεται από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας όπου φαίνονται συντρίμμια των βομβών GBU-39 SDB, τα οποία φέρουν μόνο το F-35 της ισραηλινής Αεροπορίας.

Η συγκεκριμένη βόμβα έχει εμβέλεια 110 χλμ. αλλά όταν αφεθεί από μεγάλο ύψος (σε χαμηλότερα ύψη η εμβέλεια μειώνεται θεαματικά)  και ανεμοπορεί προς το στόχο καθώς δεν έχει πυραυλοκινητήρα.

Το όπλο είναι πιστοποιημένο σε πολλούς τύπους αεροσκαφών ακόμη και στα F-16 αλλά έχει πιστοποιηθεί ειδικά στα F-22 και F-35 τα οποία χάρη στο ελάχιστο Η/Μ ίχνος που διαθέτουν μπορούν να πλησιάσουν σε μικρή απόσταση από το στόχο τους, αδιαφορώντας για την εχθρική αεράμυνα.

Όπως υποστηρίζει το Al-Masdar κα΄νεα άλλο αεροσκάφος της ισραηλινής Αεροπορίας δεν θα τολμούσε να πλησιάσει τόσο κοντά στο Χαλέπι φοβούμενο την αντίδραση των συριακών S-200 και S-300 εκτός και αν ήταν F-35.

«Τέτοια αεροσκάφη (F-16/F-15) θα ήταν εύκολος στόχος για τη συριακή αεράμυνα και τα συστήματα μεγάλης εμβέλειας. Έτσι η ισραηλινή Αεροπορία θα έπρεπε να επιλέξει το F-35 με τις βόμβες GBU-39 για να αποφύγει την κατάρριψή του», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Εάν ισχύει το παραπάνω βέβαια σημαίνει απλά ότι πράγματι το F-35 δεν εντοπίζεται από τα συστήματα αεράμυνας

Σημειώνεται ότι η ΠΑ είχε κάνει κρούση στην αντίστοιχη ισραηλινή για την αποστολή F-35A στον «Ηνίοχο» αλλά τελικά οι Ισραηλινοί έστειλαν F-16, αφού όπως αποδεικνύεται τα F-35 ήταν μάλλον απασχολημένα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/762205_o-logos-poy-ta-israilina-f-35-den-irthan-ston-fetino-inioho

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr