Home Greek News Η αναστολή του Συντάγματος της Τροιζήνας από τον Ιωάννη Καποδίστρια (Ιανουάριος 1828), προσεγγίσεις, αμφισβητήσεις και ερωτήματα

Η αναστολή του Συντάγματος της Τροιζήνας από τον Ιωάννη Καποδίστρια (Ιανουάριος 1828), προσεγγίσεις, αμφισβητήσεις και ερωτήματα

by _
0 comment 156 views

Η αναστολή του Συντάγματος της Τροιζήνας από τον Ιωάννη Καποδίστρια (Ιανουάριος 1828), προσεγγίσεις, αμφισβητήσεις και ερωτήματα

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε χθες 27 Μαρτίου 2019 από το Σπίτι της Κύπρου και την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονής Ιστορίας ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Η αναστολή του Συντάγματος της Τροιζήνας από τον Ιωάννη Καποδίστρια (Ιανουάριος 1828), προσεγγίσεις, αμφισβητήσεις και ερωτήματα».

Ο νομικός και ιστορικός ερευνητής Ανδρέας Κούκος και ο δικηγόρος Γιώργος Παπατσώρης έδωσαν παραστατική εικόνα για τις δραματικές στιγμές που έζησε το Έθνος τα τελευταία χρόνια της Επανάστασης αλλά και πως η ηγετική φυσιογνωμία του Ιωάννη Καποδίστρια οδήγησε στην δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι εμφύλιες διαμάχες και διχόνοιες που εν τέλει οδήγησαν στην δολοφονία του Κυβερνήτη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα κατά πόσο το Σύνταγμα της Τροιζήνας ήταν δυνατόν να εφαρμοσθεί τις κρίσιμες ώρες των τελευταίων ετών της Επανάστασης.

Η αίθουσα εκδηλώσεων της Κυπριακής Πρεσβείας ήταν κατάμεστη και το κοινό συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε μετά τις προσεγγίσεις των ομιλητών.

Άκρως ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την συζήτηση και κατά πόσο τελικά ως Έθνος μαθαίνουμε ή όχι από τα λάθη του παρελθόντος ή δυστυχώς τα επαναλαμβάνουμε απλά με διαφορετικό τρόπ…!!!

Καλό θα ήταν τέτοιες εκδηλώσεις να γινόταν και στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Θράκη…

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr