Home Greek News Αλλαγή στο νόμο για την πρώτη κατοικία: Μειώνεται το όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια

Αλλαγή στο νόμο για την πρώτη κατοικία: Μειώνεται το όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια

by _
0 comment 81 views

Αλλαγή στο νόμο για την πρώτη κατοικία: Μειώνεται το όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια

Επιχειρηματικά δάνεια ύψους έως 100.000 ευρώ, με υποθήκη πρώτη κατοικία θα μπορούν να υπαχθούν τελικά στη νέα ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με αλλαγές της τελευταίας στιγμής να κάμψει τις αντιρρήσεις των δανειστών και να λάβει το πράσινο φως του Eurogroup της 5ης Απριλίου για την αποπληρωμή του 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο περιορίζεται η περίμετρος που αφορά μόνον στα επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία, ενώ όπως διευκρίνισε ο Γιάννης Δραγασάκης το όριο των ληξιπρόθεσμων οφειλών μειώνεται στα 100.000 από 130.00 ευρώ που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Παραμένει, δε, το όριο των 130.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια.

Ως δείγμα επιστροφής στην κανονικότητα παρουσίασε την επίμαχη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία ο υπουργός Οικονομικών και επεσήμανε ότι δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή επάρκεια τραπεζών παρά τα όσα έχουν ακουστεί.

«Υπενθυμίζω ότι οι τράπεζες έχουν κεφαλαιακή επάρκεια, πέρασαν τα stress tests, έπιασαν τους στόχους των “κόκκινων κόκκινων δανείων ” και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση», είπε, ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός στην πρόταση για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών. Σημείωσε τέλος, πως οι τράπεζες θα χάσουν αρκετά λεφτά με τις διευκολύνσεις που θα κάνουν.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr